nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.844 μηνύματα.

16-08-10

08:28
Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί αρπάζεσαι. Το ότι η Ελλάδα κοιμάται είναι παγκοσμίως γνωστό, δεν διαφώνησα ΠΟΤΕ σε αυτό. Αλλά καλώς ή κακώς, εδώ είμαστε και μιλάω με τα εδώ δεδομένα. Από τη στιγμή που βγάζω/ζεις/ζουμε ελληνικό πανεπιστήμιο παίζουμε με τα εδώ στοιχεία. Αν μου έλεγες για το εξωτερικό, προφανώς τα πράγματα αλλάζουν.
Δεν αρπάζομαι. Απλά θέλω να πω ότι χαραμίζουμε την θεμελιακή αξία αυτής της επιστήμης με ότι συμβαίνει στην χρεωκοπημένη από κάθε πλευρά, Ελλάδα. Μόνο ήλιο, παραλίες και βουνά έχουμε. Τίποτα άλλο. Ούτε επιστήμες ούτε τίποτα. Όμως σήμερα, λόγω των υπερσύγχρονων μεταφορικών μέσων μπορείς ανά πάσα στιγμή να βρεθείς σε κάποια πόλη του εξωτερικού και αν το ψάξεις καλά, μπορείς να εργαστείς ακόμη και με ένα "δύσκολο" (από πλευράς επαγγελματικής αποκατάστασης) πτυχίο όπως του φιλοσόφου ή κοινωνιολόγου...πόσο μάλλον με πτυχίο φυσικού ή μαθηματικού. Οι ξένοι λαοί σε αντίθεση με τους Έλληνες, έχουν επενδύσει ουσιαστικά στην μαθηματική παιδεία αφού ξέρουν πόσο σημαντική είναι σαν ψυχονοητική επιστήμη, όπως έλεγε και ο Πλάτωνας (ως ιδρυτής του φιλοσοφικού ρεύματος του ρασιοναλισμού). Μαθηματικά, δεν είναι ότι διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση. Η μέση εκπαίδευση διδάσκει κάποιες βάσεις για επιπλέον σπουδές πάνω στην φύση, τεχνολογία,...κτλ, τις οποίες...ως άξιας απορίας, οι Έλληνες μαθητές αρνούνται να τις μάθουν. Γενικά αρνούνται να μάθουν ότι σχετίζεται με την εκγύμνανση του νου και με την ανάπτυξη της συνδυαστικής σκέψης. Οι βάσεις αυτές είναι απαραίτητες για όποιον συνεχίσει είτε στην πληροφορική είτε στην ΗΜΜΥ είτε παντού σε ότι έχει να κάνει με επιστήμες της φύσης, της υγείας και της τεχνολογίας. Στην Ελλάδα μόνο, ταυτίσαμε την σημασία μιας επιστήμης με κριτήριο τα μόρια των πανελληνίων ή την κατασκευασμένη "ζήτηση" στην αγορά εργασίας. Και ποια αγορά εργασίας; Την Ελληνική με τις "πολιτικές" δικλίδες; Εξάλλου το να πάρει κάποιος ένα πτυχίο από το "αδιάβλητο" σύστημα του Πανεπιστημίου δεν είναι και τόσο δύσκολο. Κουτσά στραβά ένα χαρτί θα το πάρεις είτε σε 4 είτε σε 114 χρόνια. Το πρόβλημα που έχουμε σαν λαός είναι το μετά το πτυχίο. Ποιος νέος είναι ικανός και έχει όρεξη για δουλειά; Η δουλειά δεν απαιτεί πάντα πτυχίο. Απαιτεί κυρίως άλλες ικανότητες...

Είμαστε η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε μεταπτυχιακά προγράμματα δίχως αντικείμενο τόσο επιστημονικό όσο ουσιαστικό (δηλ., απουσία σαφούς ακαδημαϊκού-επαγγελματικού στόχου) και της άποψης να φάμε τα λεφτά του μπαμπά μέχρι τα 30 χρόνια...με την αιτιολογία σπουδές χωρίς νόημα. Δεν κάνουν οι Δανοί τόσα μεταπτυχιακά που έχουν και βιομηχανίες, ερευνητικά κέντρα,..κτλ και κάνουν οι ανασφαλείς και κομπλεξικοί Έλληνες που δεν έχουν σοβαρή βιομηχανία και ερευνητικά κέντρα ούτε για δείγμα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Athinoul@91
Δραστήριο μέλος
Η Αθηνά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 669 μηνύματα.

