[Πανελλήνιες 2025] Τα πάντα για τις μετεγγραφές

EFAKIT

Νεοφερμένο μέλος

Η EFAKIT αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 46 μηνύματα.
Ειχα αναρωτηθει γιατι αργουν το φεκ με τις αντιστοιχιες και τι στην οργη μαγειρευουν... Και οντως μαγειρεψαν σκοτεινα ..τι θελω και μιλαω?

Πολυτεχνικη Σχολη Μηχανικων Βιομηχανικης Σχεδιασης και Παραγωγης του ΠΑΔΑ
Εβγαλαν νομο οτι ειναι αντιστοιχη σχολη με τις αλλες δυο Μηχανικων Παραγωγης και Διοικησης ( χανια -ξανθη)
Το ΤΕΕ ανακοινωσε την ενταξη της στην κατηγορια αυτη με ισα πληρη δικαιωματα.
Στην λιστα αντιστοιχιων δεν την εχουν αντιστοιχη με χανια και ξανθη.

το ειδα κι εγω και αναρωτιομουν...
Αρα τι σοι αντιστοιχιση εγινε τελικα?

Vasilis13kia

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vasilis13kia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Γεια σας, είμαι από 4ο πεδίο και σκέφτομαι να πάω στην Σάμο (9800 Μοριά, με τους συντελεστές της σχολής έχω γράψει 11795) και επειδή ο αδερφός μου σπουδάζει σε σχολή αντιστοιχίας με αυτήν αλλά στα Γιάννενα (14761 η βάση) 4->5 έτη στην σχολή. Έχω δικαίωμα να πάρω μεταγραφή στα Γιάννενα λόγο του αδερφού μου? Και μια τελευταία ερώτηση η διαφορά τον 2750 μορίων, ισχύει από τα μόρια της σχολής ή από τα μόρια που έχω γράψει εγώ (σύμφωνα με τους συντελεστές της). Ευχαριστώ πολύ!

marina.marina

Νεοφερμένο μέλος

Η marina.marina αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 50 μηνύματα.
Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που είχαν το κουράγιο να δώσουν πανελλαδικές.
Εύχομαι όσο γίνεται πιο δίκαια αποτελέσματα σε όλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω πόσα μόρια χρειαζόταν πέρυσι για μετεγγραφή από Βιολογία Πάτρας σε Βιολογία ΑΠΘ;

despoina13

Νεοφερμένο μέλος

Η despoina13 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Η Βιολογια ΑΠΘ είχε πέρυσι 4 μορια βαση μετεγγραφης απο οικονομικα και κοινωνικά κριτήρια. Μπορείτε να αναζητήσετε και τους αντίστοιχους πινακες για να το επιβεβαιώσετε.

