Οργανωμένοι φοιτητές ενάντια στις καταλήψεις

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Διάλογο κάνουμε ιντίντ. Γι' αυτό και παραθέτουμε και απαντάμε ακριβώς σ' αυτά που λένε οι ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΜΕΝΟΙ μας και δεν αερολογούμε. Αν είχες δώσει λίγη βάση και δεν απέρριπτες έτσι άκριτα τα λεγόμενά μας (γιατί εσύ κάνεις αυτό ακριβώς που κατηγορείς εμάς ότι κάνουμε, δηλαδή ότι δεν ακούμε τι λέει ο άλλος) θα καταλάβαινες ότι απαντάμε δεν μονολογούμε.

Αν όλοι οι φοιτητές ήταν ανεξάρτητοι θα είχε ο καθένας μια δική του ιδεολογία οπότε δεν θα ήταν ποτέ εφικτό να παλέψουν προς τον ίδιο στόχο και προφανώς δεν θα πετύχαιναν τίποτα.

Εγώ που είμαι από μέσα (και δεν μ' αρέσει να με εκμεταλλεύονται) μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν είμαι υποχείριο του κόμματος που υποστηρίζω. Βλέπω τα πράγματα από την ίδια σκοπιά με 9513697165 άλλα άτομα που γουστάρουν να δουν τον κόσμο να αλλάζει, αν αυτό εσύ το αποκαλείς παπαγαλία είσαι βαθιά νυχτωμένη. Αν ήξερες τη στοιχειώδη ιστορία (όχι όπως στην έμαθαν στο αστικό σχολείο σου) θα ήσουν σίγουρη πως χωρίς αυτούς τους "αριστερούς αερολόγους" η χώρα σου δεν θα ήταν ελεύθερη ή στην καλύτερη περίπτωση θα δούλευες μέχρι να σαπίσουν τα κόκαλά σου 24-7 για να πλουτίζουν κάποιοι άλλοι.

Επίσης αν ενημερωνόσουν σωστά και δεν ήσουν τόσο κλειστόμυαλη θα μάθαινες για όλες τις λύσεις που προτείνουμε, γιατί μπορώ να σε διαβεβαιώσω, για το κάθε πρόβλημα είναι πολύ συγκεκριμένες. Ή εθελοτυφλείς ή προβοκάρεις, για μένα ακόμα και οι πιο νυχτωμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν τέτοιες αντιλήψεις.

Και τώρα που τελείωσα και είμαι σίγουρη ότι δεν σου 'μεινε τίποτα σε καληνυχτίζω κι εύχομαι ο κόσμος να μην ενστερνίζεται τέτοιες ιδέες που κάνουν την κοινωνία μας μια μικρογραφία του μεσαίωνα.


Από που μεσα εισαι καλέ; Απ'την ΚΝΕ και το ΣΑΣΑ που ησουν στο σχολείο σου; Δεν έχεις πάει ακομη (αν κρινω απ'την ηλικία σου) πανεπιστήμιο, συνεπώς δε μπορεις να τα λες αυτά που λες με τόση βεβαιότητα. Δεν ξέρω αν είσαι "απο μέσα", πάντως οι συνάδελφοί σου των παρατάξεων αποδεικνύουν τη γελοιότητά τους στο γνωστο ψηστήρι που κάνουν, το οποίο εχουν πάει σε μένα προσωπικα να κανουν ΠΟΛΛΕΣ φορές και πιθανον δεν το έχεις ζησει γιατι οπως φανταζομαι, εισαι απο μικρή στις οργανώσεις. Δεν ειναι αναγκη να μπεις σε ένα σχημα για να προμοτάρεις το έργο ενος κομματος στο πανεπιστήμιο και τις αποφάσεις μιας κεντρικής επιτροπής που δεν γνωρίζεις καν. Μπορείς να κατέβεις σε μια πορεια με ένα κομμα, με καποια συνθηματα χωρις να τους δινεις το δικαίωμα να χρησιμοποιησουν το δικό σου όνομα σε άλλες στιγμές, που μπορει να προπαγανδιζουν αντι να αγωνιζονται κι επίσης το πόσο υποχειρια του κόμματος ειστε, σε αυστηρη ιεραρχική κλίμακα, το έχω διαπιστώσει στις πολλές πορείες που έχω βρεθεί, με διάφορα αριστερά σχηματα και ειδικά με την ΚΝΕ, στην οποία φαντάζομαι οτι ανήκεις.
-----------------------------------------
Με συγχωρείς αλλά από πότε κάποιος φοιτητής έχει δικαίωμα να κλείσει την σχολή του; Ακόμα και αν ψηφιστεί η κατάληψη από την γενική συνέλευση το θεωρείς δημοκρατικό μια μερίδα φοιτητών, ακόμα και αν είναι η πλειοψηφία να στερεί το δικαίωμα της δωρεάν παιδείας από τους υπόλοιπους;

