Προσωπικά είμαι εν αναμονή του ακουστικού. Όταν δω τον Γιάννη, θα τον βαφτίσω Γιάννη. Εκ τον προτέρων δεν μπορώ να έχω άποψη για τις μαλακίες σόρρυ, για τις εικασίες που ακούγονται από στο κομμωτήριο της γειτονιάς.
Να δούμε και μετά θα κρίνουμε. Όμως σε κάθε αλλαγή υπάρχουν θετικά και αρνητικά, ωφελημένοι και θιγμένοι, βολεμένοι και ξεβολεμένοι,...κτλ. Δεν υπάρχουν μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά. Δεν υπάρχουν εξασφαλισμένα αποτελέσματα αλλαγών. Υπάρχουν οι αλλαγές με ωφέλη για κάποιους και αδικίες για κάποιους άλλους. Δεν γίνεται και τα 11.500.000 Ελλήνων να είναι το ίδιο ευχαριστημένα γιατί είναι εκ φύσεως αδύνατο.
Spoiler
Υπάρχουν 11.500.000 διαφορετικές απόψεις για το ίδιο θέμα. Όπως σε ένα μάθημα Άλγεβρας Ομάδων στο Πανεπιστήμιο δεν αποδίδουν οι φοιτητές το ίδιο αλλά υπάρχουν διαβαθμίσεις επιτυχίας και προτίμησης, έτσι και στην κοινωνία. Με αυτήν την λογική, θα έπρεπε να μην διδάσκεται η Άλγεβρα Ομάδων στο Πανεπιστήμιο, επειδή είναι μη δημοφιλής και "αδικεί" την πλειοψηφία των φοιτητών; Ή μήπως οι φοιτητές θα πρέπει να μάθουν να διαβάζουν λίγο περισσότερο και να μην το ξύνουν με τσουγκράνα ένα εξάμηνο διαβάζοντας 3 μέρες πριν την εξέταση;
Το θέμα είναι να κρατήσουμε την μια όψη που θα μας ωφελήσει και τα άλλα στον κάδο. Το να ρίχνουμε το προϊόν στον κάδο, χωρίς να δούμε την γεύση του πρώτα, το θεωρώ σπατάλη...όταν δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι που "πεινάνε" για γνώση, φαγητό,...κτλ.
Δεν μου αρέσουν οι απόλυτες επιλογές. Μου αρέσει το "βλέποντας και κάνοντας" με βάση τις επιταγές των εποχών που διανύουμε. Μην πρωτοτυπήσουμε για μια ακόμη φορά στην οπισθοδρόμηση και στην κοινωνική απομόνωση. Κρίμα είναι...Ας αντιγράψουμε μια φορά ακόμη λαούς (ως προς τα θετικά τους) που επένδυσαν στην ακαδημαϊκή γνώση και στην έρευνα με την βιομηχανική ανάπτυξή τους..και όχι στο κομματικό προλεταριάτο των "ημέτερων" golden boys, κομματικών καθηγητοπατέρων,...και άλλων λαμογίων κάθε χρώματος.