[Πανελλήνιες 2025] Τα πάντα για τις μετεγγραφές

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.583 μηνύματα.
Γιάννη, μια ερώτηση ... ενας φίλος ρώτησε είπε στο υπουργείο, αντίστοιχη περίπτωση με τη δική μου και κατάλαβε πως δεν θα παρει τη μετεγγραφή επειδή το σπίτι στην Αθηνα των γονιών είναι ιδιόκτητο. Λάθος δεν κατάλαβε; Δεν έχω δει στην εγκύκλιο να παιζει ρόλο αν το πατρικό σπίτι είναι ιδιόκτητο; Ευχαριστώ.
Καλη μου Albert αυτο ειναι το στορυ που μελεταμε για σενα ?

Αρχική Δημοσίευση από γιαννης_00:
Τα στοιχεια που εχουμε
1)Το μεγαλο αδελφι ειναι τριπολη οκ
2)Τα διδυμακια θα μπουν σε σχολες επαρχιας που αντιστοιχες δεν υπαρχουν στην τριπολη
3 ) Οι σχολες που θα μπουν στην επαρχια εχουν αντιστοιχια με σχολες της αθηνας και τα μορια εισαγωγης τους (στην επαρχια) δεν εχουν διαφορα πανω απο 2750 μορια απο την βαση της αθηνας .
4 ) Σπιτι ιδιοκτητο τριπολη δεν εχουμε.
Τα λεω καλα?

Η μετεγγραφη ειναι σιγουροτατη.

Το παιδι στην τριπολη θα κανει δυο αποποιήσεις μετεγγραφων μια για καθε διδυμακι ..αυτο ειναι μια εφηρμοσμενη πρακτικη.

Albert 123

Νεοφερμένο μέλος

Η Albert 123 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Καλη μου Albert αυτο ειναι το στορυ που μελεταμε για σενα ?

Αρχική Δημοσίευση από γιαννης_00:
Τα στοιχεια που εχουμε
1)Το μεγαλο αδελφι ειναι τριπολη οκ
2)Τα διδυμακια θα μπουν σε σχολες επαρχιας που αντιστοιχες δεν υπαρχουν στην τριπολη
3 ) Οι σχολες που θα μπουν στην επαρχια εχουν αντιστοιχια με σχολες της αθηνας και τα μορια εισαγωγης τους (στην επαρχια) δεν εχουν διαφορα πανω απο 2750 μορια απο την βαση της αθηνας .
4 ) Σπιτι ιδιοκτητο τριπολη δεν εχουμε.
Τα λεω καλα?

Η μετεγγραφη ειναι σιγουροτατη.

Το παιδι στην τριπολη θα κανει δυο αποποιήσεις μετεγγραφων μια για καθε διδυμακι ..αυτο ειναι μια εφηρμοσμενη πρακτικη.
Nai, αυτό είναι το στόρυ μου

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.583 μηνύματα.
Nai, αυτό είναι το στόρυ μου
Ε τωρα δεν ξερω να σου πω τι υποθεση ειπε το παιδι εκει στο υπουργειο ,τι καταλαβαν, και τι του ειπαν?
Προβλημα θα υπηρχε αν το αδελφι στην τριπολη ειχε ιδιοκτητο σπιτι ( η του μπαμπα ) ή και εσυ στην πρωτη σχολη επαρχιας ειχες παλι ιδιοκτητο σπιτι εκει...
Τοτε το αδελφι δεν θα ειχε δικαιωμα να σου κανει την αποποιηση για να τρεξει η μετεγρταφη αδελφων
Το να σε στειλει μετεγγραφη σε πολη που υπαρχει ιδιοκτητο σπιτι που μενουν οι γονεις σου... ειναι αυτο που θελει ο νομος.

Albert 123

Νεοφερμένο μέλος

Η Albert 123 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Ε τωρα δεν ξερω να σου πω τι υποθεση ειπε το παιδι εκει στο υπουργειο ,τι καταλαβαν, και τι του ειπαν?
Προβλημα θα υπηρχε αν το αδελφι στην τριπολη ειχε ιδιοκτητο σπιτι ( η του μπαμπα ) ή και εσυ στην πρωτη σχολη επαρχιας ειχες παλι ιδιοκτητο σπιτι εκει...
Τοτε το αδελφι δεν θα ειχε δικαιωμα να σου κανει την αποποιηση για να τρεξει η μετεγρταφη αδελφων
Το να σε στειλει μετεγγραφη σε πολη που υπαρχει ιδιοκτητο σπιτι που μενουν οι γονεις σου... ειναι αυτο που θελει ο νομος.
Oxi, δεν υπάρχει αλλού σπίτι ιδιόκτητο ,μόνο το πατρικό στηνν Αθήνα

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Oxi, δεν υπάρχει αλλού σπίτι ιδιόκτητο ,μόνο το πατρικό στηνν Αθήνα
ε ..οκ ολα καλα ..ηρέμησε ..η μετεγγραφη ειναι δικη σας και σιγουρη.

