οκέι, τα κενά μιας - δυο εβδομάδων δεν είναι δύσκολο να τα καλύψεις, ειδικά εφόσον δεν είχες κάποιο κενό προηγουμένως και τώρα συνεχίζεις να διαβάσεις και δεν αφήνεις επιπλέον κενά. Το ότι διαβάζεις 4-5 ώρες την μέρα δεν λέει και πολλά από μόνο του, αρκεί το διάβασμα να είναι ποιοτικό και ουσιώδες.
Εγώ έδωσα πέρσι, δεν ήμουν θεωρητική κατεύθυνση, όμως είχα συγγενείς και φίλους που ήταν και αυτό που διαπίστωσα είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία χρειάζεται πολύ χρόνο για να μάθει απέξω όλα όσα έχετε να μάθετε και δεν είναι δικό σου πρόβλημα το ότι τα περνάς αργά. Προφανώς για να τα μάθεις σωστά όλα χρειάζεσαι πολύ χρόνο, όσο αργά κι αν θεωρείς πως τα περνάς. Οπότε, για αρχή ελπίζω να μην ασχολείσαι με το σχολείο, αλλά με το φροντιστήριο (ακούγεται κακό, αλλά ειδικά δεδομένου ότι είναι Νοέμβρης, μάλλον δεν φτάνει ο χρόνος ούτε για να ανοίξεις και να κοιτάξεις τα σχολικά). Από κει και πέρα, το μόνο που έχω να προτείνω είναι να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ποιος είναι ο στόχος σου και να μην αφήνεσαι σκεπτόμενη ότι έχεις τα Χ, Ψ κενά, γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις κι άλλα κενά. Στην θέση σου, εγώ θα άφηνα προσωρινά όσα δεν διάβασα τις προηγούμενες εβδομάδες και θα επικεντρωνόμουν σε όσα έχω να διαβάσω τώρα. Λογικά θα καταφέρεις να αναπληρώσεις αυτά τα κενά στις διακοπές των Χριστουγέννων (να θυμάσαι όμως ότι πρέπει να ξεκουραστείς κιόλας). Ως προς την εξάντληση, είναι λογικό να αρχίζεις τώρα να κουράζεσαι, γι'αυτό είναι αναγκαίο να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι αρκετά. Ίσως η εξάντληση που νιώθεις να είναι αποτέλεσμα burn out, το οποίο είναι σύνηθες φαινόμενο και αυτό που χρειάζεται για να νιώσεις καλύτερα είναι να το πάρεις λίγο πιο χαλαρά, να δίνεις στον εαυτό σου χρόνο να ηρεμεί. Η συμβουλή που μπορώ να σου δώσω ως προς αυτό, είναι να ξεκουράζεσαι όταν νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις, χωρίς να νιώθεις τύψεις. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν μια μέρα διαβάσεις 2 ώρες λιγότερο ή δεν διαβάσεις καθόλου, αρκεί να ξεκουραστείς, να ηρεμήσεις και την επόμενη μέρα να διαβάσεις οργανωμένα όσες ώρες χρειάζεται να διαβάσεις.
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα κάπως. Καλό κουράγιο.