Καλησπέρα! Υπάρχει μήπως κανένας παλιός απόφοιτος - πολύ παλιός, της εποχής των δεσμών - που να ενδιαφέρεται να δώσει πανελλήνιες το 2022 με θετικό προσανατολισμό; Σκέφτομαι να ξεκινήσω να διαβάζω μόνος μου κι αναρωτιέμαι αν υπάρχουν κι άλλοι που να έχουν την ίδια επιθυμία.
Υ.Γ. Όχι, δεν είναι παρενέργεια του εμβολιασμού...
Καλησπέρα! Ίδια περίπτωση (πολύ παλιός απόφοιτος, της εποχής των δεσμών, με θετικό προσανατολισμό).
Τότε ήμουν 1η δέσμη (έκθεση-μαθηματικά-φυσική-χημεία) και έδωσα το 2020 στο 3ο πεδίο (λογοτεχνία-φυσική χημεία βιολογία). Και το 1993 (τέρμα διαβασμένος) και το 2020 (αδιάβαστος*) είχαν πέσει, λένε, δύσκολα θέματα.
Το 2020 ήθελα ένα νέο τμήμα για δικούς μου λόγους (το δήλωσα μονοκούκι στο μηχανογραφικό), που είχε πολύ χαμηλή βάση το 2019 (άρα ήξερα ότι και αδιάβαστος θα πετύχαινα τον στόχο μου... πέρασα μάλιστα στο τοπ10 των εισακτέων του).
Η εμπειρία μου του 2020 είναι, ότι με ελάχιστο-λίγο διάβασμα για τα μαθήματα 3ου Πεδίου (συγκρίνοντάς το με την εποχή των δεσμών) πιάνεις γύρω στη βάση. Τώρα για μεγαλύτερη βαθμολογία (τύπου >12), πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο (κυρίως με το ασκησεολόγιο).
* Αδιάβαστος: το μόνο που έκανα είναι ένα πεταχτό ξεφύλλισμα της ύλης σε φυσική-χημεία-βιολογία, κυρίως για να πάρω μια ιδέα του τι κεφάλαια περιλαμβάνει. Δεν έχει πολλά κεφάλαια και ποσοτικά οι σελίδες είναι λίγες στο σύνολο (πάντα εν συγκρίσει με τις δέσμες και ελέω κορωναϊου είχαν αφαιρεθεί λίγο πριν τις εξετάσεις κάτι λίγες σελίδες). Όμως, είχα μια ελάχιστη επαφή με τα ανωτέρω μαθήματα από γενικές μου γνώσεις. Λογοτεχνία δεν έκανα τίποτα, ό,τι είδα την ημέρα την εξετάσεων στο χαρτί (λόγω εμπειρίας από ηλικία, έγραψα εκεί αρκετά πάνω από τη βάση).
info για τους νέους: το άβαταρ του rempelos42 είναι το εξώφυλλο του βιβλίου των μαθηματικών εποχής δεσμών, τεύχος περί παραγώγων-ολοκληρωμάτων-σειρών κ.λπ. (το άλλο τεύχος ήταν το άλγεβρα-γεωμετρία με λευκό εξώφυλλο)