Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου !
Στοχεύω το τμήμα επιστήμης υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης - CSD
Τα μαθηματικά που χρειάζεται ένας επιστήμονας υπολογιστών κατά κύριο λόγο είναι τα διακριτά μαθηματικά.
Ένας υπέροχος κλάδος των μαθηματικών με πολλά αξιοπερίεργα και ενδιαφέρον προβλήματα. Το καλό είναι οτι δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ήδη σημαντικό υπόβαθρο για να ξεκινήσει να τα μαθαίνει. Και η λυκειακή νοοτροπία επίλυσης ασκήσεων όχι μόνο δεν είναι χρήσιμη, αλλά μπορεί να κάνει και κακό. Γιατί εδώ ο σκοπός δεν είναι να λύσεις με κάποια γνωστή μεθοδολογία, αλλά να σκεφτείς ουσιαστικά και δημιουργικά το πρόβλημα που σου δίνεται. Οπότε πίστεψε με ακόμα και όσοι έχουν καλό υπόβαθρο απο το λύκειο θα πρέπει να μάθουν απο την αρχή όλο τον τρόπο σκέψης ή να διαβάζουν όπως λες. Που είναι και το πιο σωστό εάν θες την γνώμη μου. Γιατί ξεκινάς απο βασικά πράγματα όπως λογική, σύνολα, αποδείξεις και άλλα τέτοια που είναι η καρδιά κάθε κλάδου των μαθηματικών που θα μελετήσεις(πραγματική ανάλυση, μιγαδική, πιθανότητες, διαφορικές εξισώσεις κτλπ.) και μετά προχωράς σε άλλα(λογισμός,γραμμική άλγεβρα κτλπ.).
Σίγουρα εαν θες να ασχοληθείς με κάποιες ειδικές εφαρμογές θα χρειαστείς και άλλους κλάδους των μαθηματικών, αλλά ένα βήμα την φορά! Μόλις αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, μετά ο δρόμος θα ανοίξει.
Μην σε ανησυχεί λοιπόν το μετά. Μόλις με το καλό βρεθείς εκεί που θες, θα ξεκινήσεις έναν άλλο "αγώνα",πιο ουσιαστικό απο των πανελληνίων. Προς το παρών όμως εστίασε στο να καταλάβεις του λυκείου με τον τρόπο που τα θέλουν. Και εαν κάτι σου φαίνεται πολύ δύσκολο ή τερατώδες, σπάστο σε επιμέρους "κομματάκια", βάλε στόχους δηλαδή και πες, σήμερα θα κάνω αυτό. Π.χ. δεν νιώθω 100% σίγουρος οτι ξέρω τις παραγώγους των βασικών συναρτήσεων ; Ωραία, θα αφιερώσω 3 με 4 ώρες σε ασκήσεις παραγώγων. Εαν το κάνεις αυτό με συνέπεια, και αρχίσεις να αποκτάς αίσθηση του τι σου γίνεται,τι ξέρεις και σε τι βαθμό, θα δεις οτι μπορείς να καταφέρεις οτιδήποτε θέλεις. Αυτά απο εμένα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και εαν κάνεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 24 Νοεμβρίου 2021
Βγαίνω εκτος θεματος η αλήθεια ειναι, σορρυ ΟΔ, αλλα δεν μπορώ να μη πω τον καλο το λόγο (οπως και τον κακο
)
Λοιπόν, απλα ηθελα να πω
@Samael οτι γενικά μου αρέσει ο τρόπος γραφής σου, βγάζεις μια ηρεμία και γενικά τα λεγόμενα σου, δεν ξερω τα λες πολύ ωραία(εντάξει δεν συμφωνω παντα και με ολα αλλα ειναι φυσιολογικό )
Αυτο.. απλα ήθελα να το πω (οχι πως σε νοιάζει κιολας
)
Ευχαριστώ Pak για τα καλά σου λόγια, τα εκτιμώ πολύ(πρόβλημα είναι να υπάρχουν μόνο συμφωνίες,λίγες διαφωνίες δεν βλάπτουν ποτέ)!