[Πανελλήνιες 2026] Τα πάντα για τις μετεγγραφές

μπορείς να μου πεις και σε εμένα για τα παράθυρα ;
Ωχ τωρα θες ''παραθυρα'' μετεγγραφων.
Βασικα δεν υπαρχει καποια λιστα αυτων των νομιμων ή νομοτυπων ευελιξιων που θα μπορουσαν να μας οδηγησουν στην ληψη των κωδικων της επιθυμητης σχολης.
Η ολη διαδικασια ειναι σαν την επίλυση μια βατης διαφορικης εξισωσης οπου οι αρχικες συνθηκες επιλεγονται απο νωρις....τοσο νωρις που αρχιζεις ως και 2 χρονια προ πανελληνιων, μετα στο μηχανογραφικο και προχωρας μεχρι τους κωδικους.
Τωρα αν αυτη την διαδικασια την πιασεις μετα τα αποτελεσματα τοτε σωζεις οτι μπορεις.
Οποτε δεν εχω καποια ''μαγικη'' λιστα να σου δωσω
Η ευλελιξια που ζητας ερχεται μετα απο την συνεχη μελετη τω νομων, των στατιστικων, την μαντεψια αποτελεσματων και συμπεριφορων και την συνεχη ενασχοληση με πολλες μετεγγραφες και ολων των ειδων.

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτό το θέμα προσφέρεται για συζήτηση, αναζήτηση, παροχή βοήθειας για τις μετεγγραφές όσων αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2025 - 2026 (Πανελλήνιες 2026).

Ο,τιδήποτε σχετικό σας απασχολεί, το γράφετε σε αυτό το θέμα! :)

ΥΓ: Για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2024 - 2025, απευθυνθείτε σε αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σας,θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση πανω στις μετεγγραφες αδελφων φοιτητων.Θα σας το παραθεσω με παράδειγμα για να το κανω πιο κατανοητο.Αν ο αδερφος μου ειναι ηδη φοιτητης στα Γιάννενα οπου μενει σε σπιτι το οποιο ανηκει στον πατερα μας(δηλαδη εχει 100% κυριοτητα στα Γιάννενα) και εγω φετος περασω πχ πατρα ενω η μόνιμη κατικοια των γονιων μας ειναι αθηνα...μπορει ο αδερφος μου να με τραβηξει στα Γιάννενα παρολου που μενεξ σε ιδιοκτητο σπιτι;;(ολες οι αλλες προϋποθέσεις πληρούνται)

ΥΓ: Για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2024 - 2025, απευθυνθείτε σε αυτό το θέμα.
Click για ανάπτυξη...
Καλησπέρα σας,θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση πανω στις μετεγγραφες αδελφων φοιτητων με βαση την εγκυκλιο για του ακαδημαϊκου ετους 2025-2026.Θα σας το παραθεσω με παράδειγμα για να το κανω πιο κατανοητο.Αν ο αδερφος μου ειναι ηδη φοιτητης στα Γιάννενα οπου μενει σε σπιτι το οποιο ανηκει στον πατερα μας(δηλαδη εχει 100% κυριοτητα στα Γιάννενα) και εγω φετος περασω πχ πατρα ενω η μόνιμη κατικοια των γονιων μας ειναι αθηνα...μπορει ο αδερφος μου να με τραβηξει στα Γιάννενα παρολου που μενεξ σε ιδιοκτητο σπιτι;;(ολες οι αλλες προϋποθέσεις πληρούνται)

Παλιοτερα ενα ιδιόκτητο οικημα ηταν φρενο στον αδελφο σου να σου κανει αποποιηση μετεγγραφης ωστε εσυ να παρεις την μετεγγραφη που θες.
Ο λογος ηταν οτι το σπιτι αθηνα και το σπιτι γιαννενα ηταν ενα οποτε και ενα σπιτι στην πατρα κανουν δυο σπιτια και πληρείτε το οριο στο πνευμα του νομου που θελει το περισσότερο δυο σπιτια ανα οικογενεια.
Καταλαβαν το λαθος και το αλλαξαν το 2024 οποτε τωρα το ιδιοκτητο σπιτι στα γιαννενα ή δεν αξιολογηται ή θεωρειτε σιωπηρα και πλεονεκτημα.
Οποτε δεν θα εχεις θεμα να να πας γιαννενα αρκει να πληρεις τον κοφτη 2750.
Μπορεις επισεις να ζητησεις μετεγγραφη για αθηνα στο σπιτι σου... εδω βεβαια ισως σου κανουν καμια λαχταρα και σε στειλουν γιαννενα ..αλλα αυτο δεν ειναι συχνο.
Δεν ξερω σε τι σχολη θα περασεις στην πατρα ..ισως η μετεγγραφη για τα γιαννενα να μην ειναι τοσο περιπλοκη αλλα πιο απλη με τα οικονομικα μορια.

