Αυτό ισχύει μόνο για την περίπτωση του 10%. Εάν ξαναδώσεις γραπτές εξετάσεις, μπορείς να δηλώσεις ακόμα και το Τμήα στο οποίο είσαι ήδη φοιτητής. Κατά τα άλλα ισχύει ότι δεν υπάρχει περιορισμός να δηλώσεις αντίστοιχο αντικείμενο σε άλλη Σχολή.
Δες εδώ στη δεύτερη σελίδα στο τέλος των Γενικών Οδηγιών
https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2019/1_ΜΗΧΑΝΟΓΡ_2019_4_ΠΕΔΙΑ_ΕΝΙΑΙΟ.pdf
Επίσης:
"Στο μηχανογραφικό δελτίο ο υποψήφιος μπορεί να
δηλώνει προτίμηση για όσες Σχολές ή Τμήματα επιθυ−
μεί, από αυτά που περιλαμβάνονται σε ένα ή δύο, κατ'
ανώτατο όριο, Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 1 της
υπ’ αριθμ. Φ253/85476/Α5/2015 (ΦΕΚ 995 Β΄) υπουργικής
απόφασης και με οποιαδήποτε σειρά. Με τη δήλωση του
ο υποψήφιος προσδιορίζει για ποιες Σχολές ή ποια Τμή−
ματα επιθυμεί να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής" ΦΕΚ 2647/9-12-2015 τ.Β΄
« Κατ’ εξαίρεση των
διατάξεων του παρόντος άρθρου, ο/η υποψήφιος/α δεν
δικαιούται να δηλώσει προτίμηση για Σχολή ή Τμήμα ή
Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος στο οποίο είναι ήδη
φοιτητής/τρια» ΦΕΚ 353/7-2-2018 τ.Β΄
Παιδια μια ερωτηση.. Εχω συγκεντρωσει 16.671 μορια και με ενδιαφερει η σχολη της οικονομικης επιστημης του ΟΠΑ. Περσι ειχε βαση 15.000 μορια.Ειναι σιγουρο οτι θα μπω εκει αν την βαλω πρωτη επιλογη? Αν για παραδειγμα η σχολη εχει 250 θεσεις και οι 250 που τη δηλωσουν εχουν βγαλει περισσοτερα μορια εγω θα παω στην επομενη επιλογη? Ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα απλα ειμαι λιγακι μπερδεμενος για το πως λειτουργει το συστημα αυτο
Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μην μπεις,παντως για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο δηλωσε 2 3 σχολες ακομη (αλλα νταξει να ανεβει τωρα 1672 μορια πανω ειναι απιθανο)
Αυτό που σου είπε ο ΄Αγγελος! Αλλά όσο σίγουροι κι αν είμαστε ότι "πιάνουμε" τη σχολή που θέλουμε, ποτέ μα ποτέ δεν δηλώνουμε μόνο αυτή. Πάντα βάζουμε 4-5 επιπλέον επιλογές για να είμαστε σίγουροι!