16-08-10

13:40
πες τα πες τα!!! αλλα ποιος σε ακουει...Δεν αρπάζομαι. Απλά θέλω να πω ότι χαραμίζουμε την θεμελιακή αξία αυτής της επιστήμης με ότι συμβαίνει στην χρεωκοπημένη από κάθε πλευρά, Ελλάδα. Μόνο ήλιο, παραλίες και βουνά έχουμε. Τίποτα άλλο. Ούτε επιστήμες ούτε τίποτα. Όμως σήμερα, λόγω των υπερσύγχρονων μεταφορικών μέσων μπορείς ανά πάσα στιγμή να βρεθείς σε κάποια πόλη του εξωτερικού και αν το ψάξεις καλά, μπορείς να εργαστείς ακόμη και με ένα "δύσκολο" (από πλευράς επαγγελματικής αποκατάστασης) πτυχίο όπως του φιλοσόφου ή κοινωνιολόγου...πόσο μάλλον με πτυχίο φυσικού ή μαθηματικού. Οι ξένοι λαοί σε αντίθεση με τους Έλληνες, έχουν επενδύσει ουσιαστικά στην μαθηματική παιδεία αφού ξέρουν πόσο σημαντική είναι σαν ψυχονοητική επιστήμη, όπως έλεγε και ο Πλάτωνας (ως ιδρυτής του φιλοσοφικού ρεύματος του ρασιοναλισμού). Μαθηματικά, δεν είναι ότι διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση. Η μέση εκπαίδευση διδάσκει κάποιες βάσεις για επιπλέον σπουδές πάνω στην φύση, τεχνολογία,...κτλ, τις οποίες...ως άξιας απορίας, οι Έλληνες μαθητές αρνούνται να τις μάθουν. Γενικά αρνούνται να μάθουν ότι σχετίζεται με την εκγύμνανση του νου και με την ανάπτυξη της συνδυαστικής σκέψης. Οι βάσεις αυτές είναι απαραίτητες για όποιον συνεχίσει είτε στην πληροφορική είτε στην ΗΜΜΥ είτε παντού σε ότι έχει να κάνει με επιστήμες της φύσης, της υγείας και της τεχνολογίας. Στην Ελλάδα μόνο, ταυτίσαμε την σημασία μιας επιστήμης με κριτήριο τα μόρια των πανελληνίων ή την κατασκευασμένη "ζήτηση" στην αγορά εργασίας. Και ποια αγορά εργασίας; Την Ελληνική με τις "πολιτικές" δικλίδες; Εξάλλου το να πάρει κάποιος ένα πτυχίο από το "αδιάβλητο" σύστημα του Πανεπιστημίου δεν είναι και τόσο δύσκολο. Κουτσά στραβά ένα χαρτί θα το πάρεις είτε σε 4 είτε σε 114 χρόνια. Το πρόβλημα που έχουμε σαν λαός είναι το μετά το πτυχίο. Ποιος νέος είναι ικανός και έχει όρεξη για δουλειά; Η δουλειά δεν απαιτεί πάντα πτυχίο. Απαιτεί κυρίως άλλες ικανότητες...
Είμαστε η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε μεταπτυχιακά προγράμματα δίχως αντικείμενο τόσο επιστημονικό όσο ουσιαστικό (δηλ., απουσία σαφούς ακαδημαϊκού-επαγγελματικού στόχου) και της άποψης να φάμε τα λεφτά του μπαμπά μέχρι τα 30 χρόνια...με την αιτιολογία σπουδές χωρίς νόημα. Δεν κάνουν οι Δανοί τόσα μεταπτυχιακά που έχουν και βιομηχανίες, ερευνητικά κέντρα,..κτλ και κάνουν οι ανασφαλείς και κομπλεξικοί Έλληνες που δεν έχουν σοβαρή βιομηχανία και ερευνητικά κέντρα ούτε για δείγμα....![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.453 μηνύματα.

