Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ψυχολόγος λοιπόν λέει πως όλοι οι άνθρωποι είναι μέσα στον κύκλο του 99. Αυτό έχει να κάνει με τα υλικά αγαθά. Λέει δηλαδή ότι όλοι μας αναζητάμε πάντα αυτό το 100στό το οποίο θα ολοκληρώσει την ευτυχία μας, το οποίο θα μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις, αυτό, το οποίο αν αποκτήσουμε, δεν θα μας λείπει τίποτα μετά. Ακόμα όμως και αν το αποκτήσουμε, θα βρούμε ένα άλλο 100στό για να ψάχνουμε καθώς δεν είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε. Έτσι, μια ζωή κυνηγάμε αυτό το 100στό με αποτέλεσμα ποτέ να μην καταφέρουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι, και ακόμα και αν είμαστε, δεν μπορούμε να το δούμε γιατί νιώθουμε ότι κάτι λείπει. Ως αποτέλεσμα, μια ζωή αναζητάμε να βρούμε κάτι παραπάνω ενώ μπορεί να τα έχουμε όλα...
Αυτό με έβαλε σε πολλές σκέψεις, και κατέληξα ότι συγκεκριμένα εγώ, είμαι, δυστυχώς, μέσα στον κύκλο του 99 και δεν ξέρω αν μπορώ να ξεφύγω. Νιώθω αχάριστη, γιατί τα έχω όλα, και πολλές φορές αισθάνομαι ότι μου λείπουν τόσα πολλά.
Οι δικές σας σκέψεις πάνω στο θέμα ποιες είναι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θάλεια
Διάσημο μέλος

Πραγματικά μόλις εκλεισα το βιβλίο άρχισα να νιώθω παράξενα! Πόσο δίκιο είχε σε ότι έλεγε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

και για το καλο μας πρεπει να ασχοληθουμε κυριως με αλλα πραγματα μου ερχονται δωρεαν και δεν δινουμε δεκαρα.ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ,ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ,ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ....για το καλο μου

Mr. Crowley
Διάσημο μέλος

-Κάτι που απέχει από σένα ένα βήμα.
΄Οταν την πλησιάζεις ένα βήμα, απομακρύνεται δύο.
΄Οταν την πλησιάζεις δύο, φεύγει τέσσερα...
... -Και τότε σε τι χρειάζεται η ουτοπία;
-Αυτή είναι που σε κάνει να περπατάς..."
Εκεί που ο ψυχολόγος έβαλε "υλικά αγαθά",εσύ βάλε στόχους για να το δεις καλύτερα.Τα υλικά αγαθά δεν είναι παρά ένας επιμέρους στόχος,που όταν ανάγονται σε αυτοσκοπό έχουμε μία εκφυλισμένη μορφή προόδου,υπό ενός πρίσματος συναισθηματικής ανωριμότητας,την απληστία.Και τι θα γίνει αν εκπληρώσεις και τους 100 στόχους σου,μετά τι θα κάνεις?Δε θα 'χεις άλλους στόχους στη ζωή σου.Δεν είναι ωραία στην κορυφή:γιατί από εκεί πας μόνο κάτω,αφού δεν έχει πιο πάνω,γι'αυτό είναι και κορυφή.Θα ζεις συνεχώς με το φόβο πως μπορεί να χάσεις αυτά που έχεις.Είναι έμφυτη τάση στον άνθρωπο,να θέτει συνεχώς νέους στόχους,να τους φτάνει και να στοχεύει ψηλότερα.Αυτό τον ωθεί μπροστά και οδηγεί την ανθρωπότητα σε πρόοδο.
Pure_Seduction
Επιφανές μέλος

