Ξανά Πανελλήνιες ή να μείνω στη σχολή;

DarkWolf

Νεοφερμένος

Ο DarkWolf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Κι εγώ σκεπτόμενη αυτό ακριβώς το πράγμα,σου απάντησα πρίν.
Γιατί η επιλογή της δουλειάς είναι κάτι που θα σε "ακολουθεί" σε όλη τη ζωή σου.

Τώρα αυτό που λές για τους υπόλοιπους,ναι λογικό το βρίσκω να σου τα λένε αυτά. Απλά το θέμα είναι να δείς εσύ τι πραγματικά θέλεις. Οι απόψεις των άλλων θα σε "συνοδεύουν" σε οτιδήποτε κι αν κάνεις στη ζωή σου,είτε είναι καλό είτε κακό,δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό.

Απλά το να κάνει κάποιος τις δικές του επιλογές είναι αυτό που έχει σημασία. Και για όλες τις επιλογές μας υπάρχουν πάντοτε και κάποιες συνέπειες. Αν αποφασίσεις να ξαναδώσεις και αποτύχεις,θα έχεις συνέπειες. Αν συνεχίσεις τη σχολή και ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα,θα έχεις συνέπειες. Αν αποφασίσεις να ξαναδώσεις και πετύχεις,πάλι το ίδιο.

Όσο γι αυτό που λές για την ύλη,δές αυτό αν θέλεις. =/ Καλή επιτυχία σε ότι κι αν αποφασίσεις πάντως. =))

PS: :eek: Που τους ξέρεις εσύ τους Draconian Σκοτεινέ Λύκε? Ναι είναι από το "September Ashes" συγκεκριμένα. =)

Σε ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια, να 'σαι καλά. τώρα με την ύλη από οσο κρίνω υπάρχει ένα μπέρδεμα ακόμα.. Τέσπα θα δείξει.... Αντε ρε παιδία κανέίς άλλος?? Τι έγινε μόνο εγώ έχω αυτό το πρόβλημα?? :P

P.s. Εσύ που τους ξέρεις΄Έλενα? :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα. Έδωσα πέρυσι πανελλήνιες με στόχο κτηνιατρική, διατροφολογία (Χαροκόπειο) ή βιολογία κυρίως. Λόγω διάφορων παραγόντων δεν μπόρεσα να τις πιάσω και εν τέλει έμβαλα 17400. Οι επιλογές μου λοιπόν ήταν ανάμεσα στο τμήμα Βιολογίασ και Τεχνολογικών εφαρμογών, στην Φυσικοθεραπεία και τα τει διατροφολογίας.

Λόγω των όσων άκουσα για το τμήμα Φυσικοθεραπείας απο καθηγητές μου και γνωστούς μου το προτίμησα απο τα υπόλοιπα. Μετά απο ένα χρόνο λοιπόν στην σχολή, έχωντας περάσει και τα περισσότερα μαθήματα, μπορώ να πω πως η σχολή και το αντικείμενο της δεν με ενδιαφέρουν όσο περίμενα.. Πάντα ήθελα κάτι πιο κοντινό με βιολογία, και τα μόνα μαθήματα που πραγματικά γουστάρω στην σχολή είναι όσα έχουν σχέση με αυτή, πχ Φυσιολογία.

Η φυσικοθεραπεία είναι μια καλή σχολή με αποκατάσταση και χρήματα, και έχω και ''άκρες'' που θα με βοηθήσουν όταν βγώ απο την σχολή. παρόλα αυτά σκέφτομαι να τα παρατήσω ένα χρόνο και να ξαναδοκιμάσω να δώσω πανελλήνιες μήπως και τα καταφέρω αυτή την ΄φορά. Τώρα όμως δεν ξέρω και κατα πόσον οι γονείς μου έχουν την δυνατότητα να με στείλουν επαρχία.. Το θέμα είναι να συμβιβαστώ με αυτά που έχω (δηλαδή με μια δουλεία με πάρα πολύ καλές προοπτικές για μένα και αφου είμαι ήδη μέσα) ή να κυνηγήσω κάτι άλλο που πιθανώς να μην μου παρέχει τισ ίδιες υποσχέσεις (πχ Βιολογικό) αλλά να το γουστάρω περισσότερο?

