[Πανελλήνιες 2025] Τα πάντα για τις μετεγγραφές

Giota_pel

Νεοφερμένο μέλος

Η Giota_pel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Τα μεγάλα παιδιά εργάζονται. Το εισόδημά τους συνυπολογίζεται στο οικογενειακό;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.383 μηνύματα.
Τα μεγάλα παιδιά εργάζονται. Το εισόδημά τους συνυπολογίζεται στο οικογενειακό;
ωχ ναι δυστηχως..βεβαια το εισοδημα προστιθεται μεν ( ηλιθιο βεβαια) αλλα μπαινουν και ως προστατευομενα μελη ...
Κανε ετσι και αλλιως υπολογισμο και στειλε μου προσωπικο μυνημα.

Giota_pel

Νεοφερμένο μέλος

Η Giota_pel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
ωχ ναι δυστηχως..βεβαια το εισοδημα προστιθεται μεν ( ηλιθιο βεβαια) αλλα μπαινουν και ως προστατευομενα μελη ...
Κανε ετσι και αλλιως υπολογισμο και στειλε μου προσωπικο μυνημα.
Υπολογίζεται το τρέχον έτος μόνο ή τα τρία τελευταία;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.383 μηνύματα.

Manou Litsa

Νεοφερμένο μέλος

Η Manou Litsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Πώς θα υπολογίσω τα μόρια για τα κριτήρια για τις μετεγραφες;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Πώς θα υπολογίσω τα μόρια για τα κριτήρια για τις μετεγραφες;
Καλημερα
Να ετσι
Παιρουμε εκκαθαριστικα για φετος (2025) + περυσι (2024) +προπερσι (2023)...
Προσθετουμε φορολογητεο εισοδημα πατερα μητερας και βρισκουμε ενα συνολο ( 6 νουμερα)
( αν υπαρχει εισοδημα υπολογισμου εισφορας και ειναι πιο μεγαλο απο το φορολογητεο τοτε παιρνουμε αυτο).
Αν υπαρχουν παιδια εργαζομενα και κανουν δηλωση να το κουβεντιασουμε.
Το συνολο αυτο το διαιρουμε με τα α....( 3 ετη χ μελλη οικογενιας στην δηλωση = α)
Αυτο που βρηκαμε ειναι το κατακεφαλην εισοδημα και μας δινει τα οικονομικα μορια μετεγγραφης.
Μετα παμε παρακατω στο ωραιο πινακακι που εβαλε η Αντζελινα και αντιστοιχουμε το κατα κεφαλην εισοδημα με τα οικονομικα μορια .
Παρακατω στο πινακακι βλεπουμε αν εχουμε και κοινωνικα μορια τα οποια και προσθετουμε και εχουμε το τελικο προιον μοριων μετεγγραφης.
Ευχομαι να βγαλετε αυτα που χρειαζεστε.
Αν δεν τα βγαλετε πατε και δερνετε τον λογιστη σας με την τσαντα που δεν τα δηλωσε καλα.

1751181997329.png

Manou Litsa

Νεοφερμένο μέλος

Η Manou Litsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες και για τη συμβουλή. Θα την κρατήσω, μήπως και χρειαστεί. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά όμως είναι εργαζόμενοι και κάνουν και αυτοί δήλωση. Σε αυτή την περίπτωση συμψηφίζεται το εισόδημα όλων και διαιρείται δια του 5;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες και για τη συμβουλή. Θα την κρατήσω, μήπως και χρειαστεί. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά όμως είναι εργαζόμενοι και κάνουν και αυτοί δήλωση. Σε αυτή την περίπτωση συμψηφίζεται το εισόδημα όλων και διαιρείται δια του 5;
α εισαι και τριτεκνη μαμα αρα μπορει να εχουμε και συν 4 μορια ( 3 σιγουρα)
στειλε μου προσωπικο αν θες με το ετος γεννησης των παιδιων να τα πουμε

Manou Litsa

Νεοφερμένο μέλος

10/99 ο μεγάλος, 11/00 ο μεσαίος και η υποψήφια

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

10/99 ο μεγάλος, 11/00 ο μεσαίος και η υποψήφια
Οκ προσθεστε και τα εισοδηματα των παιδιων οπου υπαρχουν και διαιρεστε το συνολο με το 15
Εχεις και και 4 μορια τριτεκνιας.. ευχομαι να ειναι αρκετα μορια , δηλάδη οσα χρειαζεστε...αν δεν ξερετε ποσα χρειαζεστε ή δεν σας αρεσει το νουμερο ...? πες τε μου

Τελευταία επεξεργασία:

Manou Litsa

Νεοφερμένο μέλος

Οκ,ευχαριστώ. Μιλάμε πάλι!

