"ΟΧΙ στις Διαγραφές Φοιτητών" / Μαζεύουν υπογραφές πανελλαδικά

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.223 μηνύματα.
Ψάχτε τι ισχύει και στα ξένα Πανεπιστήμια επειδή όταν μας συμφέρει τα φέρνουμε ως παραδείγματα προς μίμηση και όταν δεν μας συμφέρει ποιούμε την νήσσαν.
(Πχ. https://ethz.ch/students/en/studies/administrative/study-terms.html)

nimbus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nimbus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 290 μηνύματα.
οι δικοί σου γονείς έτσι Μπάτε σκύλοι αλεστε σε είχαν
Όχι αλλά δεν με βοηθούσαν πέραν του δημοτικού. Τα βοήθηματα και το ίντερνετ υπήρχαν και τότε.
Που είναι η ελευθερία και η Δημοκρατία
Το κόμμα (καλώς ή κακώς) που εξέλεξε δημοκρατικά ο ελληνικός λαός πήρε αυτή την απόφαση, η οποία ήταν στο πλαίσιο του προγράμματός του.
Γούστο μου και καπέλο μου να θέλω να το πάρω όποτε θέλω και να το κορνιζαρω
Δεν κάνουμε γούστα στο δημόσιο. Ποια είσαι εσύ να κάνεις ό,τι θέλεις δηλαδή; Υπάρχει νομικό πλαίσιο, από εκεί και πέρα τέλος. Δηλαδή όσοι δούλευαν στο δημόσιο να έλεγαν, ε ποιος θα μου πει τώρα πόση άδεια να πάρω τι φασιστικά είναι αυτά.
ως φοιτήτρια σε ξένο πανεπιστήμιο
Να γιατί δεν σε επηρεάζει.
όσοι είμαστε αντίθετοι με τη δική σου άποψη θα πρέπει να το βουλωσουμε
Φυσικά και όχι απλά είναι άστειο που πήρατε το πούλο απ'τα πανεπιστήμια και ακόμα κλαίγεστε. Πάει ψηφίστηκε, λογικά επιχειρήματα πέρα της προσωπικής ελευθερίας δεν υπήρχαν, τέλος.
αλλά απαντάς σε άτομο 43 χρόνων
Το φασιστάκι είναι σεβασμός σε άλλα άτομα όμως... οκ :clapping:
40 αρηδες που έχουν ξενυχτήσει για τα πτυχία τους
Πριν πατούσες για αυτό το έβγαλες.Τώρα δεν. Θέλει κόπο. Αυτό ακριβώς πρέπει να ανταμοίβεται. Ο κόπος. Να έχει πτυχίο ο ένας στα 4,5 άντε 6 χρόνια και ο άλλος να το έχει σε 15 να συγκρίνονται και οι δύο. Ούτε τη μισή γνώση δεν έχει συγκρατήσει ο δεύτερος.
Ψάχτε τι ισχύει και στα ξένα Πανεπιστήμια επειδή όταν μας συμφέρει τα φέρνουμε ως παραδείγματα προς μίμηση και όταν δεν μας συμφέρει ποιούμε την νήσσαν.
(Πχ. https://ethz.ch/students/en/studies/administrative/study-terms.html)
Εδώ μιλάμε για Ελβετία, σιγά τη χώρα... :rofl:

Λένω

Διάσημο μέλος

Εδώ μιλάμε για Ελβετία, σιγά τη χώρα... :rofl:
΄Εχω αρκετά παραδείγματα φίλων που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό.
Θα αναφέρω μόνο δύο πολύ κοντινούς μου ανθρώπους που έζησα από κοντά την εμπειρία τους.
Η ξαδέλφη μου στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης EPFL και ο αδελφός μου στο Πανεπιστήμιο του Sussex στο Brighton της Αγγλίας.
Η μελέτη τους για ν΄ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σπουδών τους ήταν μία full-time job και οι προθεσμίες για την επιτυχία στις εξετάσεις τους, ασφυκτικές.
Δεν ξέρω καν αν είχαν δεύτερες ευκαιρίες επειδή ευτυχώς δεν προέκυψε τέτοιο θέμα.

Κατά την άποψή μου, αυτό οφείλει να είναι το mindset σου όταν σπουδάζεις.
Αν θέλεις απλώς να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, παρακολουθείς τα ανάλογα σεμινάρια.

Τελευταία επεξεργασία:

nimbus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nimbus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 290 μηνύματα.
΄Εχω αρκετά παραδείγματα φίλων που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό.
Θα αναφέρω μόνο δύο πολύ κοντινούς μου ανθρώπους που έζησα από κοντά την εμπειρία τους.
Η ξαδέλφη μου στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης EPFL και ο αδελφός μου στο Πανεπιστήμιο του Sussex στο Brighton της Αγγλίας.
Η μελέτη τους για ν΄ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σπουδών τους ήταν μία full-time job και οι προθεσμίες για την επιτυχία στις εξετάσεις τους, ασφυκτικές.
Δεν ξέρω καν αν είχαν δεύτερες ευκαιρίες επειδή ευτυχώς δεν προέκυψε τέτοιο θέμα.

Κατά την άποψή μου, αυτή οφείλει να είναι η ψυχολογία όταν σπουδάζεις.
Αν θέλεις απλώς να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, παρακολουθείς τα ανάλογα σεμινάρια.
Ναι φυσικά (πλάκα ήταν το πάνω μήνυμα). Στο Oxford κιόλας όταν πας να κάνεις apply για οτιδήποτε σε προειδοποιούν ότι δεν θα τα καταφέρεις αν έχει κάποια δουλειά και θα πρέπει να είσαι οικονομικά έτοιμος να ανταπεξέλθεις στα ωράρια τους.

Λένω

Διάσημο μέλος

Ναι φυσικά (πλάκα ήταν το πάνω μήνυμα). Στο Oxford κιόλας όταν πας να κάνεις apply για οτιδήποτε σε προειδοποιούν ότι δεν θα τα καταφέρεις αν έχει κάποια δουλειά και θα πρέπει να είσαι οικονομικά έτοιμος να ανταπεξέλθεις στα ωράρια τους.
Ε, μα τώρα είναι σοβαρή αντιμετώπιση να σου λένε ότι θέλουν να πάρουν ένα πτυχίο μετά από 20 χρόνια επειδή μπορεί να τους αρκεί να το κορνιζόσουν και να το βλέπουν και όλες τις άλλες φαιδρές δικαιολογίες που ακούστηκαν;
Για τις περιπτώσεις που όντως συντρέχουν σοβαροί λόγοι, υπάρχει πρόβλεψη και διευκολύνσεις.
Και υπήρχε "προειδοποίηση" από το 2021 για να κανονίσει ο καθένας την πορεία του.

Τιμάς τις σπουδές σου μ΄αυτό το σκεπτικό;
΄Οχι, δεν τις τιμάς, αντιθέτως τις απαξιώνεις.
Δεν ξέρω τι να πω...
Είναι παντελώς έξω από την λογική μου, αυτή η αντιμετώπιση.
Αδυνατεί να την χωρέσει το μυαλό μου, πώς να το εκφράσω πια για να γίνω αντιληπτή;
Στην δουλειά τους την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν;
Στην οικογένειά τους την ίδια αντιμέτωπιση θα έχουν;
Στον κοινωνικό τους κύκλο την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν;
΄Οσα πάνε κι όσα έρθουν;
΄Ολα χύμα στην ζωή;
Κανένα πλάνο ζωής πια;
Καμία υπευθυνότητα;

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
πήρατε το πούλο απ'τα πανεπιστήμια
Η δική μου σειρά δεν ήρθε ακόμα. Σε 2 χρόνια. Μέχρι τότε θα έχει αλλάξει η κυβέρνηση, άρα και ο νόμος. Χαχαχα
λογικά επιχειρήματα
Για γράψε μας κι εσύ τα λογικά σου επιχειρήματα υπέρ των διαγραφών εκτός;που τη δικαιολογία ότι εσύ έχεις λιώσει στο διάβασμα ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι τεμπέληδες;
Αλήθεια, κάπου πήρε το μάτι μου σε άλλο thread ότι αναζητάς πρακτική σε εταιρεία, αλλά να μην κακομεταχειρίζονται τους υπαλλήλους τους και τους φοιτητές, να είναι και εύκολη και να μη σου φάει τη θέση και κανένας άλλος. Άραγε, το να αναζητά κάποιος την ευκολία και να προσπαθεί να αποφύγει την εκμεταλλευση στη σχολή είναι τεμπελιά για σένα , αλλά το να προσπαθεί να αποφύγει τα ζόρια και την εκμεταλλευση στον εργασιακό τομέα όχι, σωστά; Εκεί...να προσπαθούμε να φάμε την εύκολη και καλή θέση από τον άλλον σωστά;
θέλουν να πάρουν ένα πτυχίο μετά από 20 χρόνια
Πήγαινε κι εσύ τελείωσε την πρώτη σου σχολή στα 4 χρόνια ακριβώς, ξανά δώσε πανελλήνιες ή κατατακτήριες μετά στα 37 σου με μικρά παιδιά, με διάβασμα νύχτες, με υποχρεώσεις και εργασία παράλληλα και τότε τα ξανά λέμε, αν θα ήθελες να έχεις τους δικούς σου ρυθμούς ή την ψυχολογική πιεση του πολιτικού συστήματος χωρίς κανέναν λόγο. Ακούς εκεί χύμα...μου φαίνεται δεν ξέρεις τι πάει να πει χύμα, αλλά και να έχεις τέτοιες περιπτώσεις στον περίγυρο σου που έχουν μπει στα 18 τους και είναι όλη μέρα στην καφετέρια της σχολής τους και δεν ανοίγουν βιβλίο, εσένα δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει, θα έπρεπε να κοιτάς τη δική σου καμπούρα.

Κι εγω γνωρίζω την κόρη της ξαδέρφης μου που σπούδαζε θεολογική, πέρασε με 6000 μόρια, με το 10% και πήρε τελικά το πτυχίο της γλείφοντας τους καθηγητές. Ξέρεις πόσες τέτοιες περιπτώσεις φοιτητών υπάρχουν που παίρνουν με αυτό τον τρόπο το πτυχίο τους με ένα 5-6 και στην ώρα τους; Εγώ κοιτάζω, όμως, την καμπούρα μου και δεν θέλω να έχω ένα πτυχίο με 5.

Αν το να έχει κάποιος 40+ με υποχρεώσεις, όχι να ζει στο πατρικό του και να τον ταϊζουν οι γονείς του, μέσο όρο 8,5 στο 90% των μαθημάτων του το θεωρείς εσύ εύκολο και ότι είναι χύμα και χαίρεσαι με την απόφαση να του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό να πάρει το πτυχίο του στο ν+2 τι να πω.

Ξέρεις ο Μαραθώνιος δεν έχει σημασία σε πόσες ώρες θα τον βγάλει κάποιος. Άλλος θα τον βγάλει στις 3 ώρες και τρέχοντας, ενώ άλλος στις 8 ώρες και τελευταίος. Σημασία είναι ότι και ο τελευταίος θα τον έχει βγάλει με τον δικό του ρυθμο όμως. Σκέψου να ηθελεινα πας για Μαραθώνθονξαι να ερχόταν κάποιος να σου βάλει το πιστόλι στον κρόταφο γελώντας και να σου πει "τελείωνε σε 2 ώρες διαφορετικά δεν θα δεις μετάλλιο ούτε με κυάλια" θα σου αρέσε, ένω εσύ έχεις προετοιμαστεί έναν χρόνο για αυτόν τον αγώνα; Δε νομίζω.
Ούτε τη μισή γνώση δεν έχει συγκρατήσει ο δεύτερος.
Σου απάντησα και παραπάνω. Μια χαρά γνώσεις μπορεί να εξακολουθήσει να έχει. Έκανα πρώτο έτος στη Γαλλία το 2012 και συνέχισα το δεύτερο έτος το 2024. Οι γνώσεις μου περισσότερες από αυτές του 2012 και οι βαθμοί μου καλύτεροι.Να εκφράζεις άποψη μόνο για το άτομο σου και όχι για τους άλλους.

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
Δεν ξέρω τι να πω...
Όπως έγραψα και παραπάνω, οι σπουδές είναι σαν τον Μαραθώνιο. Είναι προσωπικός αγώνας. Το ποτε θα τον ολοκληρώσει ο καθένας είναι δικη του δουλειά. Το αν τιμά τις σπουδές του ή όχι το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και όχι η Λενω και η κάθε Λένω. Τη Λενω την επηρεάζει κάπου αν ο συνάνθρωπος της τελειώσει πιο αργά από εκείνη με τις σπουδές του; Καλύτερα για εκείνη, αφού θα είναι η μονη που θα έχει ένα πτυχίο στα 4 χρόνια και θα εχει λιγότερο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας.
Εχετε πεσει σαν τα ποντίκια και κατακρίνετε τους άλλους, χωρίς να γνωρίζετε τι γίνεται στο σπιτικό τους, υποστηρίζετε μια φασιστική απόφαση, αντιδημοκρατική σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και που από τους πρώτους νόμους που έβγαλε ήταν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στη μόρφωση και στην παιδεία. Είναι κρίμα, να έχετε τέτοιες απόψεις ειδικά αν είστε και νέοι. Να είσαστα στη γενιά των 70αρηδων που εχουν μαθει να ψηφίζουν με βάση τα ρουσφέτια, να το καταλάβω.
Και στο α κάτω κάτω ο συμφοιτητής σας δεν πέρασε σε ρουσφέτια στη σχολή του. Θεωρείτε, δηλαδή, καλύτερο να πάρει καποιος το πτυχίο του στα 4 χρόνια με αντιγραφές που ολοι γνωρίζουμε το τι χαμός γίνεται με τις αντιγραφές και με τα γλειψίματα στους καθηγητές, αλλά ο άλλος που δεν έχει κάνει ποτε στη ζωή του ούτε ένα σκονάκι και που παλεύει μονος του, να χάσει τη θέση γιατί και καλά είναι «χύμα» και έχει ξεπεράσει το όριο σπουδών του.
Σου χρωστάει κάτι Λενω μου, σε έχει ληστέψει, εσυ πληρώνεις τις σπουδές του και το πτυχίο του για να πέφτεις σαν το ποντικάκι να τον κατασπαράξεις; Ο μονος που εχει δικαίωμα να τον πιάσει από το αυτί είναι ο γονιός του γιατί αυτός πληρώνει πράγματι τις σπουδές του παιδιού του.

