Εκθεση: Αυτοι που γραψανε απο 15 και πανω ποια ηταν η τακτικη σας μεσα στη χρονια? ποσες εκθεσεις γραφατε στο μηνα? ποσες περιληψεις? ποσα 3ωρα διαγωνισματα? γενικα καθε ποτε πιανοσασταν με το μαθημα?
Ήμουν Θεωρητική, γι' αυτό θα σου γράψω μόνο για την Έκθεση. Πήγαινα φροντιστήριο και η καθηγήτρια είχε υπολογίσει να κάνουμε πάνω από 25 εκθέσεις όλη τη χρονιά. Γράφαμε σχεδόν κάθε εβδομάδα από μία στο σπίτι (Από τον Φεβρουάριο τις μείωσα δραματικά, γιατί δεν προλάβαινα, οπότε "έχασα" αρκετά θέματα). Παράλληλα με την έκθεση (Γ) μας έβαζε και μία περίληψη (Α), είτε τις ασκήσεις (Β). Μερικές φορές μας έβαζε και ολόκληρο διαγώνισμα. Γράψαμε 3 επίσημα διαγωνίσματα στο φροντιστήριο και 2-3 τεστ θεωρίας (ανάπτυξη παραγράφων, πολιτικός/επιστημονικός λόγος, κλπ.), μέσα στη χρονιά. Στο τέλος, στις επαναλήψεις, κάθε εβδομάδα μας έβαζε να διαβάζουμε μια ομάδα θεμάτων από το φροντιστηριακό βιβλίο, στο οποίο ήταν αναλυμένα τα θέματα της ύλης και γράφαμε ένα τεστάκι όπου μας έδινε ένα θέμα και εμείς αναπτύσσαμε τα δεδομένα και τα ζητούμενα σχεδιαγραμματικά.
Γενικά, ο χρόνος που αφιέρωσα σε αυτό το μάθημα ήταν κατά κύριο λόγο όταν έγραφα τις εκθέσεις. Δεν ήταν το μάθημα που το αφιέρωσα τον περισσότερο χρόνο, όμως, αναλογικά.Και ειδικά από τον Ιανουάριο άρχισα να τον μειώνω, μέχρι που έφτασα να μην έχω γράψει έκθεση (για το φροντιστήριο) για πάνω από 2 μήνες. (Είχαμε γράψει 1 ή 2 στο σχολείο όμως, εκείνη την περίοδο.

) Και την παραμονή των Πανελληνίων να φανταστείς, δεν "πέρασα" όλα τα θέματα, μόνο τα πιο ΣΟΣ και αυτά που συνδιάζονται με όλα, τα θέματα-μπαλαντέρ, έκανα μια ανάγνωση.
Η κατάληξη ήταν να γράψω ένα αρκετά ικανοποιητικό 16,8 (οι διορθωτές μου είχαν τελείως διαφορετικές απόψεις, ο 1ος μου έβαλε 17,2, ο 2ος όμως 14,6

, και έτσι πήγα σε 3ο, ο οποίος μου έβαλε 16,4.)
Βέβαια από άτομο σε άτομο ο απαιτούμενος χρόνος διαβάσματος διαφέρει, γιατί ποικίλλει το επίπεδο της έκφρασης/ορθογραφίας/κλπ, καθώς επίσης και ο τρόπος που ο κάθε μαθητής "λειτουργεί".
Επομένως θα πρέπει να κοιτάξεις τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες, γιατί εσύ μόνο ξέρεις πώς λειτουργείς και πώς αποδίδεις το μέγιστο!