Τωρα αν τηρουνται και καποιες αλλες προυποθεσεις μπορει και το αγορι να ερθει αθηνα μαζι σας.

Albert 123

Νεοφερμένο μέλος

ε ..οκ ολα καλα ..ηρέμησε ..η μετεγγραφη ειναι δικη σας και σιγουρη.

Τωρα αν τηρουνται και καποιες αλλες προυποθεσεις μπορει και το αγορι να ερθει αθηνα μαζι σας.
Σε ευχαριστώ, Γιάννη!!

Msp1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Msp1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Μια ερώτηση για μεταγραφές αδερφών: αν εγώ σπουδάζω Αθήνα που δεν είναι μόνιμος τόπος κατοικίας και η αδερφή μου περνάει Πάτρα, τότε έχει δικαίωμα μεταγραφής επειδή εγώ σπουδάζω Αθήνα ή υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις; Αν ναι ποια είναι τα κριτήρια επιλογής σε αυτή την κατηγορία μεταγραφών; (Μιλάμε για χημικούς μηχανικούς αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό)

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Μια ερώτηση για μεταγραφές αδερφών: αν εγώ σπουδάζω Αθήνα που δεν είναι μόνιμος τόπος κατοικίας και η αδερφή μου περνάει Πάτρα, τότε έχει δικαίωμα μεταγραφής επειδή εγώ σπουδάζω Αθήνα ή υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις; Αν ναι ποια είναι τα κριτήρια επιλογής σε αυτή την κατηγορία μεταγραφών; (Μιλάμε για χημικούς μηχανικούς αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό)
Οκ
Αν σου βαλω τα κριτηρια θα μπλεχτεις και θα δημιουργησουν πολλες ερωτησεις μετα.
Προτιμω να στα πω απλα.

-Εσυ εισαι αθηνα σε σχολη..λιγοτερο απο 6 χρονια
-Το αδελφι περνα χημικων μηχανικων πατρα.
-Στην αθηνα εσυ ή οι γονεις δεν εχετε ιδιόκτητο σπιτι..εστω και να το νοικιαζεται αλλου.
-Οι γονεις μενουν εκτος αθηνων (οχι κατι σε ραφηνα πχ)
-Στην πατρα η αδελφη ή οι γονεις δεν εχουν ιδιοκτητο σπιτι
-Το ετησιο φορολογητεο εισοδημα των γονιων σου ειναι λιγοτερο απο 70.000€
Αν τα παραπανω ειναι οκ
Η μετεγγραφη του κοριτσιου για εμπ ειναι σιγουροτατη

Εδω η περσινή εγκυκλιος μετεγγραφων αν εχεις ορεξη να διαβασεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Nek21

Νεοφερμένο μέλος

Η Nek21 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Στην κατηγορία αδερφών αν το οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά 1000€ το απαιτούμενο αποκλείεσαι μεμιάς; Κι ας μην έχουν καλυφθεί οι θέσεις; Δηλαδή οι γονείς μου θα πρέπει να πληρώνουν 2 ενοίκια;( 1000€ είναι τα ενοίκια για ένα μηνα στα δυο σπίτια…..)

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Στην κατηγορία αδερφών αν το οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά 1000€ το απαιτούμενο αποκλείεσαι μεμιάς; Κι ας μην έχουν καλυφθεί οι θέσεις; Δηλαδή οι γονείς μου θα πρέπει να πληρώνουν 2 ενοίκια;( 1000€ είναι τα ενοίκια για ένα μηνα στα δυο σπίτια…..)
Ναι αν το κατα κεφαλην εισοδημα ( δωστε βαση στην λεξη δεν ειναι το εισοδημα της οικογενειας) ειναι 18.500€ τοτε η πλατφορμα μετεγγραφων για αδελφια θα αρνηθει ...και θα σας επιτρεψει μονο την μετακινηση ( υποθεση κανω συμφωνα με τον νομο δεν το εχω δει με τα ματια μου).
Οι μετεγγραφες αδελφων δεν εχουν προκαθορισμενες θεσεις ειναι απεριοριστες.
Ναι δυστηχως 2 ενοικια... και τα αλλα βεβαια
Μηπως ο σχολες που στοχευται ειναι βολικες και δεν θελουν μορια μετεγγραφης αθηνα..? μηπως υπαρχει η περιπτωση τα 2 ενοικια να γινουν ενα με μετεγγραφη του ενος παιδιου ή και των 2 παιδιων σε κοινη πολη επαρχιας.
Σε κοινη πολη υπαρχουν αλλα λιγοτερα εξοδα ( 1200 το μηνα και οχι 2000).
Επιδομα ενοικιου 5000€ τον χρονο ( για διαμονη μαζι) δυστηχως δεν δικαιουστε.