Κοιτα απο τη στιγμη που θεωρεις οτι εχεις την δυναμη και το κουραγιο να ξαναδωσεις φυσικα και καντο.Δεν περνιεται με τπτ να κανεις κατι που δεν σ αρεσει,που δεν σε γεμιζει.Το θεμα ειναι να εισαι σιγουρος γι αυτο και να μη το κανεις λογω καποιων μαθηματων που δεν σ αρεσαν,σε οποια σχολη και να πας σιγουρα θα υπαρχουν μαθηματα που δεν θα σ αρεσουν,βεβαια ισως να ειναι λιγοτερα αυτα που δεν σ αρεσουν αλλα γενικα ειναι σπανιο να σ αρεσουν ολα. Επισης νομιζω πως πρεπει να εξετασεις και πρακτικα αν η δουλεια σ αρεσει.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ναι μεν μπορει σε μια σχολη να σ αρεσουν πιο πολυ τα μαθηματα της αλλα στην πραξη ειναι αλλιως.Το ιδιο μπορει να συμβει και σε μια σχολη που δεν σ αρεσουν τα μαθηματα αλλα πρακτικα η δουλεια να ειναι πολυ καλυτερη απ οσο νομιζες.Το λεω αυτο γιατι μην εχεις την ψευδαισθηση οτι τα μαθηματα των σχολων ανταποκρινονται πληρως στον πως και σε τι θα δουλευεις στο μελλον.Θα ηταν καλυτερα αυτο να το εξετασεις περισσοτερο πως θα θελες και που θα θελες να δουλεψεις σε μερικα χρονια αν πιστευεις οτι στο βιολογικο η δουλεια που ισως πιασεις σ αρεσει περισσοτερο τοτε καλως..ξαναδωσε, ομως μη κρινεις μονο απο το περιεχομενο των μαθηματων τα μαθηματα θα τα δωσεις θα τα περασεις και μετα παει σπανια θα ξανασχοληθεις με το περιεχομενο πολλων απο αυτων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Freya

Δραστήριο μέλος

Η Freya αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 449 μηνύματα.
κατ εμε μην κανεις καμια βλακεια και την παρατησεις......τελειωσε την και μετα κανε οτι αλλο θες....
θυμησου οτι ειναι δουλεια με πολυ καλη αποκατασταση
θυμησου οτι με αυτην την δουλεια προσφερεις στον συνανθρωπο
θυμησου οτι αλλα πραγματα σου αρεσουν στα 19 κι αλλα στα 25

ουτε καν σκεφτομουν την φυσικοθεραπεια στα 18 μου οταν πηγα να σπουδασω κοινωνιολογια και τωρα ψηνομαι για κατατακτηριες.
Φιλικη συμβουλη,αν θες να αλλαξεις κλαδο,κανε κατι που θα σου προσφερει καλυτερη αποκατασταση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λεωνίδας_Δ

Νεοφερμένος

Ο Λεωνίδας_Δ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 73 μηνύματα.
Μια γνώμη λέω,χωρίς να ξέρω τι έχουν πει οι περισσότεροι..Ξαναδώσε αν το θες τόσο πολύ..Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και άσε τι σου λένε οι άλλοι...Να δώσεις με κατατακτήριες αφού πάρεις το πτυχίο???1)Μετά από 4χρόνια θα χεις την ίδια όρεξη για πολύ διάβασμα???2)Οι κατατακτήριες απαιτούν μεγάλη προσπάθεια(μεγαλύτερη και απ τις πανελλήνιες) αφού ο όγκος της ύλης είναι πολύ μεγαλύτερος,τα μαθήματα προφανώς δεν θα τα ξέρεις αφού είναι άλλης σχολής,και οι δαπάνες θα ναι ίδιες με το να δώσεις παν/νιες αφού θα χρειαστεί πάλι να πας φροντ....Ασε που πρέπει να χεις καλό βαθμό στο πτυχίο της φυσικοθεραπείας ,πράγμα δύσκολο αφού δεν σαρέσει,γιατί μετράει στην σειρά προτεραιότητας για την είσοδό σου στην νέα σχολή...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,097 μηνύματα.
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας. Το διαστααύρωσα και είναι όπως τα λέτε. :)

Αρχικά μην σκέφτεσαι ότι έχασες χρόνο (ο χρόνος που χάνεις για εκπαίδευση δεν πάει ποτέ χαμένος. Δε θα σου πω τι θα κάνεις εσύ αλλά τι θα έκανα εγώ όταν ήμουν στην θέση σου).

Ο στόχος σου είναι όταν τελειώσεις (οποιαδήποτε σχολή να βρεις δουλειά ώστε να είναι οικονομικά ανεξάρτητος). Υποθέτω δεν έχεις στην οικογένεια κάτι έτοιμο για να συνεχίσεις και πρέπει να κάνεις κάτι μόνος σου. Με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να στοχεύεις να βγάλεις την σχολή που σου αρέσει και να έχεις ταυτόχρονα περισσότερα μόρια στον ΑΣΕΠ.
Αν σκοπεύεις να δώσεις πανελληνιες ξεκινάς από το 0
Αν δώσεις κατακτήριες και περάσεις π.χ. κτηνιατρκή θα μπαίνει στα χαρτιά που θα δώσεις στο ΑΣΕΠ (ότι έχεις δεύτερο πτυχίο) που δίνει πολλά μόρια στο ΑΣΕΠ. Φυσικά το κακό σε αυτό είναι ότι πρέπει να βγάλεις σχετικά γρήγορα την φυσικοθεραπεία (που είναι δύσκολη σχολή) αλλά οι γνώσεις που θα πάρεις από εκεί θα σε βοηθήσουν σε πάρα πολλά μαθήματα στην κτηνιατρική ενώ παράλληλα θα έχεις πολλές πιθανότητες στο μέλλον να διοριστείς σε μια θέση δημοσίου ως κτηνιάτρος (αν τα πράγματα δε πάνε καλά στο κτηνιατρείο. Το αρνητικού σε αυτή την περίπτωση πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια (Δεν είναι καθόλου εύκολο να βγάλεις 2 δύσκολες σχολες) :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

