(Αμ, αυτό μου έβγαλε το πρώτο ποστ που διάβασα και το άβαταρ, αλλά τώρα που τα ξανακοιτάω είναι αρκετά αστήριχτη η υπόθεση που έκανα, άκυρο λοιπόν. Apologies)
Το savoir-faire που ανέφερα συμπεριλαμβάνει και την ευπρέπεια και την ηθική/δεοντολογία.
Δεν εννοώ ότι οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί προέρχονται από σένα. Λέω ότι, για να αναφέρεις την έλλειψη μόρφωσης και καλλιέργειας, σημαίνει πως τη θεωρείς ικανή και πιθανόν εύλογη αιτία για να σημαίνει βρισιά η λέξη πουτ@ν@, ενώ κατ'εμέ δεν ισχύει κανένα από τα δύο.
Από τη μία, δε νομίζω η λέξη νταλικέρης ή ναυτικός πχ να είναι εξίσου απεχθείς, παρόλη τη διάσημη έλλειψη καλλιέργειας που διακρίνει τους εκπροσώπους των δύο επαγγελμάτων. Είναι άλλες οι ιδιότητες που κάνουν το επάγγελμα ντροπιαστικό. Από την άλλη, δε βρίσκω ούτε την αμορφωσιά ούτε την έλλειψη δουλικότητας που εμπνέει/επιβάλλει η κοινωνία άξιες αρνητισμού. Βέβαια, υπάρχουν αξίες που εντάσσονται στην καλλιέργεια (σεβασμός, ευγένεια, διαλλακτικότητα, ανοιχτό πνεύμα πχ) που βρίσκω θετικές, αλλά δε ξέρω κατά πόσο λείπουν σε τόσο μεγάλο βαθμό από όσες και όσους δουλεύουν σε οίκους ανοχής που να τους βγαίνει το όνομα εξαιτίας αυτού και μόνο.
Ούτε η έλλειψη μόρφωσης ούτε η έλλειψη καλλιέργειας κάνουν κάποιον να αξίζει τα καζάνια της κόλασης όμως.
Πολύ το αναλύσαμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.