Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Το θέμα είναι ότι έχει και αρκετά μαθήματα που δεν έχουν σχέσεις με επιχειρήσεις ...πολύ λιγότερα χρηματοοικονονικά...οικονομετρία ...παίγνια κλπ κλπ
Στο μεταξύ το ΤΟΠΑ έχει 3 οικονομετρίες και 3 μαθήματα που έχουν παίγνια μέσα (Μικρο2,Βιομηχανική οικονομική κ αλλο ένα δεν θυμάμαι πως το λένε)...
τοπική ανάπτυξη, θαλάσσιος σχεδιασμός κλπ κλπ
Εντωμεταξύ αυτά είναι επιλογής και αμα θες μπορείς κάλιστα να πάρεις πχ λογιστική 2 (που έχει σχέση με επιχειρήσεις)

Εξάλλου έχουμε πολλά κοινά μαθήματα και (σχεδόν) το πρόγραμμα σπουδών είναι ίδιο...
Περιφερειακή επιστήμη
Ποιος σου είπε ότι η περιφερειακή επιστήμη δεν έχει σχέση με επιχειρήσεις?

Η περιφερειακή επιστήμη και οι επιχειρήσεις συνδέονται αμοιβαία. Η περιφερειακή επιστήμη παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία για την ανάπτυξη στρατηγικών ανάπτυξης των περιφερειών, ενώ οι επιχειρήσεις συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών πεδίων μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία για τις περιοχές και τους ανθρώπους που τις κατοικούν...
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Στην Αττική έχουμε την …ευτυχία να υπάρχουν τέσσερα (4) αδελφά οικονομικά τμήματα (ένα σε κάθε πανεπιστήμιο). Αναφέρομαι στα εξής: (η σειρά αλφαβητική)
  • ΕΚΠΑ : Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
  • ΟΠΑ : Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
  • Πάντειο : Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης
  • ΠΑΠΕΙ : Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
(Δεν έχω σχέση με κανένα από αυτά, άρα ελπίζω να είμαι αντικειμενικός).

Υπάρχει πόλεμος μεταξύ των τμημάτων αυτών. Βασικά, μεταξύ των φοιτητών τους (και των αποφοίτων τους), αλλά και μεταξύ των διδασκόντων. Οι φοιτητές ακολουθούν την …παροιμία «Αν δεν υποστηρίξεις το Πανεπιστήμιό σου θα πέσει να σε πλακώσει». Λέγονται διάφορα, όπως: Η δική μου σχολή είναι η …καλυτερότερη, οι εργοδότες προτιμούν τη δική μου, μόνο η δική μου είναι …καθαρόαιμη οικονομική, το πτυχίο της δικής μου έχει μεγαλύτερο κύρος, η δική μου είναι υψηλότερα στις παγκόσμιες κατατάξεις, η δική μου είναι προσανατολισμένη στον κόσμο των επιχειρήσεων, στη δική μου έχουμε πιο καλά μαθήματα, εμείς ήμασταν ανέκαθεν Πανεπιστήμιο ενώ εσείς γίνατε το 1989 και πολλές άλλες ανοησίες. Εντάξει, τα λένε οι φοιτητές, αλλά σιγοντάρουν και οι καθηγητές (λόγω επιχορηγήσεων).

Λοιπόν. Ψάξτε τα προγράμματα σπουδών και των τεσσάρων τμημάτων και θα δείτε ότι είναι παρόμοια. Όλα τις ίδιες προοπτικές έχουν, το ίδιο κύρος, χεστήκανε οι εργοδότες ποιο τμήμα τελειώσατε, στο εξωτερικό πουθενά δεν γίνεται διάκριση, όποια και να τελειώσετε το ίδιο μέσο θα χρειαστείτε για να προσληφθείτε στο δημόσιο και στην τράπεζα. Βέβαια, όπως είναι λογικό, κάπου υπερτερεί το ένα τμήμα και κάπου το άλλο, αλλά (κατά μέσο όρο) ίδια είναι όλα.

Η βάση για τον …εμφύλιο οικονομικό πόλεμο είναι τα μόρια. Κάπου έχει περάσει ότι όσο περισσότερα μόρια εισαγωγής έχει μια σχολή, τόσο καλύτερη είναι. Προφανώς αυτό δεν ισχύει. Έχουμε φαύλο κύκλο: Αφού έχει περισσότερα μόρια βγαίνει η φήμη της καλύτερης, άρα πηγαίνουν εκεί όσοι έχουν πιο πολλά μόρια.

Για να τελειώνουμε. Ας σταματήσει αυτός ο ηλίθιος πόλεμος οικονομικών σχολών. Όσοι πετυχαίνετε σε οποιοδήποτε οικονομικό τμήμα, να ξέρετε ότι όλα μια χαρά είναι. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.


1687444606579.png
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Συμπλήρωμα προηγούμενου μηνύματος
1) Τα ίδια ισχύουν και για όλες τις οικονομικές σχολές των άλλων πόλεων.
2) ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι ΟΛΩΝ των σχολών γράφονται στο οικονομικό επιμελητήριο.


1687534094487.png
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top