ShatteredIce

Δραστήριο μέλος

Η ShatteredIce αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 573 μηνύματα.
Παιδιά sos....!! Φέτος ξεσκίστηκα κυριολεκτικά στο διάβασμα, πέρασα ιστορικό αρχαιολογικό Αθήνας και παρά το γεγονός ότι αρχικά ήμουν κατενθουσιασμένη γιατί σαν ιδέα είναι ωραίο επάγγελμα,μετά άρχισαν τα παρατράγουδα.... Έχω ξενερώσει τελείως, στα αρχαιολογικά μαθήματα δεν είμαι καλή πχ κλασική, τα ιστορικά τα έχω βαρεθεί γιατί δεν αντέχω άλλο τις παπαγαλίες και δεν έχω καμιά όρεξη να τα διαβάσω.. Στη σχολή σταμάτησα να πηγαίνω και εδώ και καιρό έχω αποφασίσει να δώσω το 2012 πάλι πανελλήνιες και αυτή τη φορά για αγγλική φιλολογία που πάντα μου άρεσε αλλά από μεγάλη βλακεία δεν δήλωσα πέρυσι αγγλικά.. Τι πιστεύετε; Χάνω 2 χρόνια τζάμπα γιατί έκανα λάθος επιλογές και την πληρώνω τώρα...από την άλλη και να μπω στα 20 στην αγγλική φιλολογία δεν έχει και τόση σημασία...πιστεύω ότι μετράει περισσότερο αυτό που θέλουμε να το κάνουμε παρά να ασχολούμαστε με κάτι που δεν μας αρέσει.... :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,882 μηνύματα.
Κάνεις μεγάλη μαλακία (σου μιλάω σαν συμφοιτητής με αμεσότητα λόγου :P) που παρατάς την σχολή σου επειδή σου παρουσιάστηκε ένα «εμπόδιο». Σκέψου ότι σε κάθε σχολή θα υπάρξουν θετικά και αρνητικά. Στα αρνητικά τι θα κάνεις; Θα σηκώνεσαι να πηγαίνεις να ξαναδίνεις πανελλήνιες; Γι' αυτό κάθησε στα αυγά σου, διάβασε όσο είναι καιρός και πιστεύω ότι θα πάνε καλά. Να ξέρεις ότι το ενδιαφέρον σε μια σχολή αρχίζει από το 3ο έτος και μετά, αλλά για να μπορείς να ανταπεξέλθεις ουσιαστικά, θα πρέπει στα πρώτα έτη να έχεις αποκτήσει καλές βάσεις από τον κορμό. Η ζωή είναι αγώνας και δεν θα πρέπει να τα παρατάμε σε μια πρώτη δυσκολία. Όλοι λίγο πολύ περάσαμε από φάσεις ξενέρωσης και βαρεμάρας, όπου για να διάβασεις ήθελες ενέσεις. Αλλά καθήσαμε κάτω, τα πήραμε ξανά από την αρχή κάνοντας μικρά βήματα πάντα με την ηθική στήριξη γονέων και φίλων. Δεν γίνεται να σου αρέσουν όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών το ίδιο. Πάντα υπάρχουν ενδιαφέροντα αλλά και ανιαρά μαθήματα. Πολλές φορές ένα ενδιαφέρον μάθημα γίνεται ανιαρό λόγω διδάσκοντα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

astathmitos

Δραστήριο μέλος

Ο astathmitos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 667 μηνύματα.
Αν δεν σου αρέσει με τίποτα τότε ξαναδώσε.Προσωπικά δεν θα άφηνα ιστορικό-αρχαιολογικό για την αγγλική φιλολογία ,παρόλο που έχει καλύτερη αποκατάσταση αλλά η επιλογή είναι δική σου.Τα αρχαιολογικά μαθήματα να ξέρεις ότι απαιτούν ειδικού τύπου διάβασμα σε σχέση με τα ιστορικά,είναι αρκετά δύσκολα αλλά θεωρώ ότι αν κατανοήσεις την ορολογία και τι ζητάνε αντιμετωπίζονται.Η ηλικία σαφώς και δεν είναι πρόβλημα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ShatteredIce

