Καλημέρα παιδιά ,ακόμα να συνερθω από το τεράστιο σοκ!!!! Κρίμα ένας χρόνος διάβασμα, άγχους, έξοδα, νιώθω τόσο χάλια!!!! Να φανταστείτε ο ένας έκθεση 82, ο άλλος 71... ιστορία ο ένας 85 ,ο άλλος 54!!!!!!! Γτ ρε αδερφέ με καταστρέφεις, έγραψα 16 σελίδες, δεν σου άρεσε τίποτα από πηγές ;;;; Δεν είδες ότι ήξερα τα μαθήματα παπαγαλια ,δεν εκτίμησες το γεγονός ότι ξαναδινω , κυνηγώ το όνειρο μου κ να μου δώσεις μια ευκαιρία;;;;; Το αποτέλεσμα;;;; Αποκαρδιωτικό!!!! 13300,!!!! Πιστεύετε ότι έχω ελπίδες για κοινωνική εργασία;;;;
Δεν θα σου πω να μη στεναχωριέσαι , καθώς καταλαβαίνω πως αυτό δεν ειναι εφικτό προς το παρών .
Θα σου πω οτι η ζωη ειναι μπροστά σου και γεμάτη εκπλήξεις.
18 χρόνων μικρακι εισαι.
Δυστυχώς η προσπάθεια δεν εγγυάται την επιτυχία και πολλες φορές προσπαθούμε κι αποτυγχανουμε.
Μεσα στη ζωη ειναι ολα και η επιτυχία και η αποτυχία.Και αυτο ειναι και το όμορφο , "το αλάτι" της ζωης.
Ακομα ξέρεις ποσα παιδιά μπαίνουν καθε χρόνο στις πρώτες τους επιλογές και μετα διαπιστώνουν οτι δε τους αρέσει καθόλου αυτο που σπουδάζουν;
Ειδικα σε απαιτητικες σχολές οπως η Νομικη (μιλαω μονο για πρώτο πεδίο , μην πεταχτείτε πλιζ) θα γνωρίσεις παιδιά που απλα δεν τους αρέσει καθόλου η σχολή.
Σκέψου να έχεις δώσει μια και δυο φορές και να μη σ'αρέσει καθόλου αυτό που σπουδάζεις και να ναι και δύσκολο απο πάνω.
Αμα ειναι εύκολο παλεύεται.
Θα γνωρίσεις επίσης παιδιά που ακολούθησαν τελείως διαφορετικό δρόμο απο αυτό που σπούδασαν.
Δεν καθορίζεται τίποτα στα 18.
Στα 18 η ζωή σου ξεκινάει.
Αξίζεις συγχαρητήρια ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μην αυτομαστιγώνεσαι.
Πολλα άτομα δεν μπαίνουν καθόλου στη διαδικασία να ξαναδωσουν για την σχολή που θέλουν.
Εσυ το προσπάθησες και ας μην πηγες οπως τα περίμενες.
Οπως και παρα πολλοί άλλοι.
Πιστεύω οτι εισαι σε μια διαδικασία πανικού πάντως και το μηχανογραφικό χρειάζεται ψυχραιμία.
Η Φλώρινα είναι εκτός μετεγγραφών, με το παλιο έδωσαν λίγοι, δεν ξέρεις πως θα κυμανθεί η βάση της.
Το λεω επειδή σκέφτεσαι για κοινωνική εργασία που παλι θα μπεις σε διαδικασία να νοικιάσεις σε αλλη πολη.
Ακομα αν η Κρήτη- οπως λεει ο Νεκτάριος- πεσει τόσο δεν θα δικαιούσαι μετεγγραφή για Θεσσαλονίκη αρα το θεωρώ αναγκαίο να σκεφτείς παρα πολυ καλα πως θα δηλώσεις τις σχολές.
Δεν υπάρχει καμια περίπτωση να δούμε ψυχολογία ΑΠΘ γυρω στο 16 ώστε να δικαιούσαι μετεγγραφή σε περίπτωση που έχουμε τέτοια πτώση σε επαρχιακά τμήματα.
Βέβαια εγω πιστεύω οτι μονο για Φλώρινα μπορείς να εχεις κάποιες λίγες ελπίδες.
Προσωπικά θα εβαζα ολες τις ψυχ με σκοπό να κανω τα πάντα ολα ώστε αν περάσω να τις βγάλω.Ακομα κι απο απόσταση.
Δεν βλέπεις καθε μερα τμημα Ψυχολογίας τοσο χαμηλά. Αν γινει το θαυμα και πεσει λεμεεεε τώρα.
Μετα θα εβαζα ολα τα αλλα με σειρα προτιμήσης.
Και θα ζύγιζα τι μαρεσει κι τι όχι.
Θα επαιρνα μια μια τις σχολές , ειδικά αυτές που πιάνω στη Θεσσαλονίκη.
Κι εγω θεωρω την κοινωνική εργασία αρκετά κοντά στην πρώτη σου επιλογή γι αυτό και θα την δήλωνα αλλα ψάξε πρώτα ακριβώς τι κάνουν οι κοινωνικοί λειτουργοί.
Αν σαρεσει πιστεύω αξίζει να πας σε αλλη πολη γι αυτήν, αλλα μονο έτσι.
Έχει αρκετά καλές προοπτικές ειδικά τώρα λόγω του προσφυγικού.
Μην σου πω πιο άμεσα θα βρεις εργασία απο κοινωνική εργασία καθώς η ψυχολογια χρειάζεται πολλα παραπάνω απο ενα πτυχίο για εύρεση εργασίας.
Πάντως η φιλολογία ΑΠΘ που έχεις περάσει ειναι αρκετά απαιτητικό τμημα , αν δεν σαρεσουν τα φιλολογικά δεν ειναι καλη επιλογή.
Θα Βασανίστεις αν αυτα τα μαθήματα δεν εμπίπτουν στα ενδιαφέροντα σου.
Θα έχεις αρχαια , λατινικά, μαθήματα απο ιστορικο , γλωσσολογίες , γενικές συγκριτικές γραμματολογίες , βυζαντινά, σύγχρονη λογοτεχνία κτλ.
Σε ενδιαφέρει κατι τέτοιο;
Εσυ ξέρεις εν τέλει τι σ'αρέσει αλλα προσωπικά θεωρώ οτι τα παιδαγωγικά και οι νηπιαγωγοί έχουν μαθήματα πολυ πιο κοντά στη Ψυχολογία.
Θα ήταν απο τις πρώτες μου επιλογές σε περίπτωση που δεν πήγαινα σε κάποιο τμημα κοινωνικής εργασίας.
Καλη επιτυχία !
ΟΛΆ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.