Καραμέλα του καπιταλισμού,ελεύθερος ανταγωνισμός.
Ας μην ξεχνάμε όμως και τα καρτελ...
Το γάλα ξέρεται πόσο το πληρώνουμε,πιο πολύ συμφέρει να αγοράσεις 10 λίτρα ρετσίνα παρά 10 λίτρα γάλα.
Μόλις έγινε το σκάνδαλο με το γάλα και πλήρωσαν πρόστιμο στο κράτος ,κατευθείαν το γάλα αυξήθηκε 50λεπτά.
Τελικά αυτό το πρόστιμο ποιος το πληρώνει??????
Αν όπως λέτε είμασταν ξύπνοι δεν θα έπερνε ο λαός γάλα για μία εβδομάδα και θα τους έλεγα εγώ(εκτός βέβαια από τα μωρά και μερικούς που το χρειάζονται),αντίστοιχο φαινόμενο έγινε με το κρέας στην Ιταλία και κατάλαβε ο λαός τι δύναμη κρατά στα χέρια του!
Στις τηλεπικοινωνίες έγινε αυτό που έγινε γιατί απλά δεν ήταν είδος πρώτης αναγκής.Ο μέσος καταναλωτής πολύ απλά δεν θα έβαζε adsl και στα @@ κιόλας.
Το θέμα είναι ότι αν τα βρούνε αυτοί με το ρεύμα εσύ τι θα πεις?είναι ακριβό και δεν θα πάρω?
Γιατί απλά το ρεύμα είναι είδος πρώτης ανάγκης.
Βέβαια εδώ τίθεται θέμα ιδεολογικό γιατί τώρα θα μου πείτε έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός.Έγω καπιταλιστής δεν είμαι αλλά πρέπει να σεβαστό την πλειοψηφία!
Ζητάω μόνο το κράτος να φροντίσει να γίνει και στα πρώτα είδοι ανάγκης αυτό που έγινε και με τις τηλεποικινωνίες.Αλλά αυτό το κράτος δεν μου παρέχει τίποτα,και πλέον δεν προσδοκώ τίποτα.
Και για να τελειώνουμε με ένα άλλο θέμα:Αν οι συνδικαλιστές δεν είχαν μαζί τους την πλειοψηφία των εργατών τότε δεν θα γινόταν τίποτα!!
Και επειδή έχει γίνει πολύ λόγος για το τίποτα,ας μας το επιβαιβεώσει αυτό το παιδί που postαρε προηγουμένως και ο πατέρας του είναι εργάτης στην ΔΕΗ...
Πλειοψηφία εργατών ήταν αυτοί που δεν άφησε μερικούς να δουλέψουν και όχι οι συνδικαλιστές...
Τέλος τους πίνακες που αποφασίζουν που θα πάει το ρεύμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ αλλά στο διοικητή ο οποίος είναι διορισμένος από την κυβέρνηση και απλώς ασκεί εντολές.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ!!!!!
Τουλάχιστον αυτό πάρτε το χαμπάρι...