Δραστήριο μέλος

Η ShatteredIce αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 573 μηνύματα.
Κάνεις μεγάλη μαλακία (σου μιλάω σαν συμφοιτητής με αμεσότητα λόγου :P) που παρατάς την σχολή σου επειδή σου παρουσιάστηκε ένα «εμπόδιο». Σκέψου ότι σε κάθε σχολή θα υπάρξουν θετικά και αρνητικά. Στα αρνητικά τι θα κάνεις; Θα σηκώνεσαι να πηγαίνεις να ξαναδίνεις πανελλήνιες; Γι' αυτό κάθησε στα αυγά σου, διάβασε όσο είναι καιρός και πιστεύω ότι θα πάνε καλά. Να ξέρεις ότι το ενδιαφέρον σε μια σχολή αρχίζει από το 3ο έτος και μετά, αλλά για να μπορείς να ανταπεξέλθεις ουσιαστικά, θα πρέπει στα πρώτα έτη να έχεις αποκτήσει καλές βάσεις από τον κορμό. Η ζωή είναι αγώνας και δεν θα πρέπει να τα παρατάμε σε μια πρώτη δυσκολία. Όλοι λίγο πολύ περάσαμε από φάσεις ξενέρωσης και βαρεμάρας, όπου για να διάβασεις ήθελες ενέσεις. Αλλά καθήσαμε κάτω, τα πήραμε ξανά από την αρχή κάνοντας μικρά βήματα πάντα με την ηθική στήριξη γονέων και φίλων. Δεν γίνεται να σου αρέσουν όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών το ίδιο. Πάντα υπάρχουν ενδιαφέροντα αλλά και ανιαρά μαθήματα. Πολλές φορές ένα ενδιαφέρον μάθημα γίνεται ανιαρό λόγω διδάσκοντα.

μακάρι να ήταν ένα το εμπόδιο! αλλά ειλικρινά δεν ξέρω γιατί πρέπει να βγάλω μια σχολή που δε την θέλω τόσο... δεν την απαξιώνω τελείως αλλά θα προτιμούσα να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει περισσότερο... γιατί βλέπω κάποιους αιώνιους φοιτητές που μένουν σε μια σχολή 8 και 10 χρόνια επειδή δεν τους αρέσει ( και ήδη στη σχολή μου έχω μιλήσει με 5-6 παιδιά 23 και άνω που κάνουν αγγαρεία και πάνε μόνο και μόνο για να πάρουν "κάποτε" το πτυχίο )..γιατί να γίνω και εγώ έτσι.. ενώ κάλλιστα μπορώ να δώσω ακόμα και στα 20 :confused:

Αν δεν σου αρέσει με τίποτα τότε ξαναδώσε.Προσωπικά δεν θα άφηνα ιστορικό-αρχαιολογικό για την αγγλική φιλολογία ,παρόλο που έχει καλύτερη αποκατάσταση αλλά η επιλογή είναι δική σου.Τα αρχαιολογικά μαθήματα να ξέρεις ότι απαιτούν ειδικού τύπου διάβασμα σε σχέση με τα ιστορικά,είναι αρκετά δύσκολα αλλά θεωρώ ότι αν κατανοήσεις την ορολογία και τι ζητάνε αντιμετωπίζονται.Η ηλικία σαφώς και δεν είναι πρόβλημα

τον έχω καταλάβει πάρα πολύ καλά τον τύπο του διαβάσματος που θέλουν τα αρχαιολογικά και το μόνο που έχω να πω είναι κουράγιο σε αυτόν που θα τα διαβάσει...:D
και για την αποκατάσταση έχεις απόλυτο δίκιο.. έχω περισσότερες προοπτικές εργασίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

astathmitos

Δραστήριο μέλος

Ο astathmitos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 667 μηνύματα.
τον έχω καταλάβει πάρα πολύ καλά τον τύπο του διαβάσματος που θέλουν τα αρχαιολογικά και το μόνο που έχω να πω είναι κουράγιο σε αυτόν που θα τα διαβάσει...:D
και για την αποκατάσταση έχεις απόλυτο δίκιο.. έχω περισσότερες προοπτικές εργασίας.
Οσες και με ένα proficiency πάντως....;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alexpant

