Παιδιά δεν υπάρχει λόγος τόσο μεγάλου άγχους. Δυστυχώς πέρσι ήμουν κι εγώ από εκείνους κι εκείνες που είχαν υπερβολικό άγχος -με ό,τι συνεπάγεται αυτό στον τρόπο μελέτης- και το οποίο μάλιστα μου δημιούργησε διάφορα προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Και το αποτέλεσμα; Να μην περάσω στην πόλη μου. Ευτυχώς εμένα μου κόστισε μόνο την πόλη κι όχι τη σχολή που επιθυμούσα, αλλά όταν το άγχος ξεπερνά τα λογικά πλαίσια διακυβεύεται ακόμα κι ίδια η σχολή.
Οι πανελλήνιες, μολονότι τις μεγαλοποιούμε πολλές φορές, δεν έχουν τίποτα το διαφορετικό να επιδείξουν από τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Όποιος μελετά μεθοδικά κι ελέγχει το άγχος του είναι σχεδόν σίγουρο, αν όχι σίγουρο, ότι θα περάσει εκεί που θέλει! Πιθανότατα υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται να ξενυχτίσετε λίγο παραπάνω για το διάβασμα και σίγουρα το διάστημα των 15 αυτών ημερών είναι πολύτιμο για κάλυψη κενών κι επαναλήψεις, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι όλα αυτά να γίνονται με μέτρο (όσοι έχουν μπει Αριστοτέλη καταλαβαίνουν τι εννοώ

). Δώστε στους εαυτούς σας λίγα περιθώρια ξεκούρασης για να γεμίσετε τις μπαταρίες. Θα διαπιστώσετε κι οι ίδιοι στο διάστημα των εξετάσεων πόσο σημαντικό έως απαραίτητο είναι το να μην πηγαίνετε να γράφετε εξαντλημένοι!! Σας μιλάω εκ πείρας!