16-08-10

14:25
Όλη αυτή η απαξίωση για την Ελλάδα είναι δικαιολογημένη, δεν κατηγορώ κανέναν...Αλλά παιδιά και έξω τα πράγματα δεν είναι καλύτερα...Πήγα και είδα, έζησα, δεν είναι ρόδινα..
Οι καλοί δεν χάνονται πουθενά, αυτό πρέπει να θυμόμαστε. Όποιος θέλει πετυχαίνει.
Οι καλοί δεν χάνονται πουθενά, αυτό πρέπει να θυμόμαστε. Όποιος θέλει πετυχαίνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1.406 μηνύματα.

16-08-10

16:32
Διαπιστώσεις:
Ένα παραμύθι χωρίς δράκο...
Το δεύτερο (κατασκευασμένη ζήτηση) οδηγεί τη μάζα στο πρώτο (μόρια πανελληνίων). Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εποχής: ΠΔΕ!Στην Ελλάδα μόνο, ταυτίσαμε την σημασία μιας επιστήμης με κριτήριο τα μόρια των πανελληνίων ή την κατασκευασμένη "ζήτηση" στην αγορά εργασίας.
Ζήτηση-κενές θέσεις στο Δημόσιο (και μετά... φέεεεεεεεεεεεετα)!Και ποια αγορά εργασίας;Την Ελληνική με τις "πολιτικές" δικλίδες;
Το Ελληνικό σύστημα τριτοβάθμιας παιδείας είναι γνωστό, ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια, ως "ΟΕ-ΟΕ": "Όλοι Εισέρχονται-Όλοι Εξέρχονται"! Άλλωστε το προσόν πλέον που σε κάνει να ξεχωρίζεις έχει μετακυλιστεί στο μάστερ (να μην πω διδακτορικό). Πτυχίο ΑΤΕΙ/ΑΕΙ έχει η μάζα (ενώ, αντίθετα, από ΙΕΚ μερικοί απόφοιτοι μερικών ειδικοτήτων βρίσκουν την -εργασιακή- άκρη).Εξάλλου το να πάρει κάποιος ένα πτυχίο από το "αδιάβλητο" σύστημα του Πανεπιστημίου δεν είναι και τόσο δύσκολο. Κουτσά στραβά ένα χαρτί θα το πάρεις είτε σε 4 είτε σε 114 χρόνια.
Μα αυτό ακριβώς ήταν ο πρώτος και βασικός στόχος της μεταρρύθμισης κ. Αρσένη το 1998: αποσύνδεση Πανεπιστημίου από την αγορά εργασίας(αλλιώς ως σπουδές-χόμπυ)! Τις συνέπειες τις βιώνουν πλέον οι νέοι (πλας μαζικότητα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναφέρθηκε)...Είμαστε η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε μεταπτυχιακά προγράμματα δίχως αντικείμενο τόσο επιστημονικό όσο ουσιαστικό (δηλ., απουσία σαφούς ακαδημαϊκού-επαγγελματικού στόχου) και της άποψης να φάμε τα λεφτά του μπαμπά μέχρι τα 30 χρόνια...με την αιτιολογία σπουδές χωρίς νόημα.
Οι Δανοί δεν κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές, γιατί βρίσκουν άνετα δουλειά με καλές απολαβές με το πτυχίο και μόνον! Στην Ελλάδα που δεν παράγουμε τίποτα είναι μαζικά τα MSc/PhD μπας και βρουν οι κάτοχοί τους δουλειά (150 μόρια το MSc/300 μόρια το PhD)... στο Δημόσιο (που επίσης λέγαμε) που (υπερ)αρκεί μόνο το βασικό πτυχίο ... Περί απολαβών... "ό,τι κάτσει"!Δεν κάνουν οι Δανοί τόσα μεταπτυχιακά που έχουν και βιομηχανίες, ερευνητικά κέντρα,..κτλ και κάνουν οι ανασφαλείς και κομπλεξικοί Έλληνες που δεν έχουν σοβαρή βιομηχανία και ερευνητικά κέντρα ούτε για δείγμα....![]()
Ένα παραμύθι χωρίς δράκο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...