Παλιοτερα ενα ιδιόκτητο οικημα ηταν φρενο στον αδελφο σου να σου κανει αποποιηση μετεγγραφης ωστε εσυ να παρεις την μετεγγραφη που θες.
Ο λογος ηταν οτι το σπιτι αθηνα και το σπιτι γιαννενα ηταν ενα οποτε και ενα σπιτι στην πατρα κανουν δυο σπιτια και πληρείτε το οριο του νομου που θελει το λιγοτερο δυο σπιτια ανα οικογενεια.
καταλαβαν το λαθος και το αλλαξαν το 2024 οποτε τωρα το ιδιοκτητο σπιτι στα γιαννενα ή δεν αξιολογηται ή θεωρειτε σιωπηρα και πλεονεκτημα.
Οποτε δεν θα εχεις θεμα να να πας γιαννενα αρκει να πληρεις τον κοφτη 2750.
Μπορεις επισεις να ζητησεις μετεγγραφη για αθηνα στο σπιτι σου... εδω βεβαια ισως σου κανουν καμια λαχταρα και σε στειλουν γιαννενα ..αλλα αυτο δεν ειναι συχνο.
Δεν ξερω σε τι σχολη θα περασεις στην πατρα ..ισως η μετεγγραφη για τα γιαννενα να μην ειναι τοσο περιπλοκη αλλα πιο απλη με τα οικονομικα μορια.
Σας ευχαριστω παρα πολυ κύριε Ιωάννη.Επιτελους ενας ανθρωπος ο οποιος φαινεται πως γνωριζει την εγκυκλιο καλύτερα και απο την παλαμη του καθως μου μίλησε με επιχειρήματα!Αυτο το σημειο της εγκυκλιου με μπερδευε παντα καθως εχω παει σε τρεις δικηγόρους και μου εχουν δωσει και οι τρεις διαφορετικη απαντηση...Χιλια ευχαριστω και παλι να ειστε παντα καλα!!
Μια τελευταία ερωτηση θελω ακομη μονο.Εγω ο αιτων δηλαδη,δεν πρεπει να εχω σπιτι εγω ή οι γονρις μου στον τοπο που θα περασω μεσω του μηχανογραφικου;;

Σας ευχαριστω παρα πολυ κύριε Ιωάννη.Επιτελους ενας ανθρωπος ο οποιος φαινεται πως γνωριζει την εγκυκλιο καλύτερα και απο την παλαμη του καθως μου μίλησε με επιχειρήματα!Αυτο το σημειο της εγκυκλιου με μπερδευε παντα καθως εχω παει σε τρεις δικηγόρους και μου εχουν δωσει και οι τρεις διαφορετικη απαντηση...Χιλια ευχαριστω και παλι να ειστε παντα καλα!!
Μια τελευταία ερωτηση θελω ακομη μονο.Εγω ο αιτων δηλαδη,δεν πρεπει να εχω σπιτι εγω ή οι γονρις μου στον τοπο που θα περασω μεσω του μηχανογραφικου;;
Ναι εστι ακριβως ...αν εχεις περασει πατρα και εχεις ιδιοκτητο σπιτι δικο σου ή γονιων εκει στην πατρα δεν μπορει να ''αρχισεις'' μετεγγραφη με το συστημα αδελφων.
Το ''αρχισεις'' σημαινει οτι ,αιτηση θα κανεις ,η πλατφορμα θα σου δωσει την μετεγγραφη αλλα θα στην σταματησει μετα η σχολη στην δευτερη φαση ελεγχου οταν θα δει το χαρτι ακινητων (Ε9)
Κυριε Andrew σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.
Οι δικηγοροι καλα τα λενε κατα βουληση, διαβαζουν νομους και εγκυκλιους...δυστυχώς η επιτυχια στο θεμα αυτο και η ακριβεια του ειναι συνθεση νομων , εγκυκλιων, πλατφορμας και μακροχρονιας εμπειριας.

Ναι εστι ακριβως ...αν εχεις περασει πατρα και εχεις ιδιοκτητο σπιτι δικο σου ή γονιων εκει στην πατρα δεν μπορει να ''αρχισεις'' μετεγγραφη με το συστημα αδελφων.
Το ''αρχισεις'' σημαινει οτι ,αιτηση θα κανεις ,η πλατφορμα θα σου δωσει την μετεγγραφη αλλα θα στην σταματησει μετα η σχολη στην δευτερη φαση ελεγχου οταν θα δει το χαρτι ακινητων (Ε9)
Κυριε Andrew σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.
Οι δικηγοροι καλα τα λενε κατα βουληση, διαβαζουν νομους και εγκυκλιους...δυστυχώς η επιτυχια στο θεμα αυτο και η ακριβεια του ειναι συνθεση νομων , εγκυκλιων, πλατφορμας και μακροχρονιας εμπειριας.
Χιλια ευχαριστω για τον χρονο σας κυριε Ιωάννη.Πραγματικα το οτι καθεστε και βοηθάτε φοιτητες μεσω αυτης της πλατφόρμας για τις μετεγγραφες ειναι πραγματικα πολυ χρησιμο και φιλοτιμο.Να ειστε παντα καλα σας εύχομαι με βοηθήσατε αποστευτα πολυ!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back