Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Μένουμε Αθήνα και οι 2 (είμαστε χωρισμένοι). Η μεγάλη κόρη σπουδάζει Πάτρα.Ο γιος δίνει φέτος πανελλήνιες. Ο μπαμπας δηλώνει τα παιδιά αυτός στην δήλωση του και τα 2, αλλά και το 1 που έχει από τον δεύτερο γάμο του. Άρα 3 παιδάκια σύνολο (το μικρό έχει και αναπηρία 67%). Αυτό που ποτε δεν κατάλαβα είναι αν πρέπει να μπει και το εισόδημα του μπαμπά (που είναι το οικογενειακό: δηλαδή ειναι το δικό του και της νέας συζύγου και είναι και τα 3 παιδιά μεσα) αλλά και το δικό μου....
Ας το συζητησουμε λιγο αυτο πριν παμε σε σχολες ..ειναι πολυ σημαντικο...αν και δεν ειμαι και πολυ γνωστης του οικογενειακου δικαιου...δηλαδη καθολου..εμπειρικα μιλαω.
Οι γονεις που εχει ενα παιδι ειναι αυτοι και μονο που γραφονται στο πιστοποιητικο οικογενεικης καταστασης.
Το κοριτσι και το αγορι σας εχουν μονο εσας και τον πατερα τους ως γονεις και κανενα αλλον/η.
Αυτους τους δυο θα ''ψαξει'' η γραμματεια για να επιβεβαιωση αν εχουν δηλωσει οικονομικα στοιχεια.
Τα εσοδα της αλλης κυριας δεν μετρανε οπως και δεν μετρα η ατυχια του μικρου παιδιου με το 67% γιατι δεν ειναι αδελφι με την εννοια του δικου σας παιδιου...δεν το γεννησατε εσεις.
Οποτε θα μετρησουν τα εσοδα τα δικα σας και του πρωην συζηγου αθροιστικα...
Εκτος και υπαρχει δικαστικη αποφαση που να αναθετει την επιμελεια στον πατερα ...οποτε θα μετρησουν μονο τα εσοδα του πατερα.
Τετοιες δικαστικες απο φασεις ( για πατερες) ειναι σπανιες και οπου υπαρχουν δινουν την επιμελεια στην μητερα συνηθως.
Αντιλαμβανομαι οτι σε εσας ολα αυτα εγιναν σε πνευμα κατανοησης και αγαπης προς τα παιδια οποτε εδω δικαστες δεν χωρανε..
Διωρθωστε με αν κανω λαθος.
Οποτε θα αθροισουμε τα μελοντικα φορολογητεα εσοδα μπαμπα και μαμας που θα δηλωθουν το 2026 ,τα φορολογητεα εσοδα που δηλωσαμε φετος και τα ιδια για τα περσινα..
6 αριθμοι συνολο και θα διαιρεσουμε με το 12 ( 4 μελη χ 3 ετη)..και ζηταμε κατι λιγοτερο απο 17500.
Υγ... καλο ειναι και εσεις να δηλωσετε τα 2 παιδια προστατευομενα και αναδρομικα για τις δυο περασμενες δηλωσεις ( συμπληρωματικη δηλωση την λενε) ..ευκολακι ειναι...το εχω πει να το κανουν αρκετες φορες.
Ωραια λοιπον... το πρωτο εμποδιο εφυγε μενουμε αθηνα εχουμε δικαιωμα.
Παμε τωρα για το δευτερο εμποδιο των 17500€
Αν δεν σας απαντησω οταν μου πειτε ..θα κοιμαμε ... οποτε το βραδυ.