Nek21

Νεοφερμένο μέλος

Η Nek21 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Ναι στο σύνολο 1000€ . Τέσσερα άτομα έπρεπε να είναι 70000€ και είναι 71000€.
Ο αδερφός μου είναι τέταρτο έτος ΠΑΠΕΙ και εγώ κατά πάσα πιθανότητα περνάω Χημικό Καβαλας. Εκτός από μετεγγραφή στην Αθήνα υπάρχει κάτι που να μπορεί να στηρίξει την μετακίνηση στο Χημικό Πατρας με την λογική να πηγαινοέρχομαι χωρίς να νοικιασω ( μέχρι να τελειώσει ο αδερφός μου) λόγω του ότι η γονείς μου έχουν κυρια κατοικία την Κόρινθο;(1,5 ώρα με το τρένο)

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ναι στο σύνολο 1000€ . Τέσσερα άτομα έπρεπε να είναι 70000€ και είναι 71000€.
Ο αδερφός μου είναι τέταρτο έτος ΠΑΠΕΙ και εγώ κατά πάσα πιθανότητα περνάω Χημικό Καβαλας. Εκτός από μετεγγραφή στην Αθήνα υπάρχει κάτι που να μπορεί να στηρίξει την μετακίνηση στο Χημικό Πατρας με την λογική να πηγαινοέρχομαι χωρίς να νοικιασω ( μέχρι να τελειώσει ο αδερφός μου) λόγω του ότι η γονείς μου έχουν κυρια κατοικία την Κόρινθο;(1,5 ώρα με το τρένο)
Η πρωτη δουλεια ειναι να πας λογιστη να δει τι μπορει να κανει ( τα 70.000€ κατι λιγο μειον τα θελουμε μεσο ορο 3ετιας ). Ισως και μια γιαγια προστατευομενη θα βοηθουσε.
Η μετεγγραφη στην αθηνα με μορια ειναι απλησιαστη
1751763481404.png

Τωρα για την υποθεση μετεγγραφης στο χημικο πατρας με 0 μορια.
Η πατρα κλασσικα ηταν μια αδεια σχολη μετεγγραφων μεχρι περυσι οπου ανοιξε η καβαλα και 3 ετη της ζητησαν μετεγγραφες πρωτα αθηνα και αν οχι πατρα. Φετος εικαζω ξεφουσκωσε η κατασταση και θα πεσει αλλα δεν μπορω να πω αν θα παει στα 0 μορια.
1751763360356.png

Αυτο που λες ειναι ενα καλο σεναριο ( καθημερινα κορινθος πατρα) ..θα σου παρουν ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο και σε 1Ω εισαι πατρα.. και οικονομικοτερη λυση .... εγω θελω 1,10 Ω απο πειραια στην σχολη.
Προσπαθησε το ...κανε αιτηση

Msp1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Msp1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Οκ
Αν σου βαλω τα κριτηρια θα μπλεχτεις και θα δημιουργησουν πολλες ερωτησεις μετα.
Προτιμω να στα πω απλα.

-Εσυ εισαι αθηνα σε σχολη..λιγοτερο απο 6 χρονια
-Το αδελφι περνα χημικων μηχανικων πατρα.
-Στην αθηνα εσυ ή οι γονεις δεν εχετε ιδιόκτητο σπιτι..εστω και να το νοικιαζεται αλλου.
-Οι γονεις μενουν εκτος αθηνων (οχι κατι σε ραφηνα πχ)
-Στην πατρα η αδελφη ή οι γονεις δεν εχουν ιδιοκτητο σπιτι
-Το ετησιο φορολογητεο εισοδημα των γονιων σου ειναι λιγοτερο απο 70.000€
Αν τα παραπανω ειναι οκ
Η μετεγγραφη του κοριτσιου για εμπ ειναι σιγουροτατη

Εδω η περσινή εγκυκλιος μετεγγραφων αν εχεις ορεξη να διαβασεις.