Γενικα δεν ειμαι αχαριστος ανθρωπος,οτι μου προσφερεται το εκτιμω και οτι αποκτω με κοπο το απολαμβανω.
Δεν ειμαι αχαριστη με τους ανθρωπους,ξερω ακριβως τι ζηταω και τι ψαχνω και οταν το βρισκω δεν το αφηνω να φυγει για κατι διαφορετικο,νομιζοντας πως ειναι καλυτερο. Νιωθω πληρης αυτη τη στιγμη απο συναισθηματα και απο ανθρωπους μου με νοιαζονται αληθινα,δεν θα ηθελα να τους αλλαξω για να εχω αυτο το παραπανω,γιατι τοτε δεν θα ηταν αυτοι που εχω αγαπησει και εχω αγαπηθει.
τωρα οσον αφορα τα υλικα αγαθα εκει συνηθως ζηταω περισσοτερα,δηλ μπορει να εχω τα πραγματα που θελω και να μην εχω στερηθει τιποτα αλλα αν δω κατι σε μια βιτρινα θα θελω να αποκτησω και εκεινο χωρις να το χρειαζομαι πραγματικα..ασχετα που τελικα δεν θα το αποκτησω λογω οικονομικων θεματων.
Οσοι ησαστε ή ησασταν τεχνολογικη κατευθυνση,θα ειχατε διαβασει για την πυραμιδα του Maslow:
Ο ανθρωπος προσπαθει να καλυψει τις αναγκες του,οταν τις καλυπτει παει στο επομενο επιπεδο,πολλες φορες μπορει να μην τις καλυπτει ολες ή να προσπαθει να καλυψει αναγκες 2 επιπεδων ταυτοχρονα.Το δυσκολοτερο ειναι να φτασει στην κορυφη της πυραμιδας,δηλαδη να αισθανθει οτι ειναι πληρης και ολοκληρωμενος απο καθε αποψη.

Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως όταν κάποιος καταφέρει "τα πάντα" δεν του αρέσει, και θέλει ακόμα περισσότερα? Μα έτσι ποτέ κανείς δεν θα είναι ικανοποιημένος...Δεν είναι ωραία στην κορυφή:γιατί από εκεί πας μόνο κάτω,αφού δεν έχει πιο πάνω,γι'αυτό είναι και κορυφή.Θα ζεις συνεχώς με το φόβο πως μπορεί να χάσεις αυτά που έχεις.Είναι έμφυτη τάση στον άνθρωπο,να θέτει συνεχώς νέους στόχους,να τους φτάνει και να στοχεύει ψηλότερα.Αυτό τον ωθεί μπροστά και οδηγεί την ανθρωπότητα σε πρόοδο.
Άσε που δεν πιστεύω ότι τα υλικά αγαθά έχουν να κάνουν με τους στόχους. Άλλο οι στόχοι που βάζουμε στην ζωή μας και άλλο η ανάγκη μας, ή μάλλον η θέληση μας να αποκτάμε όλο και πιο πολλά...
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος

Όταν θα είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι είναι αρκετά σχετικό,by doing this conversation βαδίζουμε σε φιλοσοφικά μονοπάτια,σ'ένα δρόμο που δε νομίζω πως θέλω να πάρω.Αλλά έστω ότι ισχύει,so?Who says that human nature is fair?Μπορεί να μην είναι δίκαιο να ζούμε με το damnation να είμαστε για πάντα ανικανοποίητοι,αλλά πολλά πράγματα στη ζωή δεν είναι δίκαια.Και δεύτερον,μπορεί αυτό να αντισταθμίζεται από άλλα οφέλη,όπως η πρόοδος και η δημιουργικότητα,that derive themselves from setting targets.
SOFIA19
Νεοφερμένο μέλος

antwwwnis
Διάσημο μέλος

ΑΟΔΕ, σελ 131, τα υπογραμμισμένα με πράσινο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

https://imageshack.us/photo/my-images/100/img029nj.jpg/
https://imageshack.us/photo/my-images/862/img030d.jpg/
https://imageshack.us/photo/my-images/441/img031kg.jpg/
https://imageshack.us/photo/my-images/542/img032am.jpg/
οριστε και η ιστορια... ας το βαλει η συντακτρια στο αρχικο ποστ για να μπορουν να το βλεπουν ολοι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 292010
Επισκέπτης

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.