Giota_pel

Νεοφερμένο μέλος

Η Giota_pel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Καλησπέρα σας!
Ερώτηση: Αν ο αδερφός είναι γεννημένος Νοέμβριο 2000 θεωρείται κάτω των 25 ετών για τον υπολογισμό μορίων μεταγραφής; Η οικογένεια θεωρείται τριτεκνη; Το ένα παιδί είναι γεννημένο το 1999, το άλλο 2000 και η τρίτη είναι η υποψήφια.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.354 μηνύματα.
το ειδα κι εγω και αναρωτιομουν...
Αρα τι σοι αντιστοιχιση εγινε τελικα?
υπογειες διαδρομες..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Καλησπέρα σας!
Ερώτηση: Αν ο αδερφός είναι γεννημένος Νοέμβριο 2000 θεωρείται κάτω των 25 ετών για τον υπολογισμό μορίων μεταγραφής; Η οικογένεια θεωρείται τριτεκνη; Το ένα παιδί είναι γεννημένο το 1999, το άλλο 2000 και η τρίτη είναι η υποψήφια.
Οποιο παιδι ειναι γεννημενο απο 1-1-1999 και προς τα εδω... θεωρειτε κατω των 25 ετων.
Αυτο ειναι το ρολοϊ της εφοριας που δεχεται και το υπουργειο παιδειας.
Η οικογενεια παντα θεωρειται τριτεκνη και δινει 3 κοινωνικα μορια ...αλλα και καθε παιδι κατω των 25 δινει και 0,5 μορια..εκτος απο την ενδιαφερομενη φοιτητρια...
οποτε το μεγαλυτερο τριτεκνιας ειναι 3 + 0,5 χ 2 = 4 μορια.
Επεισης τα παιδια κατω των 25 μπορουν να ειναι προστατευομενα στην δηλωση αν δεν εργαζονται.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γεια σας, είμαι από 4ο πεδίο και σκέφτομαι να πάω στην Σάμο (9800 Μοριά, με τους συντελεστές της σχολής έχω γράψει 11795) και επειδή ο αδερφός μου σπουδάζει σε σχολή αντιστοιχίας με αυτήν αλλά στα Γιάννενα (14761 η βάση) 4->5 έτη στην σχολή. Έχω δικαίωμα να πάρω μεταγραφή στα Γιάννενα λόγο του αδερφού μου? Και μια τελευταία ερώτηση η διαφορά τον 2750 μορίων, ισχύει από τα μόρια της σχολής ή από τα μόρια που έχω γράψει εγώ (σύμφωνα με τους συντελεστές της). Ευχαριστώ πολύ!
Λοιπον
Τα μορια σου με συντελεστες σαμου + 2750 ισο ή μεγαλυτερο απο την βαση της σχολης στοχος ( μηχ υπολ ιωαννινων)
Εχεις 11795 + 2750 = 14545... τα ιωαννινα περυσι ειχαν 14761.. δυσκολο αλλα μπορει και να πεσουν γιατι εχουν αυξημενο συντελεστη στην γλωσσα και μαθηματικα.
Ως προς το δικαιωμα και εκβαση μετεγγραφης για γιαννενα ειναι σιγουρα αν οι γονεις σου δεν μενουν γιαννενα.

παρακαλω

Τελευταία επεξεργασία:

Giota_pel

Νεοφερμένο μέλος

Η Giota_pel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Τα μεγάλα παιδιά εργάζονται. Το εισόδημά τους συνυπολογίζεται στο οικογενειακό;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.354 μηνύματα.
Τα μεγάλα παιδιά εργάζονται. Το εισόδημά τους συνυπολογίζεται στο οικογενειακό;
ωχ ναι δυστηχως..βεβαια το εισοδημα προστιθεται μεν ( ηλιθιο βεβαια) αλλα μπαινουν και ως προστατευομενα μελη ...
Κανε ετσι και αλλιως υπολογισμο και στειλε μου προσωπικο μυνημα.

Giota_pel

Νεοφερμένο μέλος

ωχ ναι δυστηχως..βεβαια το εισοδημα προστιθεται μεν ( ηλιθιο βεβαια) αλλα μπαινουν και ως προστατευομενα μελη ...
Κανε ετσι και αλλιως υπολογισμο και στειλε μου προσωπικο μυνημα.
Υπολογίζεται το τρέχον έτος μόνο ή τα τρία τελευταία;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Manou Litsa

Νεοφερμένο μέλος

Η Manou Litsa αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Πώς θα υπολογίσω τα μόρια για τα κριτήρια για τις μετεγραφες;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Πώς θα υπολογίσω τα μόρια για τα κριτήρια για τις μετεγραφες;
Καλημερα
Να ετσι
Παιρουμε εκκαθαριστικα για φετος (2025) + περυσι (2024) +προπερσι (2023)...
Προσθετουμε φορολογητεο εισοδημα πατερα μητερας και βρισκουμε ενα συνολο ( 6 νουμερα)
( αν υπαρχει εισοδημα υπολογισμου εισφορας και ειναι πιο μεγαλο απο το φορολογητεο τοτε παιρνουμε αυτο).
Αν υπαρχουν παιδια εργαζομενα και κανουν δηλωση να το κουβεντιασουμε.
Το συνολο αυτο το διαιρουμε με τα α....( 3 ετη χ μελλη οικογενιας στην δηλωση = α)
Αυτο που βρηκαμε ειναι το κατακεφαλην εισοδημα και μας δινει τα οικονομικα μορια μετεγγραφης.
Μετα παμε παρακατω στο ωραιο πινακακι που εβαλε η Αντζελινα και αντιστοιχουμε το κατα κεφαλην εισοδημα με τα οικονομικα μορια .
Παρακατω στο πινακακι βλεπουμε αν εχουμε και κοινωνικα μορια τα οποια και προσθετουμε και εχουμε το τελικο προιον μοριων μετεγγραφης.
Ευχομαι να βγαλετε αυτα που χρειαζεστε.
Αν δεν τα βγαλετε πατε και δερνετε τον λογιστη σας με την τσαντα που δεν τα δηλωσε καλα.

1751181997329.png

Manou Litsa

Νεοφερμένο μέλος

Η Manou Litsa αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες και για τη συμβουλή. Θα την κρατήσω, μήπως και χρειαστεί. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά όμως είναι εργαζόμενοι και κάνουν και αυτοί δήλωση. Σε αυτή την περίπτωση συμψηφίζεται το εισόδημα όλων και διαιρείται δια του 5;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες και για τη συμβουλή. Θα την κρατήσω, μήπως και χρειαστεί. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά όμως είναι εργαζόμενοι και κάνουν και αυτοί δήλωση. Σε αυτή την περίπτωση συμψηφίζεται το εισόδημα όλων και διαιρείται δια του 5;
α εισαι και τριτεκνη μαμα αρα μπορει να εχουμε και συν 4 μορια ( 3 σιγουρα)
στειλε μου προσωπικο αν θες με το ετος γεννησης των παιδιων να τα πουμε

Manou Litsa

Νεοφερμένο μέλος

10/99 ο μεγάλος, 11/00 ο μεσαίος και η υποψήφια

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

10/99 ο μεγάλος, 11/00 ο μεσαίος και η υποψήφια
Οκ προσθεστε και τα εισοδηματα των παιδιων οπου υπαρχουν και διαιρεστε το συνολο με το 15
Εχεις και και 4 μορια τριτεκνιας.. ευχομαι να ειναι αρκετα μορια , δηλάδη οσα χρειαζεστε...αν δεν ξερετε ποσα χρειαζεστε ή δεν σας αρεσει το νουμερο ...? πες τε μου

Τελευταία επεξεργασία:

Manou Litsa

Νεοφερμένο μέλος

Οκ,ευχαριστώ. Μιλάμε πάλι!

GV221

Νεοφερμένο μέλος

Ο GV221 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Καλησπέρα έδωσα πανελλήνιες φέτος και πιθανότατα περνάω ιατρική δπθ ή και ηράκλειο.Ομως επειδή ο αδερφοσ μου σπουδάζει Θεσσαλονίκη θα πάρω μετεγγραφή για να πάω απθ. Το ερώτημα μου είναι πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής που θα πάω δεδομένου ότι οι μετεγγραφές γίνονται Νοέμβριο.Εχω ακούσει ότι τα εργαστήρια αναβάλλονται για του χρόνου.Αν κάποιος είναι φοιτητής ιατρικής ας μου πει λίγο και πόσα μαθήματα έχουν εργαστήρια στο 1ο εξάμηνο.Ακομη αν το μάθημα είναι και θεωρητικό νομίζω ότι το θεωρητικό μπορώ να το δώσω στο 1ο εξάμηνο αλλά όχι το εργαστήριο.Και τέλος τα βιβλία θα τα πάρω Οκτώβριο όπως οι άλλοι φοιτητές ή όταν πάρω τη μετεγγραφή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων🙂

Geo20

Νεοφερμένο μέλος

Ο Geo20 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα σε όλους.. Καινούργιος εδώ, καλώς σας βρήκα.. Μηπως γνωρίζετε, πόσα μόρια χρειάζονται από Χημικό μηχανικό Πάτρας σε χημικό μηχανικό ΕΜΠ;
Σας ευχαριστώ πολύ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια