Δε βρισκω το παλιο νημα με το ιδιο θεμα, οποτε θα γραψω κατι σε αυτο εδω.
Υπαρχουν καποιοι φοιτητες, οι οποιοι δεν ηταν μαθητες του 20 στο λυκειο, με αποτελεσμα να χρειαζονται περισσοτερο χρονο φοιτησης μεχρι να βρουν το ρυθμο τους, να αναπληρωσουν κενα και να κανουν την προσπαθεια τους. Πρεπει να σταματησετε να αντιμετωπιζετε τους παντες ως αιωνιους φοιτητες, διοτι υπαρχει και κοσμος που προσπαθει πραγματικα και αυτος ο σκατονομος μας εχει αγχωσει ολους πλεον. Το πανεπιστημιο δεν ειναι μονο για τους αριστους, ειναι και για οσους προσπαθουν. Γιατι αυτοι λοιπον, να πρεπει να ζουν με το φοβο μη διαγραφουν και να μην τους αφησεις να τελειωσουν με την ησυχια τους, εστω και σε 10 χρονια? Ειναι πολυς κοσμος που δε μπορει να ανταπεξελθει οικονομικα και αναγκαζεται να δουλευει παραλληλα, βαζοντας τη σχολη σε δευτερη μοιρα ναι, αλλα δεν υπαρχει κ αλλη λυση οταν εισαι σε αυτη την κατασταση!
Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ομως, και δεν ξερω γιατι δεν το εχει θιξει κανεις μεχρι τωρα, και που ακουγεται πολυ λογικο, ειναι οτι, αφου καιγεστε λοιπον να εφαρμοστει αυτος ο νομος, δε θα πρεπε να προσαρμοστει και το προγραμμα σπουδων της καθε σχολης στο χρονοπλαισιο αυτο? Δηλαδη δε μπορεις να μου λες απ τη μια οτι τρεξε να προλαβεις γιατι θα διαγραφεις και απ την αλλη να με κοβεις σε ενα μαθημα και να λες, αν κοπεις, πρεπει να ρθεις του χρονου να παρακολουθησεις ξανα! Θες να εφαρμοσεις το μετρο? Ωραια, υποχρεωσε τις σχολες να σταματησουν αυτη την ανοησια με τα θερινα και χειμερινα εξαμηνα, προσελαβε κ αλλους καθηγητες και επανελαβε καθε εξαμηνο τα μαθηματα ολα απ την αρχη, οποτε αν με κοψεις πχ μαθηματικα 1, να εχω το δικαιωμα και τη δυνατοτητα να το παρακολουθησω ξανα στο επομενο εξαμηνο και οχι του χρονου! Ετσι θα μπορεσω κ εγω να το τρεξω το πραγμα και οχι να προσπαθω να βγαλω ακρη με τα μαθηματα του επομενου εξαμηνου που δεν καταλαβαινω τιποτα, οπως πχ. μαθηματικα 2, επειδη εχω κενα πχ απ το μαθηματικα 1!
Τοτε και μονον τοτε θα εχεις το δικαιωμα να πεις οτι εχεις 8 χρονια περιθωριο, διοτι μονο ετσι θα μου δωσεις τον καταλληλο χρονο να τα καταφερω. Αν δε μπορεις να το κανεις αυτο για χ-ψ λογους, τοτε κανε τα χρονια ν+ν στην τελικη (που και παλι ειμαι αντιθετος γενικα με τα τελεσιγραφα, αλλα τεσπα...).
Δεν ειχαμε ολοι την τυχη να εχουμε υποστηριξη με φροντιστηρια απ το δημοτικο, ωστε να μην εχουμε κανενα κενο και να τελειωσουμε στην ωρα μας χωρις αγχος, ουτε εχουμε φραγκατους γονεις να μας τα εχουν ολα ετοιμα, γι αυτο χαλαρωστε λιγο και προσπαθηστε να δειτε τα πραγματα και απ την αντιθετη πλευρα απ αυτη που εσεις ειχατε την τυχη να βρεθειτε. Υπαρχει πολυς κοσμος εκει εξω που δινει μεγαλο αγωνα να βγαλει μια σχολη, δεν ειναι ο δρομος στρωμενος με ροδοπεταλα για ολους μας!