GV221

Νεοφερμένο μέλος

Ο GV221 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Καλησπέρα έδωσα πανελλήνιες φέτος και πιθανότατα περνάω ιατρική δπθ ή και ηράκλειο.Ομως επειδή ο αδερφοσ μου σπουδάζει Θεσσαλονίκη θα πάρω μετεγγραφή για να πάω απθ. Το ερώτημα μου είναι πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής που θα πάω δεδομένου ότι οι μετεγγραφές γίνονται Νοέμβριο.Εχω ακούσει ότι τα εργαστήρια αναβάλλονται για του χρόνου.Αν κάποιος είναι φοιτητής ιατρικής ας μου πει λίγο και πόσα μαθήματα έχουν εργαστήρια στο 1ο εξάμηνο.Ακομη αν το μάθημα είναι και θεωρητικό νομίζω ότι το θεωρητικό μπορώ να το δώσω στο 1ο εξάμηνο αλλά όχι το εργαστήριο.Και τέλος τα βιβλία θα τα πάρω Οκτώβριο όπως οι άλλοι φοιτητές ή όταν πάρω τη μετεγγραφή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων🙂

Geo20

Νεοφερμένο μέλος

Ο Geo20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους.. Καινούργιος εδώ, καλώς σας βρήκα.. Μηπως γνωρίζετε, πόσα μόρια χρειάζονται από Χημικό μηχανικό Πάτρας σε χημικό μηχανικό ΕΜΠ;
Σας ευχαριστώ πολύ!

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Καλησπέρα έδωσα πανελλήνιες φέτος και πιθανότατα περνάω ιατρική δπθ ή και ηράκλειο.Ομως επειδή ο αδερφοσ μου σπουδάζει Θεσσαλονίκη θα πάρω μετεγγραφή για να πάω απθ. Το ερώτημα μου είναι πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής που θα πάω δεδομένου ότι οι μετεγγραφές γίνονται Νοέμβριο.Εχω ακούσει ότι τα εργαστήρια αναβάλλονται για του χρόνου.Αν κάποιος είναι φοιτητής ιατρικής ας μου πει λίγο και πόσα μαθήματα έχουν εργαστήρια στο 1ο εξάμηνο.Ακομη αν το μάθημα είναι και θεωρητικό νομίζω ότι το θεωρητικό μπορώ να το δώσω στο 1ο εξάμηνο αλλά όχι το εργαστήριο.Και τέλος τα βιβλία θα τα πάρω Οκτώβριο όπως οι άλλοι φοιτητές ή όταν πάρω τη μετεγγραφή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων🙂
Εφοσον εχεις αδελφι θεσσαλονικη και οι γονες δεν μενουν θεσσαλονικη θα πας σιγουρα ΑΠΘ.
Εσυ δεν θα πατησεις αλεξανδουπολη ,,απο 1/10 στο απθ.
Εργαστηρια δεν θα σου δωσουν ..θα τα κανεις τον αλλο χρονο .
Θα δωσεις κανονικα εξεταστικη τον ιανουαριο-φεβρουαριο.
Αυτα
Πιο πολλα ξερει η Ναλα και θα πει αν το δει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Καλησπέρα σε όλους.. Καινούργιος εδώ, καλώς σας βρήκα.. Μηπως γνωρίζετε, πόσα μόρια χρειάζονται από Χημικό μηχανικό Πάτρας σε χημικό μηχανικό ΕΜΠ;
Σας ευχαριστώ πολύ!
καλωστονα... και καλως ειρθες

Για μετεγγραφη στους χημικους μηχανικους ΕΜΠ χρειαζεται το μεγιστο των οικονομικων μοριων των απλων ανθρωπων ..δηλαδη 6
Τωρα αν εχεις και καμια τριτεκνια ειναι σιγουρια ή και αλλο κοινωνικο μοριο μας κανει.
1751222690378.png

Geo20

Νεοφερμένο μέλος

Ο Geo20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα μόρια επίδοσης τι είναι;
Χωρισμένοι γονείς, κ μητέρα με σκλήρυνση κατά πλάκας, γνωρίζεις αν παίρνουν μόρια;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα μόρια επίδοσης τι είναι;
Χωρισμένοι γονείς, κ μητέρα με σκλήρυνση κατά πλάκας, γνωρίζεις αν παίρνουν μόρια;
Παρακαλω...
Αν οι γονεις ειναι χωρισμενοι και την επιμελεια την εχει πχ η μητερα με δικαστικη αποφαση τοτε υπολογιζονται για τα οικονομικα μορια μονο με τα εισοδηματα της μαμας..αν δεν εχει δικαστικη αποφαση τοτε προστιθενται τα εισοδηματα και των δυο γονιων ασχετα αν συμμετεχει στα εξοδα ο πατερας.

Η σκλήρυνση κατα πλακας ειναι μια νευρολογικη ασθενεια η οποια απο μονη της δεν βοηθα,...αν ομως προκαλει δυσκινησια και η μαμα περασει απο το κεπα ( κεντρο πιστοποιησης αναπηριας) και της δωσει αναπηρια 67% αυτο δινει 2 κοινωνικα μορια.