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο alexpant αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 188 μηνύματα.
Είναι χοντρό λούκι να πηγαίνεις σε μια σχολή που δεν σου αρέσει. Το επάγγελμα αυτό θα σε συνοδεύει για όλη σου την ζωή. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξαναδώσεις. Αν θες κάν'το το 2012 αν θες κάν'το και αργότερα. Εάν πραγματικά το θέλεις μέσα σου , οι δικές μας οι γνώμες είναι διακοσμητικές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,882 μηνύματα.
μακάρι να ήταν ένα το εμπόδιο! αλλά ειλικρινά δεν ξέρω γιατί πρέπει να βγάλω μια σχολή που δε την θέλω τόσο... δεν την απαξιώνω τελείως αλλά θα προτιμούσα να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει περισσότερο... γιατί βλέπω κάποιους αιώνιους φοιτητές που μένουν σε μια σχολή 8 και 10 χρόνια επειδή δεν τους αρέσει ( και ήδη στη σχολή μου έχω μιλήσει με 5-6 παιδιά 23 και άνω που κάνουν αγγαρεία και πάνε μόνο και μόνο για να πάρουν "κάποτε" το πτυχίο )..γιατί να γίνω και εγώ έτσι.. ενώ κάλλιστα μπορώ να δώσω ακόμα και στα 20 :confused:

αυτό που περιγράφεις είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο που αγγίζει ένα ποσοστό 75% των Ελλήνων φοιτητών ανεξάρτητα ή όχι αν έβγαλαν 19.999 μόρια...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ShatteredIce

Δραστήριο μέλος

Η ShatteredIce αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 573 μηνύματα.
αυτό που περιγράφεις είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο που αγγίζει ένα ποσοστό 75% των Ελλήνων φοιτητών ανεξάρτητα ή όχι αν έβγαλαν 19.999 μόρια...:P

τουλάχιστον ας είμαι στο 25% ;) :P

Είναι χοντρό λούκι να πηγαίνεις σε μια σχολή που δεν σου αρέσει. Το επάγγελμα αυτό θα σε συνοδεύει για όλη σου την ζωή. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξαναδώσεις. Αν θες κάν'το το 2012 αν θες κάν'το και αργότερα. Εάν πραγματικά το θέλεις μέσα σου , οι δικές μας οι γνώμες είναι διακοσμητικές.

είναι η μόνη μου ευκαιρία το '12 γιατί θα ισχύουν οι νέοι νόμοι της Διαμαντοπούλου για τις πανελλήνιες αργότερα :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σκέψου τη ζωή σου μετά.Τι δουλειά θέλεις να κάνεις?Κάθε σχολή έχει τις δυσκολίες της.Το θέμα όμως,δεν είναι να τελειώσεις εύκολα μια σχολή και να έχεις μια πιο ανέμελη φοιτητική ζωή.Το θέμα είναι αυτό που θα κάνεις μετά να έχει σχέση με αυτό που αγαπάς.Κι εγώ πέρασα Φαρμακευτική.Πήγα ένα μήνα.Ήδη σε πολλά μαθήματα ξενέρωσα και δυσκολευόμουν.Από αυτό το λίγο.Ταυτόχρονα,δεν ήθελα και να παλέψω και να στρωθώ γιατί πολύ απλά δεν ήταν αυτό που ήθελα να περάσω.Οπότε αποφάσισα να ξαναδώσω.Ξέρω ότι αν περάσω στη σχολή που θέλω φέτος μπορεί να δυσκολευτώ ακόμα πιο πολύ,θα πρέπει να στρωθώ αλλά τουλάχιστον θα σκέφτομαι ότι είναι η επιλογή μου,το θέλω πάρα πολύ και αυτό θα μου δίνει δύναμη.Γι'αυτό μου φαίνεται παράξενο όταν παιδιά που περνάνε στην σχολή που θέλουν,στην πρώτη δυσκολία σκέφτονται να ξαναδώσουν.Δεν έρχεται τίποτα εύκολο σε αυτή τη ζωή δυστυχώς.

Σκέψουν πριν αποφασίσεις.Είναι η σχολή που πέρασα πραγματικά δική μου επιθυμία?Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι στο επέβαλλε κάποιος άμεσα.Μπορεί να έχεις επηρεαστεί από πολλά άλλα πράγματα.
Τέλοσπάντων.Ρώτα τον εαυτό σου. Είναι δική μου επιλογή?Το θέλω πολύ?Θέλω όταν τελειώσω να γίνω αυτό κι αυτό? Αν απαντήσεις ναι,τότε μην τα παρατάς και προσπάθησε. Αν απαντήσεις όχι άνοιξε τα χαρτιά σου και δες τις επιλογές σου.

Αν αποφασίσεις να ξαναδώσεις,να είσαι σίγουρη ότι το θες πραγματικά πάλι. Γιατί δεν είναι τόσο εύκολο. Εγώ πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω και να γυρίσω πίσω αλλά με κρατούσε το γεγονός ότι ξέρω ότι θέλω να γίνω γιατρός. _
Χρειάζεται κάποια στιγμή να δείχνεις πάθος για κάθε τι που κάνεις. Όταν είσαι σίγουρος τίποτα δεν σε κρατάει.