Οκ σε περίπτωση τότε που παίρνει μεταγραφή, πως θα κινηθεί στο πρώτο εξάμηνο; Πηγαίνει διαλέξεις, αλλά θα χρωστάει όλα τα μαθήματα αυτού του εξαμήνου;

Albert 123

Νεοφερμένο μέλος

Γιάννη, καλημέρα. Ερώτηση: Ο αδελφός μου που δώσαμε φέτος είναι στο 4 ο πεδίο.Αν δηλώσει μετά το παδα τους μηχανικούς πληροφορικής Σερρών που είναι αντίστοιχη, δεν υπάρχει περίπτωση στη μετεγγραφή να τον πάνε στους μηχανικούς Πάτρας, επειδή στην Πάτρα είναι μόνο για δεύτερη πεδίο.Σωστα;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Οκ σε περίπτωση τότε που παίρνει μεταγραφή, πως θα κινηθεί στο πρώτο εξάμηνο; Πηγαίνει διαλέξεις, αλλά θα χρωστάει όλα τα μαθήματα αυτού του εξαμήνου;
Υποθετω οτι πληρεις τις προυποθεσεις που ανεφερα και η μετεγγραφη εμπ ειναι σιγουρη.. σωστα?
Ε δεν προκειτε να παει στην σχολη που εξ αρχης περασε ..μονο ηλεκτρονικη αλληλογραφια με αυτη..αντε και κουριερ αν ζητησουν χαρτια χαρτενια.
Απο 1ης οκτωβριου στο εμπ.... εκει πανω στου ζωγραφου.. παρακολουθει μαθηματα ...κονε με την διπλανη να κατεβασει τις σημειωσεις και εξεταστικη πρωτου εξαμηνου δινουμε στο εμπ.
Χρωστουμενο μονο το εργαστηριο του 1ου εξαμηνου για του χρονου.( σηνηθως το εμπ στο 1ο εξαμηνο βαζει 1 εργαστηριο ( ημμυ))
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γιάννη, καλημέρα. Ερώτηση: Ο αδελφός μου που δώσαμε φέτος είναι στο 4 ο πεδίο.Αν δηλώσει μετά το παδα τους μηχανικούς πληροφορικής Σερρών που είναι αντίστοιχη, δεν υπάρχει περίπτωση στη μετεγγραφή να τον πάνε στους μηχανικούς Πάτρας, επειδή στην Πάτρα είναι μόνο για δεύτερη πεδίο.Σωστα;
Καλημερα Albert
για αρχη να πουμε οτι η ceid πατρας δεχεται μετεγγραφες και απο 2ο και απο 4ο πεδιο.
Τωρα στο στορυ μας.
Το αδελφι θελει μηχανικων ηλεκρονικων υπολογιστων παδα..το δηλωνει στο μηχανογραφικο 1η επιλογη αλλα ισως τα μορια να μην φτανουν..οποτε βαζουμε 2η επιλογη την αντιστοιχη σχολη των σερρες ( φρονιμο ειναι να μπει 3η η σαμος)
εστω οτι μπαινουμε σερρες ή και σαμο.
Μεσα οκτωβριου κανουμε αιτηση μετεγγραφης για μηχανικων υπολογιστων παδα .
Το ηλεκτρονικο συστημα μετεγγραφων ( πλατφορμα που το λεω εγω) θα ελεγξει μονο αυτη την επιθυμια (η ceιd πατρας του ειναι αγνωστη).
Αν μπορει θα μας δωσει την μετεγγραφη, αν οχι δεν θα την δωσει.
Εμεις τωρα θα μεινουμε σερρες η σαμο? ε δεν εχουμε λευτα για εκει.
Οποτε κολλαμε και μια μετακινηση για μηχανικους παραγωγης παδα και μας χωνει εκει.
Κατανοητα?