Λένω

Διάσημο μέλος

Στο Université Paris Nanterre οι προπτυχιακές σπουδές διαρκούν 6 εξάμηνα και σε άκρως δικαιολογημένες περιπτώσεις μπορείς να ζητήσεις παράταση μόνο για 2 επιπλέον εξάμηνα.

Στο Sciences Po (Paris Institute of Political Studies) μπορούν να επαναλάβουν μόνο για μια φορά, μόνο ένα ακαδημαϊκό έτος.

΄Οποιος θέλει μπορεί να μπει στα sites των Πανεπιστημίων (règlement des études) και να διαβάσει.
Και σημειωτέον ότι αυτά τα Πανεπιστήμια δεν είναι δωρεάν. Οι φοιτητές πληρώνουν δίδακτρα. Και όμως υπάρχουν σαφή όρια και αυστηρότητα.

Τώρα τι είδους Πανεπιστήμιο είναι αυτό στη Γαλλία που ακόμα και αν σε κάποια μαθήματα έχεις κάτω από τη βάση αλλά ο γενικός μέσος όρος είναι πάνω από τη βάση, περνάς αυτόματα και τα μαθήματα που έχεις κάτω από την βάση, ειλικρινά και εντύπωση μου κάνει και παντελώς παράλογο μου φαίνεται.

-------------------------------

Όπως έγραψα και παραπάνω, οι σπουδές είναι σαν τον Μαραθώνιο. Είναι προσωπικός αγώνας. Το ποτε θα τον ολοκληρώσει ο καθένας είναι δικη του δουλειά. Το αν τιμά τις σπουδές του ή όχι το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και όχι η Λενω και η κάθε Λένω. Τη Λενω την επηρεάζει κάπου αν ο συνάνθρωπος της τελειώσει πιο αργά από εκείνη με τις σπουδές του; Καλύτερα για εκείνη, αφού θα είναι η μονη που θα έχει ένα πτυχίο στα 4 χρόνια και θα εχει λιγότερο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας.
Εχετε πεσει σαν τα ποντίκια και κατακρίνετε τους άλλους, χωρίς να γνωρίζετε τι γίνεται στο σπιτικό τους, υποστηρίζετε μια φασιστική απόφαση, αντιδημοκρατική σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και που από τους πρώτους νόμους που έβγαλε ήταν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στη μόρφωση και στην παιδεία. Είναι κρίμα, να έχετε τέτοιες απόψεις ειδικά αν είστε και νέοι. Να είσαστα στη γενιά των 70αρηδων που εχουν μαθει να ψηφίζουν με βάση τα ρουσφέτια, να το καταλάβω.
Και στο α κάτω κάτω ο συμφοιτητής σας δεν πέρασε σε ρουσφέτια στη σχολή του. Θεωρείτε, δηλαδή, καλύτερο να πάρει καποιος το πτυχίο του στα 4 χρόνια με αντιγραφές που ολοι γνωρίζουμε το τι χαμός γίνεται με τις αντιγραφές και με τα γλειψίματα στους καθηγητές, αλλά ο άλλος που δεν έχει κάνει ποτε στη ζωή του ούτε ένα σκονάκι και που παλεύει μονος του, να χάσει τη θέση γιατί και καλά είναι «χύμα» και έχει ξεπεράσει το όριο σπουδών του.
Σου χρωστάει κάτι Λενω μου, σε έχει ληστέψει, εσυ πληρώνεις τις σπουδές του και το πτυχίο του για να πέφτεις σαν το ποντικάκι να τον κατασπαράξεις; Ο μονος που εχει δικαίωμα να τον πιάσει από το αυτί είναι ο γονιός του γιατί αυτός πληρώνει πράγματι τις σπουδές του παιδιού του.
Το μόνο που καταφέρνεις μ΄αυτά που γράφεις είναι να επιβεβαιώνεις περίτρανα όλα όσα έχω πει.
΄Ενας αντικειμενικός αναγνώστης, το αντιλαμβάνεται ευκολότατα και εξάγει τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχει ούτε ένα κοινό σημείο σύγκλισης στο σκεπτικό μας οπότε η συνεννόηση μεταξύ μας είναι αδύνατη.
Το "λάθος" το δικό μου είναι το "σωστό" το δικό σου και το "λάθος" το δικό σου είναι το "σωστό" το δικό μου.
Δεν έχει λοιπόν κανένα νόημα να το συζητάμε.
Ας μείνει η καθεμιά μας, μ΄αυτά που πιστεύει.

