Καλησπέρα σας,
Είμαι 32 χρονών, τελείωσα το λύκειο το 1999. Βρίσκομαι σε ενα δύσκολο σταυροδρόμι στη ζωή μου και αποφάσισα ότι θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές στη ζωή μου. Έχω ενθουσιαστεί με τη διδασκαλία και συγκεκριμένα την διδασκαλία Ισπανικής γλώσσας.
Από ότι έχω καταλάβει μπορώ να δώσω εξετάσεις και θα είμαι στο 90% όπως οι υπολοιποι καινούργιοι, σωστά;
Σε πόσα μάθημα και ποια θα πρέπει να δώσω;
Αν υπάρχει και κάποιο link με περισσότερες πληροφορίες θα ήταν τέλειο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Χρήστος
Να φανταστώ στοχεύεις για το τμήμα Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας!
Μπορείς να δώσεις εξετάσεις με Θεωρητική Κατεύθυνση.
Λοιπόν, θα δώσεις Αρχαία Κατεύθυνσης,Ιστορία Κατεύθυνσης (που είναι μαθήματα βαρύτητας) όπως επίσης Λατινικά,Λογοτεχνία,Έκθεση και 1 μάθημα επιλογής (θα σου πρότεινα Βιολογία Γενικής Παιδείας)
Επίσης, για να ανοίξεις το τμήμα αυτό πρέπει να δώσεις και ειδικό μάθημα Ισπανικά, στο οποίο πρέπει να γράψεις απαραιτήτως πάνω από την βάση και σου δίνει από 2000 μέχρι 4000 επιπρόσθετα μόρια για το τμήμα Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας.
Να σημειώσω εδώ ότι το ποσοστό επιτυχόντων (που γράφουν πάνω από 10) τα 2 τελευταία χρόνια είναι πάνω από 90% αλλά ποικοίλει ανάλογα με τα θέματα.
Δηλαδή, αν γράψεις 12.500 μόρια γενικά και Ισπανικά έχεις 15.7
Θα έχεις για το τμήμα, 12.500 + 3140 (15,7 Χ 200) = 15.640
Επιπρόσθετα, θα σου πρότεινα να δώσεις του χρόνου γιατί μετά αλλάζει το σύστημα.
Να σε ενημερώσω επίσης ότι η βάση του τμήματος αυτού είναι πολύ χαμηλή κατά βάση, οπότε λογικά δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα να περάσεις.
Με το ειδικό μάθημα αυτές είναι οι βάσεις :
ΒΑΣΗ 2008
12.127
ΒΑΣΗ 2009
12.628
ΒΑΣΗ 2010
9.404
ΒΑΣΗ 2011
13.169
ΒΑΣΗ 2012
10.991
ΒΑΣΗ 2013
10.483
Όπως καταλαβαίνεις, είναι εύκολο να περάσεις.
Ειδικά αν είσαι καλός στα Ισπανικά, τότε ίσως χρειαστείς και βαθμολογία γύρω (μόνο) στο 8 στα υπόλοιπα μαθήματα.
Τέλος, η βάση είναι χαμηλή γιατί φαντάσου πχ ότι πέρσυ το ειδικό μάθημα το δήλωσαν 145 άτομα από τους οποίους πέρασαν τη βάση οι 134 (92,41%) και οι προσφερόμενες θέσεις του τμήματος είναι 68. Και φαντάσου ότι δεν το δηλώνουν όλοι 1η επιλογή παρόλο που έχουν πάρει τα Ισπανικά για να περάσουν. Οπότε, καταλαβαίνεις.
Εδώ μπορείς να βρεις τα ηλεκτρονικά σχολικά βιβλία :
https://ebooks.edu.gr/2013/
Και ότι άλλο θες, μας ρωτάς!
Καλό ξεκίνημα