Ο πετρος0001 ρωταει
Καλησπέρα , πέρασα φέτος Νομική στην Κομοτηνή , η αδερφή μου είναι προπτυχιακός φοιτητής στα Ιωάννινα , εφόσον δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα Νομικής στα Ιωάννινα και με κατά κεφαλήν κάτω των 11.000 ,έχω δικαίωμα στην κατηγορία αδελφών φοιτητών να έρθω Αθήνα σωστά ; Ας βοηθήσει κάποιος
Με τους γονεις να μενουν αθηνα
Απαντηση
Ναι βεβαια αυτη η μετεγγραφη λογω αδελφου γινεται.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 30 Αυγούστου 2021
Καλησπέρα σας, πέρασα φέτος μαθηματικό Ιωαννίνων και θέλω να πάρω μεταγραφή στο ΑΠΘ. Διαθέτω συνολικά 6 μόρια μεταγραφής. Ο αδερφός μου σπουδάζει φυσικό Θεσσαλονίκης . Οι γονείς μας ζουν σε ένα χωριό στην Πιερία. Ποιος τρόπος θεωρείτε πως είναι ο καλύτερος για μεταγραφή; Να σημειώσω ότι ο αδερφός μου ήρθε στο φυσικό Θεσσαλονίκης με μεταγραφή (μοριοδότηση) από τα Γιάννενα. Το αναφέρω γιατί δεν ξέρω εάν θα επηρεάσει εμένα.
Καλημερα
Αρχικα να πουμε οτι δεν μας ενοχλει που ο αδελφος ειρθε με μετεγγραφη στην θεσσαλονικη αρκει που ειναι εκει.
Και οι δυο κατηγοριες μετεγγραφων ειναι δυνητικα δυνατες.
Με τα 6 μορια ειναι οριακη καθοτι η σχολη εκλεισε στα 6 μορια περυσι και ισως να πεσεις σε ισοβαθμιες με τα μορια πανελληνιων, δεν ειναι σιγουρος αυτος ο δρομος.
Λογω σπουδαζοντος αδελφου ειναι σιγουρη η μετεγγραφη αρκει το κατακεφαλην εισοδημα να ειναι κατω απο 12500€.
ΟΠΑ 17245
ΠΑΠΕΙ 16799
Χαροκοπειο 16082
Θεσσαλιας 1.11807 2.11247
Πελοποννησου 10511
Ιονιο 10011
Κρητης 15603
δεν εχεις ορεξη να τις γραψεις αλλα νο προβλεμ τις βρηκα εγω.
Η μετεγγραφη αου για πληροφορικη ΑΠΘ ή ΠΑΜΑΚ δεν διαταρασεται απο τις φετινες αναλογιες βασεων και αντιστοιχιων οποτε θεωρω οτι ειναι μαλλον σιγουρη
Τι εννοείς ακριβως ο νομοθέτης, οταν λέει σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα πανεπιστημίου; Πρέπει δηλαδή η σχολή να είναι απ τη λίστα με τις αντιστοιχίες της σχολής που περασες, όπως γίνεται δηλαδή με τις κλασσικές μετεγγραφές, ή ισχύει ότι και με τις μετακινήσεις, δηλαδή ότι μπορείς να ζητήσεις και προς σχολές του ίδιου επιστημονικου τομέα, όπως πχ από μηχανικός πληροφορικής προς ΗΜΜΥ;
Μονο αντιστοιχες σχολες και υπο την εγκριση της συνελευσης του τμηματος.