Καλή συνέχεια.

--------------------------------

Και ένα τελευταίο.
Στους όρους χρήσης του forum αναφέρεται σαφώς το εξής:

Αθλητικές, θρησκευτικές και κομματικές συζητήσεις​

Επιτρέπονται οι όποιες αθλητικές - θρησκευτικές - κομματικές συζητήσεις αρκεί αυτές να μην αγγίζουν τα όρια του φανατισμού και του προσηλυτισμού και να μην τοποθετούνται ρατσιστικά - φυλετικά - σεξιστικά. Ο καθένας έχει την άποψή του και τα πιστεύω του, που θα πρέπει να τα σεβόμαστε, όποιες απόψεις και αντιλήψεις και αν είναι αυτές. Αν διαφωνούμε η όποια αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται σε κόσμιο και πολιτισμένο επίπεδο και όχι με την μορφή προσωπικών επιθέσεων.

Τελευταία επεξεργασία:

nimbus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, συνεννόηση δεν υπάρχει και πρόκειται πλέον περί αγώνα κατά του κατεστημένου και της κάθε κυβέρνησης. Ό,τι και αν ψηφιζόταν, κάτι θα έβρισκαν κάποιοι να στηλιτεύσουν. Πλέον, ελπίζω, να αρχίσει μία νέα εποχή στα δημόσια πανεπιστήμια με σοβαρούς, συγκροτημένους και με πάθος για γνώση φοιτητές.