Ναι, αν ειναι πλειοψηφία. Το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τους καθηγητές του, δεν ειναι ακριβώς σαν το σχολείο τα πράγματα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Όποιοι φοιτητές θέλουν κατάληψη νομίζω(δικαίωμα τους είναι άλλωστε) μπορούν να την υποστηρίξουν μόνο μέσω μιας γενικής συνέλευσης της σχολής.
Βέβαια οι συνελεύσεις στις σχολές είναι μπο**** συνήθως άρα δεν είναι και ο πλέον αξιόπιστος τρόπος.Η μόνη λύση είναι οι συνελεύσεις αυτές να προστατεύονται με κάποιο τρόπο.Συχνά υπάρχει και η παρέμβαση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς οπότε η κατάσταση γίνεται περισσότερο μπουρδελοειδή.
Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών διαφωνούν με την ιδεολογία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια παιδεία, η κατάληψη όταν δεν είναι πλειοψηφία που αρκετές φορές δεν είναι προσβάλλει την ελευθερία τους.

Παντα μεσω γενικων συνελευσεων γινεται, με καποιες μικρες εξαιρεσεις που δεν κατεληξαν καλα (και καλα εκαναν). Τι θα πει "συχνα παρεμβαινει η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα";; αν δεν ηταν αυτη, οι αναρχικοι και οι ανεξαρτητοι τα πραγματα στα πανεπιστημια θα ειχαν αλλαξει προς το χειροτερο προ πολλου...

Και επιτελους τι ακριβως καλο θα κανει να αναγνωριστουν τα ιδιωτικα; Μονο απαξιωση των πτυχιων του δημοσιου θα φερει καθως θα εχουν τα ιδια δικαιωματα αυτοι που με λιγοτερα μαθηματα, χωρις ελεγχο στην ποιοτητα και στην αξιοπιστια, γιατι το κρατος δε θα μπορει να τα ελεγχει, θα παιρνουν τις θεσεις των αποφοιτων των ΤΕΙ και ΑΕΙ. Τι θα καταφερουμε; Η χωρα θα παραγει ακομα περισσοτερους πτυχιουχους στους οποιους εχουμε πλεονασμα ετσι κι αλλιως και η ανεργια των αποφοιτων αει/τει θα αυξηθει.
Αυτο που υποστηριζουν οτι θα αναβαθμιστουν τα δημοσια πανεπιστημια ειναι μεγαλες μπαρουφες αφου ετσι κι αλλιως προσφερουν ανωτερο επιπεδο σπουδων απο τα ιδιωτικα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Και επιτελους τι ακριβως καλο θα κανει να αναγνωριστουν τα ιδιωτικα; Μονο απαξιωση των πτυχιων του δημοσιου θα φερει καθως θα εχουν τα ιδια δικαιωματα αυτοι που με λιγοτερα μαθηματα, χωρις ελεγχο στην ποιοτητα και στην αξιοπιστια, γιατι το κρατος δε θα μπορει να τα ελεγχει, θα παιρνουν τις θεσεις των αποφοιτων των ΤΕΙ και ΑΕΙ. Τι θα καταφερουμε; Η χωρα θα παραγει ακομα περισσοτερους πτυχιουχους στους οποιους εχουμε πλεονασμα ετσι κι αλλιως και η ανεργια των αποφοιτων αει/τει θα αυξηθει. Αυτο που υποστηριζουν οτι θα αναβαθμιστουν τα δημοσια πανεπιστημια ειναι μεγαλες μπαρουφες αφου ετσι κι αλλιως προσφερουν ανωτερο επιπεδο σπουδων απο τα ιδιωτικα.

