Λοιπόν ως φοιτητής της Γυμναστικής Ακαδημίας και ως μελλοντικός γυμναστής θα ήθελα να εκφέρω την γνώμη μου: Συμφωνώ κατ'αρχήν ότι οι περισσότεροι γυμναστές στα σχολεία δεν κάνουν τίποτα, και απλά δίνουν μια μπάλα ποδοσφαίρου,μπάσκετ, βόλευ και λένε παίξτε. Και εγώ στα 3 χρόνια του Λυκείου τέτοιους είχα. Μόνο στο Γυμνάσιο είχα καλό γυμναστή. Όμως πάνω σε αυτό πρέπει να γίνει κάποιος διαχωρισμός: Πολλοί καθηγητές Φυσικής Αγωγής θέλουν να κάνουν πράγματα, αλλά δεν μπορούν είτε διότι οι εγκαταστάσεις στα περισσότερα Ελληνικά σχολεία είναι οικτρές. Πως να κάνει ένας καθηγητής πχ κλασικό αθλητισμό όταν υπάρχει μόνο μια αυλή με μπόλικο τσιμέντο, και καθόλου αθλητικός εξοπλισμός; Επίσης αν ένας καθηγητής κάνει στα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου κλασικό αθλητισμό, παραδοσιακούς χορούς κτλ, ποιος δεν θα βαρεθεί και δεν θα πει ''δώσε μας μια μπάλα να παίξουμε'';. Βέβαια υπάρχουν καθηγητές που είναι στον κόσμο τους και βαριούνται που ζουν. Αυτοί όντως είναι άχρηστοι και δεν πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία. Υπάρχουν όμως και καθηγητές που έχουν όρεξη, αλλά δεν μπορούν να δουλέψουν. Εγώ λέω λοιπόν ότι η γυμναστική στα σχολεία(και ειδικά στο Δημοτικό) είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει να δίνεται μεγάλης σημασίας από τα παιδιά.