Εγώ ας πούμε που είμαι καλά στην υγεία μου, αλλά είμαι 43 και εχω δυο παιδιά γυμνάσιο και λυκειο που πρέπει να παρακολουθώ στα μαθήματα τους, ειδικά τον μικρό μου, ο μεγάλος πλέον παει σε άλλο πεδιο, άσχετο με την ειδικοτήτα μου, αλλά μεχρι πέρσι είχα και τους δυο και είμαι στη γαλλική που μόνο το ένα μάθημα από τα 10 που χρωστάω έχει 300 σελίδες ύλη και θέλει ένα εξαμηνο μόνο του, χωρίς να κανεις τίποτα άλλο όλη τη μέρα, ούτε μαγείρεμα ούτε δουλειές σπιτιού και μεχρι πέρσι το δίδασκε και κομπλεξική καθηγήτρια, να πρέπει ντε και καλά να βγάλω το τμήμα στα 6 χρόνια, ένα τμήμα μάλιστα που ο γενικός μέσος όρος αποφοίτησης είναι τα 7 χρόνια και αυτό χωρίς να εχεις υποχρεωσεις. Ωραία λογική.
Για ποιο κύρος μιλάς; Ούτως ή άλλως στην ανεργία βγαίνει η πλειοψηφία των πτυχιούχων, οπότε τι τους νοιάζει αν ο απόφοιτος βγει στην ανεργία σε 4 σε 6 ή σε 16 χρόνια;Εγώ το πρώτο μου πτυχίο το τελείωσα στα 4 χρόνια και παρόλα αυτά 20 χρόνια είμαι είτε άνεργη, είτε υποαπασχολούμενη. Είμαι ανάμεσα σε 30000 φιλολόγους, δηλώνω όλη την Ελλάδα για αναπληρώτρια και παρόλο που όλοι λένε για τις ελλείψεις που έχουν τα σχολεία, ακόμα με κυαλι βλέπω την πρόσληψη ως αναπληρώτρια.