Γιατί εκφέρουμε μια γνώμη για κάτι που ακόμη αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Πώς ξέρουμε ότι ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα παράγουν αποφοίτους-πτυχιούχους με λιγότερα μαθήματα;Τα μαθήματα δεν κάνουν την σχολή. Μην ξεχνάς krou, ότι σε πολλά Τμήματα Πανεπιστημίων υπάρχουν κάτι εξωφρενικοί αριθμοί μαθημάτων για πτυχίο, λόγω αλληλεπικαλύψεων της ίδιας ύλης σε πολλά μαθήματα(διορισμός πολλών καθηγητών χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο=Ελληνική πρωτοτυπία). Συμφωνώ ότι τα δημόσια και δωρεάν Ελληνικά Πανεπιστήμια, προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις...αλλά γιατί προτιμάμε να κάνουμε μεταπτυχιακά σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού; Ποιος μας διασφαλίζει ότι από την στιγμή που είναι ιδιωτικά τα Πανεπιστήμια αυτά (π.χ. Leeds, Cambridge, Amsterdam, Erasmus, Delft, Oxford,...κ.α.) οι σπουδές-έρευνα-διατριβή θα είναι υψηλού επιπέδου; Με τι κριτήριο θεωρούμε τα δικά μας Πανεπιστήμια "καλά" έναντι των ιδιωτικών που θα ιδρυθούν μετά από κάποιους αιώνες (όπως πάει το πράγμα); Μήπως ισχύει η άποψη, ότι αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει; Γιατί δεν επιδιώκουμε να έρθει ιδρύσει το Cambridge ή το ΜΙΤ παράρτημα Πανεπιστημίου στην χώρα μας;

Τις προάλλες είχε επισκεφθεί την χώρα μας, ο αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ, για το θέμα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Διότι το Πανεπιστήμιο Yale σκέφτεται την ίδρυση ιδιωτικού Πανεπιστημίου-Ερευνητικού Κέντρου (παραρτήματος) στην χώρα μας. Το ξέρετε ότι με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων παγκοσμίου φήμης, θα κινηθεί και η Ελληνική αγορά με την εισαγωγή φοιτητών από όλον τον κόσμο; Γιατί ως χώρα να μην προσελκύουμε ξένους φοιτητές από τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες της Δ.Ευρώπης ή από τις ΗΠΑ; Ας το δούμε λίγο καλύτερα το συγκεκριμένο θέμα. Όλες οι τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες έχουν ιδιωτικά και κρατικά (δημόσια) Πανεπιστήμια....εκτός της υπερανεπτυγμένης πυρηνικής υπερδύναμης Ελλάδας. :D:lol::lol: Είδατε τα δημόσια Πανεπιστήμιά τους, να είναι υποβαθμισμένα; Eμείς με βάση ποια κριτήρια βγάζουμε τέτοια πρόχειρα συμπεράσματα; Μήπως θέλουμε να γίνουμε περίγελο του πλανήτη; Ξέρετε ότι οι Δυτικοευρωπαίοι, έχουν πάψει να μας παίρνουν στα σοβαρά πλέον;


Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι υπερ της άποψης ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων της κακιάς ώρας ή της μετονομασίας των ιδιωτικών κολλεγίων του κώλου που υπάρχουν στην χώρα μας σε Πανεπιστήμια. Είμαι υπερ της άποψης (σαν ανοιχτόμυαλος Ευρωπαίος πολίτης), της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων τα οποία θα είναι παραρτήματα ξένων διάσημων Πανεπιστημίων με έγκυρο επιστημονικό-ερευνητικό έργο. Βέβαια, αυτό που αναφέρω, προϋποθέτει μια σοβαρή αντιμετώπιση από την γελοία πολιτεία. Προϋποθέτει επιχειρησιακό μοντέλο οργάνωσης και μελέτης των προϋποθέσεων, στόχων, αναγκαιοτήτων ίδρυσης των, από ειδικούς ερευνητές-εκπαιδευτικούς-ακαδημαϊκούς σε συνεργασία με ένα Υπουργείο Παιδείας και αντιπολίτευση απαγκιστρωμένα από μικροκομματικές πολιτικές και λογικές...:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Καλά τις δικές μας δουλειές στον ιδιωτικό τομέα δεν θα τις παίρνουν, δεν συγκρίνεται το επίπεδο ενός καλού φοιτητή δημοσιου πανεπιστημίου με έναν κάτοχο ενος τέτοιου πτυχίου...Δηλαδη μην τρελαθούμε...Τι ξέρει αυτος και τι ξέρει ο άλλος ειναι το θέμα...Στην Πληροφορική που μ'ενδιαφέρει έχω κοιτάξει ολα τα προγραμμα των ιδιωτικών "πανεπιστημίων" και το μοναδικο μαθημα που έχω βρει σχετικο με την Πληροφορική είναι οι Μεταγλωτιστές. Ούτε Αυτόματα, ούτε Δομές Δεδομένων, και φυσικά ούτε Διακριτά Μαθηματικά γιατί δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά στα ιδιωτικά "πανεπιστήμια" καποιος μπορει να έχει πτυχίο Πληροφορικής χωρίς να έχει διδαχθεί ούτε ένα μάθημα Μαθηματικών. Δε μπορεί αυτος ο τύπος να έχει ισότιμο πτυχίο με μένα ή κάποιον άλλο που θα πάρει πτυχίο ΑΕΙ. Και στην αγορά, όπως και στα post-graduate, αυτό το γνωρίζουν καλά, δε μπορεί ομως να σκάει η ΕΕ και να αναγνωριζει επίσημα δηθεν ως ισότιμα δύο πτυχία που δεν έχουν καμία ισοτιμία...
-----------------------------------------
Γιατί εκφέρουμε μια γνώμη για κάτι που ακόμη αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Πώς ξέρουμε ότι ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα παράγουν αποφοίτους-πτυχιούχους με λιγότερα μαθήματα;Τα μαθήματα δεν κάνουν την σχολή. Μην ξεχνάς krou, ότι σε πολλά Τμήματα Πανεπιστημίων υπάρχουν κάτι εξωφρενικοί αριθμοί μαθημάτων για πτυχίο, λόγω αλληλεπικαλύψεων της ίδιας ύλης σε πολλά μαθήματα(διορισμός πολλών καθηγητών χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο=Ελληνική πρωτοτυπία). Συμφωνώ ότι τα δημόσια και δωρεάν Ελληνικά Πανεπιστήμια, προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις...αλλά γιατί προτιμάμε να κάνουμε μεταπτυχιακά σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού; Ποιος μας διασφαλίζει ότι από την στιγμή που είναι ιδιωτικά τα Πανεπιστήμια αυτά (π.χ. Leeds, Cambridge, Amsterdam, Erasmus, Delft, Oxford,...κ.α.) οι σπουδές-έρευνα-διατριβή θα είναι υψηλού επιπέδου; Με τι κριτήριο θεωρούμε τα δικά μας Πανεπιστήμια "καλά" έναντι των ιδιωτικών που θα ιδρυθούν μετά από κάποιους αιώνες (όπως πάει το πράγμα); Μήπως ισχύει η άποψη, ότι αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει; Γιατί δεν επιδιώκουμε να έρθει ιδρύσει το Cambridge ή το ΜΙΤ παράρτημα Πανεπιστημίου στην χώρα μας;

Τις προάλλες είχε επισκεφθεί την χώρα μας, ο αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ, για το θέμα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Διότι το Πανεπιστήμιο Yale σκέφτεται την ίδρυση ιδιωτικού Πανεπιστημίου-Ερευνητικού Κέντρου (παραρτήματος) στην χώρα μας. Το ξέρετε ότι με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων παγκοσμίου φήμης, θα κινηθεί και η Ελληνική αγορά με την εισαγωγή φοιτητών από όλον τον κόσμο; Γιατί ως χώρα να μην προσελκύουμε ξένους φοιτητές από τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες της Δ.Ευρώπης ή από τις ΗΠΑ; Ας το δούμε λίγο καλύτερα το συγκεκριμένο θέμα. Όλες οι τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες έχουν ιδιωτικά και κρατικά (δημόσια) Πανεπιστήμια....εκτός της υπερανεπτυγμένης πυρηνικής υπερδύναμης Ελλάδας. :D:lol::lol: Είδατε τα δημόσια Πανεπιστήμιά τους, να είναι υποβαθμισμένα; Eμείς με βάση ποια κριτήρια βγάζουμε τέτοια πρόχειρα συμπεράσματα; Μήπως θέλουμε να γίνουμε περίγελο του πλανήτη; Ξέρετε ότι οι Δυτικοευρωπαίοι, έχουν πάψει να μας παίρνουν στα σοβαρά πλέον;


