Πήγαινα ωδείο 5 και κάτι χρόνια παίζοντας κλασσική. Μόνο κάτι νότες έβγαζα σε αυτό το διάστημα και μερικά κλασσικά τραγούδια που μου άρεσαν. Επειδή γενικώς πίεση δεν είχα ούτε από το σπίτι ούτε από το ωδείο, μήτε έμαθα τίποτε σοβαρό μήτε θεωρία μήτε... τίποτα!
Κυρίως ο λόγος ήταν ότι άλλα τραγούδια ήθελα να παίξω και άλλα μάθαινα. Anyway, λόγω του ότι χαλάρωνα έστω και μια ώρα την εβδομάδα εκεί πέρα αποφάσισα να συνεχίσω και δεν το μετανοιώνω. Έμαθα κάποια βασικά και από 'κει και πέρα ήταν δικό μου θέμα αν θα τα εκμεταλλευόμουν ή αν αυτά τα πέντε χρόνια θα πήγαιναν τελείως στράφι.
Τελικά, όταν κατά τον Οκτώβρη-Νοέμβρη μία μπάντα από την πόλη μας πήγε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και γνώρισα τα παιδιά (ο frontman ήταν αδερφός ενός πολύ καλού φίλου) και τους πήρα συνέντευξη για τα χρέη μιας εφημερίδας κι ενός site, επέστρεψε ξανά η επιθυμία να μάθω τα τραγούδια που ποτέ δεν έμαθα (παρεμπιπτόντως τα παιδιά κατάφεραν και έφτασαν στη δεύτερη θέση και αυτό αν μη τι άλλο ήταν κατασταλτικός παράγοντας!). Χριστούγεννα ο μπαμπάς μου με πήρε ακόμη μία κιθάρα δώρο, αυτή τη φορά ηλεκτρακουστική Ibanez. Τολμώ να πω πως στην αρχή απογοητεύτηκα με το λανθασμένο strumming και το μπαρέ που δε μου έβγαινε στη Φα μείζονα, αλλά η συνέχεια και το ότι δεν τα παράτησα με επιβράβευσε υπέρ του δέοντως. Μέσα στον πρώτο μήνα έμαθα κουτσά στραβά το αγαπημένο μου τραγούδι και μέσα σε δύο μήνες έμαθα άλλα δέκα. Πλέον γουστάρω τρελά και συνεχίζω να εξασκούμαι ιδιαίτερα όταν θέλω να ξεσκάσω από τα μαθήματα, έχω μάθει γύρω στα τριάντα με σαράντα τραγούδια που εγώ προσωπικά γουστάρω και συνεχίζω απτόητος!
Ένα σας λέω, το συναίσθημα να τραγουδάς και να παίζεις κιθάρα στην παραλία με καλή παρέα, δεν τ ανταλλάσσω με τίποτα στον κόσμο. Δόξα τω Θεώ, έχω και κατιτοίς καλή φωνή οπότε δεν τους παίρνω εντελώς τα αυτιά!
Αν μη τι άλλο, ευχαριστώ τους δικούς μου που με έστειλαν στο ωδείο και το μυαλό μου που πήρε ανάποδες στροφές! Δεν έχω βλέψεις να συνεχίσω επαγγελματικά, αλλά το θεωρώ ως μία από τις καλύτερες επενδύσεις για τη ζωή μου και ο στόχος μου είναι συνεχώς να βελτιώνομαι ώστε να συνεχίσει να μου αρέσει όπως και τώρα και είμαι πεπεισμένος πως αυτός ο έρωτας θα κρατήσει για καιρό ακόμη..!!
Υ.Γ. Η κιθάρα μου...