Ναι ,θα μείνω στη σχολή γιατί θέλω να γίνω Αρχαιολόγος (ξέρω γω) .Θα μείνω!
Όχι,θα ξαναδώσω πανελλήνιες και δεν θα τα παρατήσω στη μέση της προσπάθεια!.Και θα το κάνω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ShatteredIce

Δραστήριο μέλος

Η ShatteredIce αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 573 μηνύματα.
Σκέψου τη ζωή σου μετά.Τι δουλειά θέλεις να κάνεις?Κάθε σχολή έχει τις δυσκολίες της.Το θέμα όμως,δεν είναι να τελειώσεις εύκολα μια σχολή και να έχεις μια πιο ανέμελη φοιτητική ζωή.Το θέμα είναι αυτό που θα κάνεις μετά να έχει σχέση με αυτό που αγαπάς.Κι εγώ πέρασα Φαρμακευτική.Πήγα ένα μήνα.Ήδη σε πολλά μαθήματα ξενέρωσα και δυσκολευόμουν.Από αυτό το λίγο.Ταυτόχρονα,δεν ήθελα και να παλέψω και να στρωθώ γιατί πολύ απλά δεν ήταν αυτό που ήθελα να περάσω.Οπότε αποφάσισα να ξαναδώσω.Ξέρω ότι αν περάσω στη σχολή που θέλω φέτος μπορεί να δυσκολευτώ ακόμα πιο πολύ,θα πρέπει να στρωθώ αλλά τουλάχιστον θα σκέφτομαι ότι είναι η επιλογή μου,το θέλω πάρα πολύ και αυτό θα μου δίνει δύναμη.Γι'αυτό μου φαίνεται παράξενο όταν παιδιά που περνάνε στην σχολή που θέλουν,στην πρώτη δυσκολία σκέφτονται να ξαναδώσουν.Δεν έρχεται τίποτα εύκολο σε αυτή τη ζωή δυστυχώς.

Σκέψουν πριν αποφασίσεις.Είναι η σχολή που πέρασα πραγματικά δική μου επιθυμία?Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι στο επέβαλλε κάποιος άμεσα.Μπορεί να έχεις επηρεαστεί από πολλά άλλα πράγματα.
Τέλοσπάντων.Ρώτα τον εαυτό σου. Είναι δική μου επιλογή?Το θέλω πολύ?Θέλω όταν τελειώσω να γίνω αυτό κι αυτό? Αν απαντήσεις ναι,τότε μην τα παρατάς και προσπάθησε. Αν απαντήσεις όχι άνοιξε τα χαρτιά σου και δες τις επιλογές σου.

Αν αποφασίσεις να ξαναδώσεις,να είσαι σίγουρη ότι το θες πραγματικά πάλι. Γιατί δεν είναι τόσο εύκολο. Εγώ πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω και να γυρίσω πίσω αλλά με κρατούσε το γεγονός ότι ξέρω ότι θέλω να γίνω γιατρός. _
Χρειάζεται κάποια στιγμή να δείχνεις πάθος για κάθε τι που κάνεις. Όταν είσαι σίγουρος τίποτα δεν σε κρατάει.

Ναι ,θα μείνω στη σχολή γιατί θέλω να γίνω Αρχαιολόγος (ξέρω γω) .Θα μείνω!
Όχι,θα ξαναδώσω πανελλήνιες και δεν θα τα παρατήσω στη μέση της προσπάθεια!.Και θα το κάνω!

η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσαν τα αγγλικά και πολλές φορές στο παρελθόν είχα σκεφτεί να δώσω για αγγλική φιλολογία αλλά όταν το Φεβρουάριο ήταν να δηλώσω τα μαθήματα δεν έβαλα αγγλικά γιατί εκείνη την περίοδο δεν σκεφτόμουν τίποτα για σχολές κλπ... μετά από κανένα μήνα που έφταναν και οι πανελλήνιες κατάλαβα τι βλακεία έκανα αλλά δεν μπορούσα να το αλλάξω..έτσι προσπάθησα να συμβιβαστώ.. στο μηχανογραφικό έκανα μεγαλύτερη βλακεία γιατί μετά την αρχαιολογία δήλωσα κοινωνιολογία χωρίς καν να μου αρέσει..απλά για να έχω επιλογές..κ μετά λέω άμα δεν περάσω στο αρχαιολογικό που εντάξει..κάπως παλεύεται (για μένα) τι θα κάνω στην κοινωνιολογία που δε θέλω καθόλου;;; και έτσι άρχισα να ωραιοποιώ την αρχαιολογία γιατί ουσιαστικά δεν είχα άλλη επιλογή.. αλλά τώρα που ωρίμασα λίγο και σκέφτομαι αυτό που πραγματικά θέλω (γιατί από δήλωση μαθημάτων και μηχανογραφικού ήμουν τελείως ανώριμη) θα το κάνω..και ας ξαναπεράσω πάλι το άγχος των πανελληνίων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Παιδιά sos....!! Φέτος ξεσκίστηκα κυριολεκτικά στο διάβασμα, πέρασα ιστορικό αρχαιολογικό Αθήνας και παρά το γεγονός ότι αρχικά ήμουν κατενθουσιασμένη γιατί σαν ιδέα είναι ωραίο επάγγελμα,μετά άρχισαν τα παρατράγουδα.... Έχω ξενερώσει τελείως, στα αρχαιολογικά μαθήματα δεν είμαι καλή πχ κλασική, τα ιστορικά τα έχω βαρεθεί γιατί δεν αντέχω άλλο τις παπαγαλίες και δεν έχω καμιά όρεξη να τα διαβάσω.. Στη σχολή σταμάτησα να πηγαίνω και εδώ και καιρό έχω αποφασίσει να δώσω το 2012 πάλι πανελλήνιες και αυτή τη φορά για αγγλική φιλολογία που πάντα μου άρεσε αλλά από μεγάλη βλακεία δεν δήλωσα πέρυσι αγγλικά.. Τι πιστεύετε; Χάνω 2 χρόνια τζάμπα γιατί έκανα λάθος επιλογές και την πληρώνω τώρα...από την άλλη και να μπω στα 20 στην αγγλική φιλολογία δεν έχει και τόση σημασία...πιστεύω ότι μετράει περισσότερο αυτό που θέλουμε να το κάνουμε παρά να ασχολούμαστε με κάτι που δεν μας αρέσει.... :/:

Ποιός σου εγγυάται ότι θα σου αρέσει η Αγγλική Φιλολογία; Όλοι πάνε στα πανεπιστήμια με προσδοκίες και στη συνέχεια ξενερώνουν διότι δεν ήταν αυτό που είχαν κατά νου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας μια βόλτα από το τμήμα της Αγγλικής, να κόψεις κλίμα, ώστε να δεις αν πράγματι σε ενδιαφέρει.
Το Ιστορικό- Αρχαιολογικό είναι καλή σχολή, μην την παρατάς μέχρι να περάσεις και επίσημα στο Αγγλικής. Αν αφήσεις μαθήματα θα δυσκολευτείς να το βγάλεις, ενώ αν διαβάζεις καθημερινά, δε θα έχεις πρόβλημα.

μακάρι να ήταν ένα το εμπόδιο! αλλά ειλικρινά δεν ξέρω γιατί πρέπει να βγάλω μια σχολή που δε την θέλω τόσο... δεν την απαξιώνω τελείως αλλά θα προτιμούσα να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει περισσότερο... γιατί βλέπω κάποιους αιώνιους φοιτητές που μένουν σε μια σχολή 8 και 10 χρόνια επειδή δεν τους αρέσει ( και ήδη στη σχολή μου έχω μιλήσει με 5-6 παιδιά 23 και άνω που κάνουν αγγαρεία και πάνε μόνο και μόνο για να πάρουν "κάποτε" το πτυχίο )..γιατί να γίνω και εγώ έτσι.. ενώ κάλλιστα μπορώ να δώσω ακόμα και στα 20 :confused:

Υπάρχουν φοιτητές 20ου, 45ου εξαμήνου και πάει λέγοντας. Και ήταν η πρώτη τους επιλογή. Έχε υπ' όψιν ότι ελάχιστοι τελειώνουν στην ώρα τους, όμως όποιος ασχολείται μπορεί να αποφοιτήσει στα 5- 6 χρόνια χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ShatteredIce

Δραστήριο μέλος

Η ShatteredIce αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 573 μηνύματα.
έχω κοιτάξει ήδη τα μαθήματα που διδάσκονται στην αγγλική φιλολογία και μου αρέσουν..αλλά πάνω από όλα στηρίζω την απόφαση μου στο ότι τρελένομαι για τα αγγλικά, έχω τα πτυχία και θέλω να εξασκηθώ σε μεταφράσεις, ξένη λογοτεχνία κλπ... απλά δε νομίζω ότι μπορώ να διαβάσω και πολλά από την αρχαιολογική γιατί τα έχω παρατήσει...εκτός άμα κάτσω και αρχίσω την αποστήθηση των ιστορικών :( τουλάχιστον να περάσω κανένα... 2 χρόνια τζάμπα :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κι εγώ είχα βάλει τη Φαρμακευτική ως δεύτερη επιλογή.Εξάλλου ότι και να έβαζα το ίδιο θα μου έκανε.Αλλά είπα να μείνω στον ίδιο κλάδο,τουλάχιστον αν δνε περάσω Ιατρική να είμαι στον κλάδο της υγείας.Πέρασα,προσπάθησα να το δω αλλιώς,να συμβιβαστώ με αυτό που μου ήρθε.Αλλά όταν σκέφτομαι ότι όχι απλά δεν θα κάνω αυτό που θέλω αλλά κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ (χορεύτρια έχω πει,δασκάλα ναι,φυσικός ναι,κατι σε πολιτικός μηχανικός ναι,αλλά φαρμακοποιός ούτε που το είχα κατα νου ποτέ στη ζωή μου).Το ότι δεν θέλω να γυρίσω στην Φαρμακευτική μου δίνει κίνητρο να διαβάσω όταν βαριέμαι (όχι πάντα) :P

Κι επειδή μιλάω με τόσο κακά λόγια για την Φαρμακευτική μην με παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. Η σχολή είναι μια χαρά.Πολύ μια χαρά. Όλοι μου έλεγαν ότι θα αποκατασταθώ και πιο γρήγορα ξέρω γω κτλ κτλ κτλ. Άλλο που εμένα δεν μου αρέσει. Είναι τι αρέσει στον καθένα. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ShatteredIce

Δραστήριο μέλος

Η ShatteredIce αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 573 μηνύματα.
Κι εγώ είχα βάλει τη Φαρμακευτική ως δεύτερη επιλογή.Εξάλλου ότι και να έβαζα το ίδιο θα μου έκανε.Αλλά είπα να μείνω στον ίδιο κλάδο,τουλάχιστον αν δνε περάσω Ιατρική να είμαι στον κλάδο της υγείας.Πέρασα,προσπάθησα να το δω αλλιώς,να συμβιβαστώ με αυτό που μου ήρθε.Αλλά όταν σκέφτομαι ότι όχι απλά δεν θα κάνω αυτό που θέλω αλλά κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ (χορεύτρια έχω πει,δασκάλα ναι,φυσικός ναι,κατι σε πολιτικός μηχανικός ναι,αλλά φαρμακοποιός ούτε που το είχα κατα νου ποτέ στη ζωή μου).Το ότι δεν θέλω να γυρίσω στην Φαρμακευτική μου δίνει κίνητρο να διαβάσω όταν βαριέμαι (όχι πάντα) :P

Κι επειδή μιλάω με τόσο κακά λόγια για την Φαρμακευτική μην με παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. Η σχολή είναι μια χαρά.Πολύ μια χαρά. Όλοι μου έλεγαν ότι θα αποκατασταθώ και πιο γρήγορα ξέρω γω κτλ κτλ κτλ. Άλλο που εμένα δεν μου αρέσει. Είναι τι αρέσει στον καθένα. :P

συμφωνώ..είναι υποκειμενικό..πχ πολλοί έχουν όνειρο να μπουν φαρμακευτική και φυσικά είναι καλή σχολή αλλά κάποιος μπορεί να έχει άλλα ιδανικά... και στην αρχαιολογική για μερικούς είναι όνειρο ζωής να γίνουν αρχαιολόγοι και βγάζουν 19.000+ μόρια και έρχονται στη σχολή.. αλλά άμα βλέπεις ότι δεν τραβάει δε χρειάζεται να μένεις επειδή η σχολή είναι καλή και όνειρο πολλών...
πάντως καλή επιτυχία στις πανελλήνιες, σου εύχομαι να περάσεις εκεί που θέλεις πραγματικά..και εγώ του χρόνου εκεί θα είμαι :D

:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

heidi.enjoy

Νεοφερμένος

Η heidi.enjoy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 73 μηνύματα.
Από τη στιγμή που δε σ'αρέσει,μην το σκέφτεσαι.Ναι,όντως μπορεί και όταν μπεις (που θα μπεις :)) στην Αγγλική Φιλολογία να ξενερώσεις αλλά το ότι σου αρέσει σαν αντικείμενο θα σου δίνει κίνητρο για να βλέπεις τα άσχημα όμορφα και πάνω απ'όλα θα ελπίζεις πως τα καλύτερα θα 'ρθουν.Σε μια σχολή που δε σ'αρέσει,τα άσχημα τα βλέπεις ασχημότερα και ακόμα και τα ωραία τα βλέπεις άσχημα καμιά φορά.Μη σκέφτεσαι ότι θα χάσεις δύο χρόνια γιατί δε χάνεις κάτι.Η ζωή σου θα συνεχίζεται κανονικά όπως κι αν παρέμενες στο Ιστορικό.Τα δύο χρόνια δεν είναι τίποτα μπροστά στα 40+ χρόνια που θα έχανες κάνοντας μια δουλειά που δε σ'αρέσει και σκεπτόμενη τι θα γινόταν αν...είχες ξαναδώσει πανελλήνιες.Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ξυπνήσεις μια μέρα στα 40 (τυχαία ηλικία) γεμάτη απωθημένα και καταπιεσμένες επιθυμίες γιατί δεν τόλμησες να κάνεις αυτό που ήθελες.Δεν ξέρω αν η σχολή θα είναι τελικά αυτό που φαντάζεσαι αλλά ακόμα κι αν δεν είναι,θα είναι επιλογή σου και θα την έχεις υποστηρίξει.Εύχομαι καλή επιτυχία,αν τελικά ξαναδώσεις :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top