Αυτό που μου φάνηκε να κάνεις είναι να καταδικάζεις το πολύωρο διάβασμα αυτόν το καιρό. Μάλλον θα το αντιλήφθηκα λάθος.
Η τελευταία σου πρόταση έχει πολύ ενδιαφέρον. Πως προσδιορίζεις ποιος είναι ευφυής και ποιος όχι; Πιστεύεις ότι πρόκειται για χαρακτηριστικό που μπορείς να καλλιεργήσεις; Επιπλέον, αν κάποιος δεν είναι ευφυής (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), θεωρείς πως δεν αξίζει να περάσει σε Πανεπιστήμιο, ανεξάρτητα με τη δουλειά που έχει κάνει; Πιστεύεις ότι όντως ο βαθμός σου στις Πανελλήνιες προσδιορίζει την ευφυία σου; Και γιατί να μην μπορεί κάποιος που δεν το 'χει με τα μαθηματικά και τη φυσική, δεν "του κόβει" -που θα 'λεγαν και μερικοί καθηγητές που ξέρω- να μάθει 5-10 πρακτικά πράγματα γύρω από το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει για να δουλέψει; Άσχετα με το "χαρτί" ή την αναγνωρισμότητα που έχει η σχολή του και όλα συναφή.
(Εγώ στα ρωτάω σοβαρά αυτά, για να γίνει συζήτηση. Αν θεωρείς πως το κάνω για να σου φέρω αντίρρηση, σταματάμε

)
Δεν περνάει καλύτερα ο καιρός; Δηλαδή αν υποθέσουμε ένα μαθητή που απλά δεν πέρασε εκεί που ήθελε, έχει έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς σχολείο, μόνο για να κάνει επαναλήψεις! Συγκρινόμενος με έναν μαθητή που δίνει πρώτη φορά και έχει στον ίδιο χρόνο να πηγαίνει σχολείο καθημερινά και να τρώει τα απογεύματά του σε μαθήματα, και όλα αυτά για να βγάλει την ύλη στην καλύτερη κάπου τον Φλεβάρη-Μάρτη, για να αρχίσει τότε τις επαναλήψεις. Δεν είναι πλεονέκτημα αυτό για κάποιον που δίνει δεύτερη φορά;
Τι στιγμή που γράφω αυτά, ένα παιδάκι ακριβώς κάτω από το παράθυρό μου παίζει τη φυσαρμόνικά του. Στις 13:30 θα αρχίσει ο από πάνω να τραγουδάει έντεχνα, και στις 15:30 θα δεχθεί επίσκεψη η γειτόνισσα από φίλη της, να σχολιάσουν τα ζουμπούλια και τα τριαντάφυλλά της. Κάπου στο υπόλοιπο της ημέρας μπορεί να ρίξει και ένα καβγά στο τηλέφωνο με το γκόμενό της η από δίπλα και μόνο αν τα βρουν δεν θα βάλει αισιοδοξοκαψουροαπελευθεωτικά τραγούδια στο τέρμα για το επόμενο δίωρο.
Πλέον έχω συνηθίσει. Στην χειρότερη βάζω τίποτα στο youtube (τύπου rolling thunder and rain 10 hours version

) και φοράω ακουστικά.
Πάντως, αν και στην αρχή μου φαινόταν λογικό το σενάριο να τους κάνω παρατήρηση για ησυχία (πράγμα που δεν θα έκανα ποτέ γιατί ντρέπομαι), πλέον νομίζω πως θα ήμουν περίεργος να απαιτούσα κάτι τέτοιο. Επειδή εγώ χρειάζομαι ησυχία; Πολύ αυταρχικό.