παιδιά, κάνετε κάποιες προβλέψεις για λογοτεχνία και αρχαία κατεύθυνσης?
το θέμα είναι ότι μου ανέκυψαν αρκετά προσωπικά προβλήματα από ιανουάριο και μετά (συμπεριλαμβανομένων και μικρών προβλημάτων υγείας), με αποτέλεσμα να μην έχω κάνει σχεδόν καθόλου ουσιώδες διάβασμα έκτοτε, παρά μόνο αυτές τις μέρες...Ιστορία βρίσκομαι στην πρώτη επανάληψη -το προσφυγικό το θυμάμαι αρκετά, βέβαια μακριά από αυτολεξεί-, θεωρώ πως σε 2 μέρες μπορώ να την τελειοποιήσω (φυσικά δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι ως τις 29, όσον αφορά τη συντήρηση, αλλά και πάλι 27-28 θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ), λογοτεχνία το μόνο που έχω διαβάσει ενδελεχώς είναι ο σολωμός (υπολογίζω εκείνες τις μέρες να βγάλω ιωάννου-μάλλον προσφυγικούς, αν και τον έβαλε φέτος ο πουκαμισάς-, παπαδιαμάντη, δαρείο και σαχτούρη, χωρίς να έχω ασχοληθεί με βιζυηνό ή δημουλά, άμα πέσουν -που δε νομίζω, εφόσον κάηκε η δημουλά από ΟΕΦΕ και ο βιζυηνός πέρσι- θα το πάω αυτοσχεδιαστικά επαφιόμενη στην έμπνευση της στιγμής), αρχαία είναι το ζήτημα...τις εισαγωγές τις ξέρω εντελώς περιληπτικά (όπως άλλωστε ξέρω και την βιολογία γενικής), την δε εισαγωγή του πρωταγόρα δεν την έχω αγγίξει διόλου. υπολογίζω μες την ερχόμενη βδομάδα να βγάλω μια καλή επανάληψη τον πρωταγόρα (+ ό,τι μπορέσω από σχόλια βιβλίου, συνήθως τις απαντήσεις τις μορφοποιώ με βάση τις δικές μου γνώσεις και πορίσματα), τα πολιτικά ίσως (ιδίως την 20η ενότητα, μόνο την οποία θα διαβάσω τις μέρες που θα δίνουμε), πολιτεία επίσης (δίνοντας βάση στην 11), τώρα ηθικά δεν έχω ιδέα...μάλλον επίσης επιλεγμένες ενότητες (3-4-7-8-10). Στο άγνωστο έχω να κάνω ολοκληρωμένη γραμματική επανάληψη από πέρυσι τον ιούνιο, ό,τι θυμάμαι εμπειρικά, με θεωρώ όμως αρκετά εξοικειωμένη με τον αρχαίο λόγο και πιστεύω πως πάσης φύσεως κείμενο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα το αποδώσω με μια αξιοπρεπή μετάφραση (πάνω των 15/20). Λατινικά δεν με απασχολούν και τόσο, πιστεύω πως σε 2 μέρες βγαίνουν, με σετ των 5 ενοτήτων σε περίπου 2 ώρες συγκεντρωμένου διαβάσματος και κάτι. Πιστεύετε πως όσον αφορά τα αποστηθιστικά, αν βγάλω ΜΙΑ τέλεια επανάληψη (εννοώ ιστορία, εισαγωγές, και ίσως βιολογία) ως την επομένη παρασκευή, θα έχω ελπίδες να τα θυμάμαι στην πάροδο των 2 εβδομάδων των πανελλαδικών?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.