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Τώρα τι είδους Πανεπιστήμιο είναι αυτό στη Γαλλία
Εντάξει...δεν είναι και κανένα πανεπιστήμιο τριτοκοσμικό, αν έτσι νομίζεις.Είναι το Πανεπιστήμιο της Caen. Θες να ανεβάσω την περσινή αναλυτική μου εδώ; Αλλά και στο Πανεπιστήμιο της Lorraine που είχα κάνει το πρώτο έτος, τα ίδια ισχύουν. Θες κι από εκεί την αναλυτική μου; Έχω κάνει και ένα M1 στο Université des Antilles. Τα ίδια κι εκεί.
Τα δίδακτρα δεν είναι και τίποτα τρελά, γύρω στα 250 για τα προπτυχιακά.
Πολλοί συμφοιτητές μου, στο μεταξύ εργάζονται, άλλοι κάνουν 2 μαζί προπτυχιακά. Αυτοί νομίζεις προλαβαίνουν με τόσες απαιτήσεις/εργασίες/εξετάσεις 2 μαζί προπτυχιακά; Και αυτοί κάνουν τις επιλογές τους , δίνουν τα μαθήματα που μπορούν από το κάθε πανεπιστήμιο και την επόμενη χρονιά επαναλαμβάνουν τα μαθήματα που τους λείπουν. Έχω συμφοιτήτρια Γαλλίδα που στο μάθημα της ιστορίας τώρα στο χειμερινό, επειδή δεν τα πάει καλά με τα προφορικά αποφάσισε να μη δώσει την προφορική εξετάση. Γούστο της και καπέλο της. Εφόσον η ίδια ξέρει ότι μπορεί με τους υπόλοιπους βαθμούς να αντισταθμίσει το 0 που θα πάρει στην προφορική εξέταση καλά έκανε. Πρέπει εγώ να αρχίσω και να της φέρνω εμπόδια και να τη θεωρώ κατώτερη η ότι δεν είναι δίκαιο να πάρει το πτυχίο της;
Εγώ πέρσι πάλι στο μάθημα της ιστορίας που είχε 2 γραπτές εξετάσεις και 1 προφορική, τη μια γραπτή εξέταση δεν την έδωσα. Πήρα κοινώς 0 και αυτό γιατί έτυχε εκείνη την ημέρα να είμαι με το παιδί μου στο νοσοκομείο με κολικό νεφρού. Έπειτα, δυστυχώς, δεν προλάβαινα να κάνω μεταφράσεις και να στείλω δικαιολογητικά νοσοκομείου για να ζητήσω επανεξέταση. Ο μέσος όρος μου στην ιστορία ήταν 8,5 αλλά το μάθημα το πέρασα γιατί ο γενικός μέσος όρος μου ήταν 12,5. Στην Ελλάδα, μάντεψε...θα το χρωστούσα ακόμα το μάθημα έτσι και είχα χάσει την εξέταση.
Δεν υπάρχει ούτε ένα κοινό σημείο σύγκλισης
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Άλλωστε...για να έχεις κοινά σημεία και την ίδια ακριβώς άποψη με κάποιον πρέπει να έχεις την ίδια ηλικία, τον ίδιο περίπου τρόπο ζωής, τα ίδια βιώματα.
Εγώ πχ θα καταλάβαινα μια άλλη γυναίκα στην ηλικία μου που ξανά έδωσε πανελλήνιες απλώς και μόνο για να διευρύνει τις γνώσεις της, αν μου έλεγε ότι τις πάω σιγά σιγά τις σπουδές μου. Ένας ανύπαντρος, χωρίς οικογένεια 20χρονος δεν είναι δυνατό να καταλάβει, μάλιστα θα σου πει ότι πήρες και τη θέση από ένα άλλο παιδί 18 χρονών. Θα σε κατηγορήσει και για αυτό γιατί δεν έχει πράξει αναλόγως οπότε δεν έχει γνώση ιδίοις όμμασι
όχι με την μορφή προσωπικών επιθέσεων.
Σοβαρά τώρα...θες να σου δείξω τι επίθεση έχω λάβει προς το άτομο μου και από σένα και από τη Nimbus;

Ολα χύμα στην ζωή

Δεν ξέρω τι να πω...
Αδυνατεί να την χωρέσει το μυαλό μου, πώς να το εκφράσω πια για να γίνω αντιληπτή;
Στην δουλειά τους την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν;

Να έχει πτυχίο ο ένας στα 4,5 άντε 6 χρόνια και ο άλλος να το έχει σε 15 να συγκρίνονται και οι δύο. Ούτε τη μισή γνώση δεν έχει συγκρατήσει ο δεύτερος.

Γιατί στα 43 αν δεν θες να μπεις δημόσιο και θες πτυχίο για δουλειά σε ιδιωτικό τομέα ή για ακαδημαϊκή καριέρα, δεν βγάζει νόημα

Κλαίω. Εσένα δεν σε επηρέαζει καθόλου όλο αυτό και τόση ώρα μιλάς λες και είσαι σε ελληνικό δημόσιο πανεπίστημιο.

Απλά είναι υποκριτικό να βλέπεις άτομα που δεν έχουν πατήσει στη σχολή τους ξαφνικά να κλαίγονται