Δεν ξερω τι μορια μετεγγραφης εχετε αλλα η σχολη Μηχανικων Υπολογιστων Παδα ειναι ευκολη στην μετεγγραφη (μαλλον θα παραμεινει καπου εκει)

1751796866572.png

Τελευταία επεξεργασία:

Albert 123

Νεοφερμένο μέλος

Υποθετω οτι πληρεις τις προυποθεσεις που ανεφερα και η μετεγγραφη εμπ ειναι σιγουρη.. σωστα?
Ε δεν προκειτε να παει στην σχολη που εξ αρχης περασε ..μονο ηλεκτρονικη αλληλογραφια με αυτη..αντε και κουριερ αν ζητησουν χαρτια χαρτενια.
Απο 1ης οκτωβριου στο εμπ.... εκει πανω στου ζωγραφου.. παρακολουθει μαθηματα ...κονε με την διπλανη να κατεβασει τις σημειωσεις και εξεταστικη πρωτου εξαμηνου δινουμε στο εμπ.
Χρωστουμενο μονο το εργαστηριο του 1ου εξαμηνου για του χρονου.( σηνηθως το εμπ στο 1ο εξαμηνο βαζει 1 εργαστηριο ( ημμυ))

Καλημερα Albert
για αρχη να πουμε οτι η ceid πατρας δεχεται μετεγγραφες και απο 2ο και απο 4ο πεδιο.
Τωρα στο στορυ μας.
Το αδελφι θελει μηχανικων ηλεκρονικων υπολογιστων παδα..το δηλωνει στο μηχανογραφικο 1η επιλογη αλλα ισως τα μορια να μην φτανουν..οποτε βαζουμε 2η επιλογη την αντιστοιχη σχολη των σερρες ( φρονιμο ειναι να μπει 3η η σαμος)
Το ηλεκτρονικο συστημα μετεγγραφων ( πλατφορμα που το λεω εγω) θα ελεγξει μονο αυτη την επιθυμια (η ceιd πατρας του ειναι αγνωστη).
Οποτε κολλαμε και μια μετακινηση για μηχανικους παραγωγης παδα και μας χωνει εκει.
Κατανοητα?

Δεν ξερω τι μορια μετεγγραφης εχετε αλλα η σχολη Μηχανικων Υπολογιστων Παδα ειναι ευκολη στην μετεγγραφη (μαλλον θα παραμεινει καπου εκει)

View attachment 149662

Καλημερα Albert
Τωρα στο στορυ μας.
Κατανοητα?

View attachment 149662
Θα ζητήσουμε,αν χρειαστεί, μετεγγραφή με την κατηγορία αδελφών φοιτητών, οπότε δεν παίζουν ρόλο τα μόρια μετεγγραφής, έτσι δεν είναι;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Θα ζητήσουμε,αν χρειαστεί, μετεγγραφή με την κατηγορία αδελφών φοιτητών, οπότε δεν παίζουν ρόλο τα μόρια μετεγγραφής, έτσι δεν είναι;
Ετσι ακριβως ... καμια σημασια τα οικονομικοκοινωνικα μορια ....μονο το οριο 17500€ κατα κεφαλην εισοδημα και ο κοφτης 2750 που τον περνατε.
Ε ειναι και κατι αλλα... σας τα εχω πει?

Albert 123

Νεοφερμένο μέλος

Ετσι ακριβως ... καμια σημασια τα οικονομικοκοινωνικα μορια ....μονο το οριο 17500€ κατα κεφαλην εισοδημα και ο κοφτης 2750 που τον περνατε.
Ε ειναι και κατι αλλα... σας τα εχω πει?
Για τα 17500 το είχαμε συζητήσει και παλιότερα...δεν ισχύει για τριτεκνους.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Για τα 17500 το είχαμε συζητήσει και παλιότερα...δεν ισχύει για τριτεκνους.
Οχι δεν ισχυει το 17500€ κατακεφαλην εισοδημα για τριτεκνα πολυτεκνα ειναι απεριοριστο..μονο το 5000€ ισχυει.
Και τα τριτεκνα πολυτεκνα μπορουν μετεγγραφη λογω αδελφου σε ολη την διαρκεια φοιτησης ... τα απλα παιδια μονο 1ο χρονο.

Albert 123

Νεοφερμένο μέλος

Οχι δεν ισχυει το 17500€ κατακεφαλην εισοδημα για τριτεκνα πολυτεκνα ειναι απεριοριστο..μονο το 5000€ ισχυει.
Και τα τριτεκνα πολυτεκνα μπορουν μετεγγραφη λογω αδελφου σε ολη την διαρκεια φοιτησης ... τα απλα παιδια μονο 1ο χρονο.
Αυτό που μου είχες πει για αποποίηση μετεγγραφής... δηλαδή, στην πλατφόρμα με το που ζητήσω εγώ μετεγγραφή ταυτόχρονα εκεί θα κάνει την αποποίηση ο μεγάλος αδελφός που είναι ήδη φοιτητής στην Τρίπολη;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια