Καλημέρα. Ήμουν 4ο πεδίο. Δεν έγραψα καλά και περνάω Σάμο Μηχ. Πληροφορικής, ψηφιακών συστημάτων Σπάρτη και Λάρισα και Πληροφορική Άρτα, Καστοριάς. Ωστόσο μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το τμήμα Ηλεκτρονικών μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ. Δεν πειράζει που πρέπει να διαβάσω φυσική. Μου αρέσει πολύ (καμιά σχέση με τα οικονομικά που έδωσα) και ελπίζω να βοηθούν στην σχολή τους φοιτητές από το 4ο. Φοβάμαι τα ψηλά ενοίκια στα Χανιά
Καποια στιγμη πριν απο λιγα χρονια, βρεθηκα κ εγω σε παρομοιο διλημμα και εκανα ενα tour στα Χανια, ωστε να δω απο κοντα τις σχολες. Επισκεφτηκα το τμημα Ηλεκτρονικων Μηχανικων του Ελμεπα, οπου θυμιζε ΤΕΙ (μιας και ηταν ΤΕΙ), αλλα ξεχασμενο απ το κρατος, οι εγκαταστασεις του ειχαν εξοπλισμο παλιας τεχνολογιας και οι περισσοτερες αιθουσες θυμιζουν εποχες 1980-1990. Θα μου πεις τωρα, τα περισσοτερα πρωην ΤΕΙ ετσι ειναι... Ναι οντως, απλα με οσους μιλησα εκει, τους ειδα απογοητευμενους. Ειχε βεβαια και κανα δυο αιθουσες με συγχρονο εξοπλισμο, δε μπορω να πω, αλλα σε γενικες γραμμες δεν ενθουσιαστηκα. Εχουν βεβαια περασει 4 χρονια απο τοτε, οποτε ισως πλεον να εχουν αλλαξει τα πραγματα προς το καλυτερο. Αντιθετως η αλλη σχολη, η ΗΜΜΥ στο πολυτεχνειο, ειναι σαν κολεγιο εκει, εχουν υπερσυγχρονες εγκαταστασεις και ειναι ολα μεσα σε μια μεγαλη εκταση-πολυτεχνειουπολη, αν και δεν ειχαν οσο εξοπλισμο ειδα στου ΕΛΜΕΠΑ.
Τωρα σχετικα με το ΜΠΕΣ (απ τα αρχικα του ονοματος της σχολης) ή αλλιως icsd της πολυτεχνικης σχολης του Πανεπιστημιου Αιγαιου στη Σαμο, εχω να πω οτι ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα...

Βασικα το κλιμα μεταξυ φοιτητων ειναι παρεϊστικο, οι καθηγητες ευκολα προσβασιμοι και το μαθημα γινεται σε σχολικες αιθουσες, δηλαδη με λιγα ατομα συνηθως, οποτε ειναι σαν φροντιστηριακο, αν εξαιρεσεις στο πρωτο εξαμηνο που ειναι κανα 2 μαθηματα που γινονται σε μια τεραστια αιθουσα. Γενικα ειμαστε λιγο σκορποχωρι γιατι δεν εχουμε δυστυχως εναν ενιαιο χωρο, αλλα ειναι και καπως πρωτοτυπο ολο αυτο, γιατι θα αλλαζεις παραστασεις καθε φορα που πρεπει να πας σε αλλο σημειο της πολης για μαθημα. Ειναι ολα ομως πολυ κοντα μεταξυ τους, οποτε δε θα σε κουρασει αυτο, απλα ετοιμασου για λιγο περπατημα. Το Καρλοβασι ειναι μια μικρη κωμοπολη που δεν της λειπει κατι, αλλα αν περιμενεις ξεφρενη φοιτητικη ζωη, δεν ειναι το καταλληλο μερος.
Μαθημα γινεται σοβαρο, με δυνατους καθηγητες στα περισσοτερα μαθηματα, και εστιαζουμε κυριως στον προγραμματισμο, τα δικτυα, την ασφαλεια, τη διοικηση πληροφοριακων συστηματων αλλα και διαφορους αλλους τομεις. Εχουμε αρκετη ζητηση απο εταιρειες στο εξωτερικο παντως, απ οτι δειχνει η πορεια των αποφοιτων.
Το μονο βασανο ειναι η μετακινηση απο και προς το νησι, επειδη ειναι μακρινο το ταξιδι και η Bluestar ειναι μονοπωλειο, οποτε δεν εχει και τα καλυτερα καραβια... Αν ερχεσαι με αεροπλανο, εχουμε θεμα με τη μετακινηση, το κτελ δεν εξυπηρετει εσκεμμενα, για να δουλευουν οι ταξιτζηδες, οποτε θα πρεπει να βρισκεις ατομα να μοιραζεστε το 40-50αρι που ζητανε οι ταριφες, αλλα θα το συνηθισεις κ αυτο.
Απο θεμα διαμονης, εχουμε πολυ καλες εστιες και τα ενοικια κυμμαινονται σε νορμαλ επιπεδα, σε συγκριση με τα Χανια που ειναι απροσεγγιστα σε αυτο το κομματι, συν οτι ειναι αρκετα δυσκολο εκει να βρεις σπιτι. Επισης το ΕΛΜΕΠΑ δεν εχει εστιες.
Παρε μια γευση απο το ΜΠΕΣ εδω και οτι απορια εχεις, εδω ειμαστε.