Πως περιμένεις να πάρεις πτυχίο για τη καριέρα σου με τόσο πολυάσχολη ζωή και τόσες υποχρεώσεις; Είναι αδύνατο. Η ίδια είπες ότι το κάνεις για το δημόσιο, ποια αξία θα έχει στα 50+ σου;
Άκρως προσβλητικό σχόλιο. Μόνο τα πτυχία που παίρνει ο 18 χρόνος έχουν αξία;
Παρεμπιπτόντως, ο σύζυγός μου έχει τελειώσει ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας, είναι 50 και πέρασε Ιταλική την ίδια χρονιά με μένα, την τελείωσε στα 3 χρόνια, αλλά καμία σχέση σαφώς η Ιταλική με τη γαλλική, το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος και πήρε το πτυχίο έτσι γιατί απλά του τη βιδωσε να έχει ένα πτυχίο από το ΕΚΠΑ. Τώρα κάνει μεταπτυχιακό σχετικο με το επάγγελμα του. Αν θα τον βοηθήσει να πάρει προαγωγή στην εταιρεία του ή όχι και απλά θα το κορνιζαρει δεν το ξέρει. Κάνει το μεταπτυχιακό γιατί έτσι θέλει, για την προσωπική του μόρφωση.
Η πνευματική εξέλιξη πηγάζει εκ των έσω. Όποιος θέλει να εξελιχθεί πνευματικά, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει χωρίς κανένα πτυχίο, θα πρέπει να έχει συνεχή επαφή με το αντικείμενο επιλογής του. Από εκεί έρχεται και η εξέλιξη. Όχι με τη στασιμότητα
Δεν γνωρίζεις το άτομο στο οποίο απαντάς ώστε να αναφέρεις για στασιμότητα και ότι θα πάψει να έχει επαφή με το αντικείμενό του. Άκρως προσβλητικό και αυτό. Αυτό μπορείς να το ισχυριστείς μόνο για τον εαυτό σου.
Ωραία, το δημόσιο όντως ανταμείβει τέτοιες πρωτοβουλίες. Έστω ότι βγάλεις τη σχολή στα 45 σου (θεωρητικά όλα αυτά) και διοριστείς στα 46 (που σίγουρα δεν θα είναι ο διορισμός δίπλα στο σπίτι σου με τα παιδιά σου), θα δουλεύεις μέχρι τα 62 σου για να πάρεις μία μειωμένη σύνταξη. Πραγματικά άξιζε αυτό;
Τελείως προσβλητικό. Το αν αξίζει κάτι ή όχι το αποφασίζει το κάθε άτομο ξεχωριστά και οι οικείοι του, αυτοί με τους οποίους συμβιώνει.
Ακόμα και με τους γονείς μου που έχω έρθει σε αντιπαράθεση για σχετικό θέμα, θεωρώ και τους το έχω πει ότι δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται.
Για σένα μιλάμε. Θες άμεση επαγγελματική αποκατάσταση αλλά όχι άμεσο πτυχίο.
Που ξέρει η Νimbus του ischcool τις δικές μου επιθυμίες, τους δικούς μου στόχους και σε πόσα χρόνια θέλω να τους τελειοποιήσω; Την αφορά;Όχι
Ναι ο καθένας έχει το ρυθμό του αλλά η τριτοβάθμια δεν είναι για τους αργόσχολους και τους μετρίους

Και οικογενειακές υποχρεώσεις και παιδιά και κοινωνικές υποχρεώσεις και δουλειά και δεύτερο πτυχίο με συνεπές διάβασμα, όσο και να θέλεις, όσο και να προσπαθήσεις, όσο ικανή και αν είσαι, είναι αδύνατον να επιτευχθούν

Μη μου πεις τώρα ότι η γαλλική φιλολοφία ή και η σκέτη φιλολογία είναι πιο δύσκολες απ'την ιατρική, φυσική, μαθηματικά, κ.ά;
Εντάξει... πολύ προσβλητικό να απαντάς έτσι για ένα τμήμα για το οποίο δεν έχεις την παραμικρή ιδέα και όπου οι ίδιοι οι καθηγητές επιβεβαιώνουν τη δυσκολία του. Είναι κοινό μυστικό σε εμάς ότι πχ το Γαλλικό του ΑΠΘ είναι πολύ πιο εύκολο. Αλλά.. προσωπικά... μόνο για το δικό μου τμήμα μπορώ να έχω άποψη, όχι για τη Γεωπονία που δεν έχω ιδέα από τα μαθήματα που διδάσκονται ή για τη Νομική.
Σόρρυ κιόλας επειδή αναφέρει το μαθηματικό, με αυτή τη λογική να αρχίζω κι εγώ και να ισχυρίζονται ότι το Μαθηματικο ΕΚΠΑ είναι όντως δύσκολο, αλλά το Μαθηματικό Σάμου που έχει βάση 5000 και μπαίνουν με τόσο λίγα μόρια είναι πανευκολο.

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ακόμα και αυτό προσβλητικό είναι.Αν δεν είναι Sorbonne δεν είναι πανεπιστήμιο, έτσι;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πλέον, ελπίζω, να αρχίσει μία νέα εποχή στα δημόσια πανεπιστήμια με σοβαρούς, συγκροτημένους και με πάθος για γνώση φοιτητές.
Το ίδιο ελπίζω να ισχύσει και για τους καθηγητές, να αρχίσουν να παίρνουν πόδι μερικοί κομπλεξικοι που το παίζουν αυθεντίες και κόβουν αβερτα το 90% των φοιτητών. Να μείνουν οι πραγματικα άξιοι. Τότε, ναι, θα υπάρξει πραγματική εκκαθάριση.

Και αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική εκκαθάριση, τότε θα πρέπει για να εφαρμοστεί η διαγραφή σωστά, εφόσον την υποστηρίζετε κάποιοι, να καθίσει το υπουργείο και να μελετήσει ένα ένα ξεχωριστά τα προγράμματα σπουδών και τις απαιτήσεις του κάθε τμήματος ξεχωριστά. Δε γίνεται πχ το μαθηματικό του ΕΚΠΑ να έχει 60 μαθήματα και το ίδιο χρονικό όριο αποφοίτησης με το Μαθηματικό της Κρήτης που μπορεί να έχει 49-50 μαθήματα. Δε γίνεται η γαλλική που έχει 49 μαθηματα να έχει το ίδιο χρονικό όριο αποφοίτησης με την αγγλική που έχει 39-40 μαθήματα. Δε γίνεται πχ η γαλλική που έχει 6 ιστορίες στα γαλλικά να έχει το ίδιο χρονικό όριο με την ιταλική που έχει στο πρόγραμμα της πχ 3 ιστορίες στα ελληνικά.
Αλλά αυτά... για μερικούς είναι ψιλά γράμματα.

Τελευταία επεξεργασία:

Entropy24

Δραστήριο μέλος

Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 451 μηνύματα.
Το ίδιο ελπίζω να ισχύσει και για τους καθηγητές, να αρχίσουν να παίρνουν πόδι μερικοί κομπλεξικοι που το παίζουν αυθεντίες και κόβουν αβερτα το 90% των φοιτητών. Να μείνουν οι πραγματικα άξιοι. Τότε, ναι, θα υπάρξει πραγματική εκκαθάριση.

Και αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική εκκαθάριση, τότε θα πρέπει για να εφαρμοστεί η διαγραφή σωστά, εφόσον την υποστηρίζετε κάποιοι, να καθίσει το υπουργείο και να μελετήσει ένα ένα ξεχωριστά τα προγράμματα σπουδών και τις απαιτήσεις του κάθε τμήματος ξεχωριστά. Δε γίνεται πχ το μαθηματικό του ΕΚΠΑ να έχει 60 μαθήματα και το ίδιο χρονικό όριο αποφοίτησης με το Μαθηματικό της Κρήτης που μπορεί να έχει 49-50 μαθήματα. Δε γίνεται η γαλλική που έχει 49 μαθηματα να έχει το ίδιο χρονικό όριο αποφοίτησης με την αγγλική που έχει 39-40 μαθήματα. Δε γίνεται πχ η γαλλική που έχει 6 ιστορίες στα γαλλικά να έχει το ίδιο χρονικό όριο με την ιταλική που έχει στο πρόγραμμα της πχ 3 ιστορίες στα ελληνικά.
Αλλά αυτά... για μερικούς είναι ψιλά γράμματα.
Εδώ θεωρούν ότι είσαι "αιώνιος" φοιτητής αν κάνεις κάποια χρόνια παραπάνω να τελειώσεις. Βεβαία ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και ειδικότερα, στον μέσο χρόνο αποφοίτησης και τα ποσοστά επιτυχίας σε ορισμένα μαθήματα. Δεν λαμβάνω υπόψη κοινωνικές/προσωπικές συνθήκες του καθενός, διότι διαφέρουν ανά περίπτωση.

Παρακάτω είναι στατιστικά βαθμολογίας από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Αυτό το μοτίβο ακολουθείται επίσης και στο χειμερινό/εαρινό εξάμηνο όπου εξετάζονται τα μαθήματα αυτά.

unistudent.uop.gr_ (4).png
unistudent.uop.gr_ (5).png

Εκεί όμως ως δια μαγείας, τους κόβεται η μιλιά σύριζα. Λογικό, όταν αναπαράγεις κασέτες.

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Επειδή αναφέρθηκε το Université Paris Nanterre, επισυνάπτω τους τρόπους με τους οποίους στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο μπορεί να περάσει ένας φοιτητής Licence το έτος του. Τα ίδια ισχύουν σε όλη τη Γαλλία, εκτός αν η Νορμανδία σε πανεπιστήμιο της οποίας σπουδάζω εγώ ή η Moselle με το πανεπιστήμιο της Λωρραινης στο οποίο σπούδαζα πριν χρόνια είναι άλλα κράτη και δεν το ξέρουμε.

Συνημμένα

• Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-08, 8.57.07 πμ.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-08, 8.57.07 πμ.png
    326,3 KB · Εμφανίσεις: 13
  • Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-08, 8.55.24 πμ.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-08, 8.55.24 πμ.png
    341,4 KB · Εμφανίσεις: 13

Χρήστες Βρείτε παρόμοια