Αυτο που λες για Τα μόρια επίδοσης τι είναι; βαλε την φραση που διαβασες να καταλαβω..γιατι ετσι δεν βγαζω νοημα.

Lennie

Νεοφερμένο μέλος

Η Lennie αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα, είμαι κι εγώ μαθήτρια Γ λυκείου στη θετική κατεύθυνση. Με ενδιαφέρει η σχολή μηχανολόγων μηχανικών. Με τα μόρια που έβγαλα δεν πιάνω το ΑΠΘ, πιάνω της Κοζάνης. Σκέφτομαι για μετεγγραφή αλλά δεν ξέρω αν είναι ρίσκο.
Είμαι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, το 1ο τέκνο κλείνει τα 25 στις 13 Οκτωβρίου. (Παίρνω το 0,5 μόρια; ), ανεξάρτητο μέλος αλλά φιλοξενείται από τους γονείς μου και εργαζεται. Το 2ο είναι 23 ετών , εργάζεται περιστασιακά , ανεξάρτητο μέλος και επίσης φιλοξενείται. 3ο τέκνο είμαι εγώ και το 4ο είναι ανήλικο. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Ο υπολογισμός κατά κεφαλήν εισοδήματος θα περιλαμβάνει τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια μου;

Στην περίπτωση που δεν τα περιλαμβάνει παίρνω 7 μόρια (κοινωνικά +οικονομικα) +0,5 για το 1ο τέκνο (αν ισχύει φυσικά ) τότε πάμε στα 7,5 μόρια
Είναι ικανοποιητικά τα μόρια για να αιτηθώ μετεγγραφή ή είναι ρίσκο;

Τελευταία επεξεργασία:

tomftw

Νεοφερμένο μέλος

Η tomftw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Έγραψα 10.800 αλλά θέλω να περάσω στο τμήμα πληροφορικής Καβάλας πράγμα που δεν φτάνω. Για αυτό σκέφτομαι να πάω πληροφορική Κέρκυρας ώστε να μπορέσω να κάνω μετεγγραφή στο τμήμα Καβάλας ως οικογένεια τριών παιδιών. Το θέμα είναι ότι άκουσα πως οι μετεγγραφές αργούν και ότι χάνει κάποιος σχεδόν ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο. Ισχύει κάτι τέτοιο?

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Έγραψα 10.800 αλλά θέλω να περάσω στο τμήμα πληροφορικής Καβάλας πράγμα που δεν φτάνω. Για αυτό σκέφτομαι να πάω πληροφορική Κέρκυρας ώστε να μπορέσω να κάνω μετεγγραφή στο τμήμα Καβάλας ως οικογένεια τριών παιδιών. Το θέμα είναι ότι άκουσα πως οι μετεγγραφές αργούν και ότι χάνει κάποιος σχεδόν ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο. Ισχύει κάτι τέτοιο?
Εξαιρετικα και χαιρομαι που ελίσσεσαι .
Κανενα προβλημα ..εσυ απο 1ης οκτωβριου θα εισαι στα θρανια την καβαλας ..στην κερκυρα δεν θα πας καθολου ( εκτος και πας για τουρισμο).
Θα κανεις κανονικα τις φασεις των εγραφων (2 ειναι) αρχικα σε πλατφορμα και μετα αποστολη χαρτιων με εμαιλ ( οπως πει η γραμματεια κερκυρας).
Καπου 15 οκτωβριου θα κανεις αιτηση μετεγγραφης και θα περιμενεις ... αρχες δεκεμβριου θα γινει εγγραφη στην καβαλα και θα παρεις και κωδικους , ωστε να παραγειλεις βιβλια και να βγαλεις πασσο.
Εξεταστικη θα δωσεις στην καβαλα οπως ολα τα παιδια.
Σημειωσεις θα σου δωσουν τα αλλα παιδια ή και οι καθηγητες γιατι δεν μπορεις μονη σου να τα κατεβασεις απο το e-class.
Οποτε εξαμηνο δεν χανεις με τιποπα και τυπικως και ουσιαστικως.

Η πληροφορικη καβαλας δεν χρειαζεται πολλα μορια κριτηριων να πας με μετεγγγραφη ,πας ετσι απλα με την αιτηση σου και 0 μορια ..εσυ βεβαια εχεις αρκετα
1751263164139.png

Albert 123

Νεοφερμένο μέλος

Η Albert 123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Γεια σας, είμαι μαμά και θέλω να ρωτήσω για το γιο μου. Αν δεν πιάσει την πληροφορική στην Αθήνα /Πειραιά/ Αιγάλεω και δηλώσει Τρίπολη , υπάρχει πιθανότητα μετεγγραφής; Είμαστε τρίτεκνοι, ο πρώτος γιος είναι δεύτερο έτος στη Τρίπολη και δεν υπάρχει άλλο κριτήριο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια