Με μια μικρη επισκεψη που εκανα ομως πριν λιγα χρονια, καποιος καθηγητης οταν τον ρωτησα πως ειναι τα πραγματα εκει, μου ειπε οτι κανουμε κυριως πολυ προγραμματισμο εδω, μην περιμενεις ηλεκτρονικα κλπ, θα λιωσεις στον προγραμματισμο...
Ναι, όντως, γενικά έχουμε projects που απαιτούν πολύ προγραμματισμό - low level και high level. Τα ηλεκτρονικά γενικά δεν είναι το δυνατό σημείο του τμήματος (τουλάχιστον από το 2022 που μπήκα και έπειτα), αλλά, ευτυχώς, από ό,τι έχω δει, ο εξοπλισμός είναι σίγουρα επαρκής και σχετικά σύγχρονος. Ίσως μόνο για τα μαθήματα Ενέργειας μπορεί να θεωρηθεί λίγος σε ποσότητα, γιατί ο τομέας Ενέργειας έλλειπε από το τμήμα.
Περιεργο παντως που δεν εχετε καθηγητες εκει, πιστευα οτι το συγκεκριμενο τμημα θα ηταν φουλ στελεχωμενο
Και εγώ όταν μπήκα στο τμήμα αυτή τη ψευδαίσθηση είχα, αλλά την τελευταία δεκαετία για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω οι καθηγητές ψηφιακού hardware φεύγουν ένας-ένας. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά αυτές είναι οι "κινήσεις" τους:
Ένας πήγε σε πανεπιστήμιο Αμερικής
Ένας άλλος πήγε στο ΑΠΘ
Ένας άλλος πήγε στο ΕΜΠ
Ένας άλλος συνταξιοδοτήθηκε πέρσι
Νομίζω υπήρχαν και άλλοι 2 που δεν ξέρω τι απέγιναν.
(Αν τους ψάξετε θα καταλάβετε στο περίπου ποιους εννοώ). Οπότε έχουμε μείνει μόνο με έναν, ο οποίος ασχολείται με αντικείμενο κοντά στο hw (δεν θέλω να πω ποιο) αλλά όχι ακριβώς πάνω στο hw, σαν να λέμε ότι δεν είναι σέντερ φορ, αλλά εξτρέμ.
Το πρόβλημα τώρα είναι ότι η Κοσμητεία (ή όποιος είναι υπεύθυνος για την πρόσληψη καθηγητών) δεν έχει καταφέρει να βρει κάποιον σχετικό με το αντικείμενο, με αποτέλεσμα να βάζουν καθηγητή, που είναι ειδικευμένος σε τελείως διαφορετικό τομέα (πχ. Τηλεπικοινωνίες), να διδάσκει δύσκολο μάθημα κορμού ψηφιακού hw. Έτσι, οι φοιτητές καταλήγουν να μην μπορούν να ρωτήσουν τον καθηγητή κάτι λίγο πιο "ψαγμένο", κάτι που ίσως θέλει κριτική σκέψη, γιατί το γνωρίζουν ότι θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση και πηγαίνουν να βασιστούν στην περιορισμένη εμπειρία του ΕΔΙΠ του μαθήματος.
Πραγματικά έχω τις απορίες:
1) Τα άλλα επαρχιακά τμήματα ζουν παρόμοιες ταλαιπωρίες ή είναι αποκλειστικές για τα Χανιά;
2) Γιατί έφυγαν οι καθηγητές; (Δεν περιμένω να πάρω απάντηση σε αυτό φυσικά). Από ό,τι έχω δει και ακούσει, η έρευνα στο Πολ. Κρήτης είναι τοπ.... Μήπως, φταίνε οι "ενοχλήσεις" από τις κομματικές παρατάξεις;; Αλλά αυτές "υπάρχουν" και σε άλλα πανεπιστήμια....
Δεν ξέρω, πραγματικά η κατάσταση είναι κάπως περίεργη.