Το θέμα ειναι ότι στα εκατό ιδιωτικά "πανεπιστήμια", τα ενενήντα εννέα "συνεργάζονται" με πανεπιστήμια που δεν τα ξέρει η μάνα τους και ειναι υπό της λάσπης στάθμη...Σιγά μην έρθει το ΜΙΤ να ιδρύσει παράρτημα στην Ελλάδα φίλε μου...Δεν έχει ιδρύσει πουθενά σε όλη την Ευρώπη για να ιδρύσει εδώ...Όταν ΟΛΑ τα ιδιωτικά συνεργάζονται με κάτι University of Londreziki Pipa δε μπορείς να μου λες για παραρτήματα του Yale και του ΜΙΤ, γιατι αυτά ειναι εκτός πραγματικότητας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Όμως δεν καταλαβαίνω την διαφορά, φίλε miv, όπου στο Ην.Βασίλειο, μπορείς να γίνεις επιστήμονας Πληροφορικής (με ίδια και πλήρη εργασιακά δικαιώματα) και από το Τμ.Μαθηματικών ή Φυσικής με major/minor στην Πληροφική ενώ υπάρχουν και τα non-mathematical Τμήματα με αντικείμενο σπουδών την Πληροφορική. Τι κουλά είναι αυτά; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ASTRONIK999

Νεοφερμένος

Ο Νίκος Χουσάς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ναύπλιο (Αργολίδα). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ??? Τηλεόραση βλέπεις καθόλου? Έστω δηλαδή, γιατί εφημερίδα δεν ρωτάω καν...
-----------------------------------------
Και όυτε για πλάκα δεν πιστεύω ότι ήσουν αυτής της ιδεολογίας κάποτε και σήμερα λες ότι τα λεφτά που πάνε στο κράτος ξοδεύονται για το κοινό καλό !!:nono:
Ποια τηλεοραση μωρε το ακρο της προπαγανδας? Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!1
-----------------------------------------
αν δεν θελεις να γινονται καταληψεις, να συμμετασχεις στις γενικες συνελευσεις της σχολης σου.
θα συμμετεχω και με το παραπανω και θα προσπαθησω να αγωνιστω για το κοινο καλο!!!!!!!
-----------------------------------------
Ειναι κριμα και αδικο σε αυτη τη χωρα που γενησε την δημοκρατια να υποδαυλιζουμε το κοινο συμφερον και να γινομαστε παπαγαλακια ειτε της ΝΔ ειτε του ΠΑΣΟΚ ειτε του ΣΥΡΙΖΑ ειτε του ΚΚΕ. Μπορουμε ως ανεξαρτητοι ολοι να κανουμε πολλα πραγματα και αξιολογα!!!!!!
Εσεις οι του ΚΚΕ που στα πολιτευματα σας επικρατει ο φασισμος ο ιδιος ακομα μεγαλυτερος και απο τα ακροδεξια κομματα(εγω θεωρω κουμουνισμος=φασισμος και ακροδεξια=ακροαριστερα) πως μπορειτε να μιλατε για διαλογο ο οποιος ειναι το μεγιστο αξιωμα της δημοκρατιας.
Εσεις της ΝΔ που ειναι ο αγωνας υπερ του Πανεπιστημιου. Κανετε οτι σας πει ο Κωστακης.
Εσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαινετε και τα σπατε στους δρομους υποκινουμενη απο τον Αλεξακο για να κερδισετε ψηφους.
Εσεις του ΠΑΣΟΚ οτι πει η ΝΔ το αντιθετο χωρις να ασκειται ουσιαστικη πολιτικη υπερ της παιδειας.
ΟΝΤΩΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ???????????????
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ....
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ???????????????????????????????????????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
ΟΝΤΩΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ???????????????
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ....
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ???????????????????????????????????????

