βρε, Ρεβεκκα (επέτρεψέ μου ως ...μεγαλύτερος!), δεν λέω να μπει σε καλούπι η Εκθεση. Απλώς , ας ξεδιπλώνεται μια διαδικασία εξέτασης, ποσοτικοποιημένης, διαβαθμισμένης, χωρίς τζάμπα παγίδες και χωρίς ασάφειες...Ξέρεις με τι αντιστοιχεί ένα 82% κάτω από τη βάση στην Εκθεση σε μια χρονιά όταν στατιστικά όλες τις πριν και μετά χρονιές ήταν κάπου 25-35 %. Σε αποτυχία των εξεταστών. Κατά την ίδια λογική που μια σχολή ΑΕΙ 5ετούς φοίτησης με πολύ καλούς μαθητές ως εισακτέους, έχει μ.ό. αποφοίτησης τα 7,5 χρόνια...Ε, δεν μπορεί να είναι τόσο χάλια οι φοιτητές, κάτι στραβό και αυταρχικό θα κάνουν και οι καθηγητές (μαζικά κοψίματα, υπερβολικές απαιτήσεις χωρίς τις ανάλογες παροχές, ερωτήσεις σε θέματα "ανύπαρκτα", σκόπιμα ασαφή κλπ κλπ , ώστε με έναν στρεβλό τρόπο να αποδείξουν ή πως οι φοιτητές δεν είναι καλοί ή πως η Σχολή είναι ..."δύσκολη").
Είναι γεγονός, πως πλέον τα θέματα είναι πολύ πιο σωστά κατανεμημένα σε σχέση με πριν 25 χρόνια. Το είδα αυτό. Αλλά, όμως, επειδή τώρα πια και η προσπάθεια των υποψηφίων είναι "στον πόντο", θα πρέπει και κάποια ζητήματα (λιγοστά ομολογουμένως) ρευστά, να αποφεύγονται...Γι αυτό δεν μιλώ για το άγνωστο π.χ. στα αρχαία. Ήταν απλώς πανδύσκολο. Και μαγκιά του. Όμως όχι ναρκοπέδιο όπου να έλεγες, τώρα το γράφω, αυτό ή το άλλο.
Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Πράγματι μέσα από την καρδιά μου, ας επιτύχουν όλοι τους πρώτους ή δεύτερους ή οποιους στόχους, και σε μένα προσωπικά, που μετά από πολύ σκέψη συμμετείχα σε πανελλήνιες, ακόμα κι αν περνάω, ας γίνει ένα "μαγικό" και να καλύψω μια θέση που δεν θα την πάρω από κανέναν 18 χρονο,
γιατί πραγματικά, πολύ με προβλημάτισε που δεν υπάρχουν ειδικές ποσοστώσεις για παλαιούς απόφοιτους ή και ήδη πτυχιούχους στις πανελλήνιες (ώστε να συναγωνιστώ με κατά το δυνατόν ομοίους μου). Αλλά δυστυχώς ούτε αυτό υπάρχει, οι κατατακτήριες είναι με βαθμό πτυχίου ενώ όταν είναι με εξετάσεις είναι ...μάλλον διαβλητές από το τμήμα υποδοχής. Για μένα και για το μεράκι που είχα, οι πανελλήνιες ήταν ,δυστυχώς, μονόδρομος...Αυτά!