τώρα το κατάλαβες; :P:jumpy:
...έχεις πολλά ακόμη να δεις. :D

δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα...:(

Πρόσεχε!! Αν προσπαθήσεις να δώσεις κάποια λογική εξήγηση για όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν, ίσως τρελαθείς. Θυμάσαι ποτέ ASTRONIK999, κάποιο κοινωνικό θέμα (παιδεία, υγεία,..κτλ) να αντιμετωπίστηκε με κάποια λογική και σοβαρότητα; Σε αυτήν την χώρα, κυβερνάει η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο...:P:lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ASTRONIK999

Νεοφερμένος

Ο Νίκος Χουσάς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ναύπλιο (Αργολίδα). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
τώρα το κατάλαβες; :P:jumpy:
...έχεις πολλά ακόμη να δεις. :D

δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα...:(

Πρόσεχε!! Αν προσπαθήσεις να δώσεις κάποια λογική εξήγηση για όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν, ίσως τρελαθείς. Θυμάσαι ποτέ ASTRONIK999, κάποιο κοινωνικό θέμα (παιδεία, υγεία,..κτλ) να αντιμετωπίστηκε με κάποια λογική; Σε αυτήν την χώρα, κυβερνάει η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο...:P:lol:
Συνονοματε πιστεψε με ειμαι στα προθυρα της τρελας...:jumpy:
Ρε φιλε του χρονου ευελπιστω να περασω τα μηνυματα μου σε ολους.
Να σπασω το μπαχαλο των συνελευσεων!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Φίλε Νίκο, και γω με κάποιους συμφοιτητές μου (φίλους μου) κατεβάσαμε ανεξάρτητο πλαίσιο για να μην κλείσει η σχολή στην πέμπτη παράταση (επειδή το φετινό χειμερινό εξάμηνο είχε πάρει 5 παρατάσεις για να μην χαθεί*) που γινόταν συνέλευση με το...θέμα Δαϊλάκη-Μπεζαντάκου και τα Δεκεμβριανά...και πήραμε τον κατήφορο σε ψήφους. Όλες οι κομματικές παρατάξεις μας αποκαλούσαν άντρο της ΔΑΠ. Άστα, φίλε...εκεί είδα τον μικροκομματισμό σε όλη την έκτασή του και μια θλιβερή οπισθοδρόμηση νέων ανθρώπων που αρνούνταν το δημοκρατικότερο δικαίωμα της κοινωνίας μας: τον πολιτισμένο διάλογο.

*μαζί με αυτό και η εξεταστική
Σύμφωνα με τον νέο Νόμο Πλαίσιο, αν δεν συμπληρωθούν 13 εβδομάδες μάθημα, χάνεται το εξάμηνο. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν γίνεται καμία αναπλήρωσή του, όπως επίσης, χάνεται τελείως και η αντίστοιχη εξεταστική. Και όλα αυτά...σύμφωνα με το υπουργικό-πρυτανικό διάταγμα, να μην αμαυρωθεί το κύρος και η δημόσια εικόνα του Πανεπιστημίου...με τα παρατεταμένα εξάμηνα, τις διπλές εξεταστικές,...κτλ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DimitrisMat

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο DimitrisMat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
ASTRONIK999 Τα λεγόμενα σου περί ''θα αγωνιστώ για το κοινό καλό κτλ'' μου δίνουν την ιδέα ότι σε λίγα χρονάκια θα σε αποκαλούν εσένα ''κομματόσκυλο''.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
θα συμμετεχω και με το παραπανω και θα προσπαθησω να αγωνιστω για το κοινο καλο!!!!!!!

Ειναι κριμα και αδικο σε αυτη τη χωρα που γενησε την δημοκρατια να υποδαυλιζουμε το κοινο συμφερον και να γινομαστε παπαγαλακια ειτε της ΝΔ ειτε του ΠΑΣΟΚ ειτε του ΣΥΡΙΖΑ ειτε του ΚΚΕ. Μπορουμε ως ανεξαρτητοι ολοι να κανουμε πολλα πραγματα και αξιολογα!!!!!!
Εσεις οι του ΚΚΕ που στα πολιτευματα σας επικρατει ο φασισμος ο ιδιος ακομα μεγαλυτερος και απο τα ακροδεξια κομματα(εγω θεωρω κουμουνισμος=φασισμος και ακροδεξια=ακροαριστερα) πως μπορειτε να μιλατε για διαλογο ο οποιος ειναι το μεγιστο αξιωμα της δημοκρατιας.
Εσεις της ΝΔ που ειναι ο αγωνας υπερ του Πανεπιστημιου. Κανετε οτι σας πει ο Κωστακης.
Εσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαινετε και τα σπατε στους δρομους υποκινουμενη απο τον Αλεξακο για να κερδισετε ψηφους.
Εσεις του ΠΑΣΟΚ οτι πει η ΝΔ το αντιθετο χωρις να ασκειται ουσιαστικη πολιτικη υπερ της παιδειας.


Με τι εφοδια θα αγωνιστεις οταν δεν ξερεις τι γινεται πολιτικα; Πισω απο καθε αποφαση καθε κινηση υπαρχει μια συγκεκριμενη πολιτικη. Αυτα που λες περι κομμουνισμος=φασισμος και ακροδεξια=ακροαριστερα απλα σε κανουν ρεζιλι γιατι δειχνεις ποσο ασχετος εισαι. Ενημερωτικα το ΚΚΕ δεν ειναι η μονη αριστερη παραταξη στα πανεπιστημια. Εχεις δρομο ακομα, μπες στο πανεπιστημιο δες τι γινεται ψαξου και βλεπεις.
Να δω που ειναι το δημοκρατικο οταν ψηφιζεις καθε 4 χρονια και μετα δε μπορεις να βγαλεις κιχ, δεν κανουν δημοψηφισματα και αν εχεις αντιθετη αποψη σε καταστελουν. Ωραια δημοκρατια βρε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parantop

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο parantop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 201 μηνύματα.
Εσεις οι του ΚΚΕ που στα πολιτευματα σας επικρατει ο φασισμος ο ιδιος ακομα μεγαλυτερος και απο τα ακροδεξια κομματα(εγω θεωρω κουμουνισμος=φασισμος και ακροδεξια=ακροαριστερα)

Έχεις ακριβώς τις απόψεις που θέλει το αστικό σύστημα να επιβάλει! Δε περίμενα ένας νέος άνθρωπος να είναι τόσο εφησυχασμένος!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boubou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Καλλονή (Λέσβος). Έχει γράψει 123 μηνύματα.
:iagree::no1::iagree::no1: δν συμφωνω με τις καταληψεις οχι γιατι δν θελω να μαχομαστε για τα δικαιωματα μας αλλα γιατι πανε τις σχολες πισω..κ εγω οπως κ πολλα παιδια θελουμε να τελειωσουμε εγκαιρα οχι μετα απο 7 χρονια!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ASTRONIK999

Νεοφερμένος

Ο Νίκος Χουσάς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ναύπλιο (Αργολίδα). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
Με τι εφοδια θα αγωνιστεις οταν δεν ξερεις τι γινεται πολιτικα; Πισω απο καθε αποφαση καθε κινηση υπαρχει μια συγκεκριμενη πολιτικη. Αυτα που λες περι κομμουνισμος=φασισμος και ακροδεξια=ακροαριστερα απλα σε κανουν ρεζιλι γιατι δειχνεις ποσο ασχετος εισαι. Ενημερωτικα το ΚΚΕ δεν ειναι η μονη αριστερη παραταξη στα πανεπιστημια. Εχεις δρομο ακομα, μπες στο πανεπιστημιο δες τι γινεται ψαξου και βλεπεις.
Να δω που ειναι το δημοκρατικο οταν ψηφιζεις καθε 4 χρονια και μετα δε μπορεις να βγαλεις κιχ, δεν κανουν δημοψηφισματα και αν εχεις αντιθετη αποψη σε καταστελουν. Ωραια δημοκρατια βρε!
Συγγνωμη τωρα γιατι θα τρεαλαθω. Ρε ανιδεα πλασματα στα ακροαριστερα καθεστωτα ποιος κυβερνα?ποιος τρεφεται με χρυσα κου ταλια? Μηπως ο στρατος ή είμαι εκτός πραγματικότητας? εσυ δεν ξέρεις τι σου γίνεται.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Συγγνωμη τωρα γιατι θα τρεαλαθω. Ρε ανιδεα πλασματα στα ακροαριστερα καθεστωτα ποιος κυβερνα?ποιος τρεφεται με χρυσα κου ταλια? Μηπως ο στρατος ή είμαι εκτός πραγματικότητας? εσυ δεν ξέρεις τι σου γίνεται.....


Ακομα και στη Σοβιετικη Ενωση δεν ηταν το ιδιο με δικτατορια, ομως ναι ειχε ο στρατος αρκετη δυναμη. Αυτο δε σημαινει οτι οι ακροαριστεροι οραματιζονται στρατιωτικα καθεστωτα και τετοιες ανοησιες, τοτε ειχε γινει για αλλους λογους, ηταν η εποχη τετοια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ASTRONIK999

Νεοφερμένος

Ο Νίκος Χουσάς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ναύπλιο (Αργολίδα). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
Ακομα και στη Σοβιετικη Ενωση δεν ηταν το ιδιο με δικτατορια, ομως ναι ειχε ο στρατος αρκετη δυναμη. Αυτο δε σημαινει οτι οι ακροαριστεροι οραματιζονται στρατιωτικα καθεστωτα και τετοιες ανοησιες, τοτε ειχε γινει για αλλους λογους, ηταν η εποχη τετοια.
Φιλτατη με συγχωρεις που εθιξα ετσι την ιδεολογια σου, αλλα σου αναφερω τι γινεται στην πραξη. Πες μου ενα κομμουνιστικο καθεστως που δεν κυβερνουσε ο στρατος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Φιλτατη με συγχωρεις που εθιξα ετσι την ιδεολογια σου, αλλα σου αναφερω τι γινεται στην πραξη. Πες μου ενα κομμουνιστικο καθεστως που δεν κυβερνουσε ο στρατος.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχει υπαρξει κομμουνιστικο καθεστως οπως το οραματιστικε ο Μαρξ. Ομως ακομα και στη Σοβιετικη Ενωση ο στρατος ΔΕΝ διοικουσε, απλα ηταν αρκετα παρον λογω διαφορων πολεμων που γινοντουσαν τοτε.

Και δεν ειμαι κομμουνιστρια, οποτε δεν με εθιξες με καποιο τροπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ASTRONIK999

Νεοφερμένος

Ο Νίκος Χουσάς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ναύπλιο (Αργολίδα). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
Το θεμα ειναι οτι δεν εχει υπαρξει κομμουνιστικο καθεστως οπως το οραματιστικε ο Μαρξ. Ομως ακομα και στη Σοβιετικη Ενωση ο στρατος ΔΕΝ διοικουσε, απλα ηταν αρκετα παρον λογω διαφορων πολεμων που γινοντουσαν τοτε.

Και δεν ειμαι κομμουνιστρια, οποτε δεν με εθιξες με καποιο τροπο.
Ωχ, χιλλια συγγνωμη!!!!! Απλα ξερεις εγω δεν εχω βρει ακομα ενα κομμα που να προσφερει την απολυτη ελευθερια σε συνδιασμο με την δικαιοσυνη. Για να συμβει αυτο πρεπει ολοι οι πολιτες να ειναι συνειδητοποιημενοι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Ωχ, χιλλια συγγνωμη!!!!! Απλα ξερεις εγω δεν εχω βρει ακομα ενα κομμα που να προσφερει την απολυτη ελευθερια σε συνδιασμο με την δικαιοσυνη. Για να συμβει αυτο πρεπει ολοι οι πολιτες να ειναι συνειδητοποιημενοι

Δεν υπαρχει λογος να κολλας στα κομματα και να περιμενεις καποιο που να σου ταιριαζει, το θεμα ειναι να βλεπεις τις καταστασεις, να ενημερωνεσαι και να αποφασιζεις τι πιστευεις οτι ειναι το σωστο. Για να γινει αυτο ειναι λογικο να πρεπει να μιλας κιολας με ατομα απο παραταξεις κτλ, για να ακους γνωμες, δεν ειναι κατι κακο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ASTRONIK999

Νεοφερμένος

Ο Νίκος Χουσάς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ναύπλιο (Αργολίδα). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
Δεν υπαρχει λογος να κολλας στα κομματα και να περιμενεις καποιο που να σου ταιριαζει, το θεμα ειναι να βλεπεις τις καταστασεις, να ενημερωνεσαι και να αποφασιζεις τι πιστευεις οτι ειναι το σωστο. Για να γινει αυτο ειναι λογικο να πρεπει να μιλας κιολας με ατομα απο παραταξεις κτλ, για να ακους γνωμες, δεν ειναι κατι κακο.
Το ξερω καθε συζητηση σου προσφερει απειρες γνωσεις. Δεν ξερω ρε Δεσποινα αλλα εγω ανοιξα αυτο το topic για να τονισω οτι οι καταληψεις πρεπει να απορριφθουν ως μεσω αντιδρασης. Πρεπει να βρουμε αλλες μορφες αγωνα. Αυτη ειναι η αποψη μου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top