Καλησπέρα!
Θέλω να μοιραστώ κάτι αρκετά προσωπικό, γιατί θεωρώ πως χρειάζομαι βοήθεια.
Μετά από μια συζήτηση που είχα με μια φίλη πρόσφατα αλλά και μετά από διάφορες συζητήσεις κατά καιρούς, και πολλή σκέψη από μόνη μου έχω καταλήξει πως εδώ και αρκετό καιρό νιώθω ξένη και μόνη.
Στο σχολείο πολλές φορές νιώθω ανεπιθήμητη.
Με συγγενείς μου που τους γνωρίζω χρόνια δεν έχω τίποτα να πω. Με αποτέλεσμα να νιώθω ξένη.
Στην πόλη που μένω δεν γνωρίζω σχεδόν κανέναν. Στο φροντιστήριο ενώ άλλοι φίλοι μου γνωρίζουν τους πάντες, εγώ γνωρίζω ελάχιστους με αποτέλεσμα πολλές φορές να νιώθω ξένη και εκεί.
Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που ανοίγεται εύκολα. Ίσως παίζει και αυτό κάποιον ρόλο. Είμαι από την φύση μου μοναχική.
Μου αρέσει η ηρεμία και η μοναξιά καμιά φορά. Μα μόνο όταν το επιλέγω εγώ.
Δεν ξέρω που να μιλήσω΄.
Έχω μια πολύ καλή φίλη, μεγαλύτερη από εμένα. Αυτή ίσως με ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Μα δεν ξέρω αν μπορεί να με βοηθήσει.
Όσο ο καιρός περνάει, τα συναισθήματα αυτά μεγαλώνουν.
Αρχικά, θα ήθελα να διαχωρίσω τη μοναξιά από τη μοναχικότητα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η μοναξιά είναι ένα
συναίσθημα απομόνωσης από τους άλλους, είναι το αίσθημα του μη ανήκειν ,το οποίο μπορεί να το βιώνεις ακόμα κι όταν βρίσκεσαι μέσα στο πλήθος. Η μοναχικότητα από την άλλη είναι η
κατάσταση του να είσαι μόνος χωρίς να αισθάνεσαι μοναξιά και πρόκειται για μία συνειδητή επιλογή του ατόμου να αποσυρθεί από το κοινωνικό περιβάλλον χωρίς να έχει δυσάρεστα συναισθήματα στρέφοντας την προσοχή στον εαυτό του και στην προσωπική του ανάπτυξη, Η μοναξιά, λοιπόν, έχει μία αρνητική χροιά, ενώ η μοναχικότητα θετική.
Αναφέρεις ότι είσαι άτομο που δεν ανοίγεται εύκολα. Αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί επηρεάζει το πώς φαίνεσαι στους άλλους. Ένας άνθρωπος που είναι εσωστρεφής. συνήθως, έχει ένα τείχος σηκωμένο που αποθαρρύνει τους άλλους να τον προσεγγίσουν. Αν θέλεις οι άλλοι να είναι πιο ανοιχτοί σε σένα, θα πρέπει να είσαι κι εσύ πιο ανοιχτή σ' εκείνους.

Επίσης, θα μπορούσες να ξεκινήσεις κάποιες εξωσχολικές δραστηριότητες, να βρεις κάποιο χόμπι, να προσφέρεις εθελοντική εργασία. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζεις άτομα που έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα, κοινωνικοποιείσαι. Ακόμα, θα μπορούσες να κάνεις το πρώτο βήμα και να καλέσεις κάποια άτομα στο σπίτι σου να αράξετε ή να πάτε για καφέ, σινεμά, περίπατο κ.λπ. Για να μπορέσεις να βγεις από αυτή την αίσθηση της μοναξιάς, χρειάζεται να ενεργοποιηθείς και ν' αφήσεις την ασφάλειά σου, όσο κι αν φοβάσαι. Πάρε μία βαθιά ανάσα και σκέψου. Είσαι όντως μόνη; Τι θα γινόταν αν ήσουν όντως μόνη και δεν είχες κανέναν να νοιάζται για σένα; Κάνε αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό σου. Ίσως συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι μόνη και έχεις απλά μία λανθασμένη οπτική της πραγματικότητας. Τέλος, αγάπησε και αποδέξου τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι. Αν δεν το κάνεις εσύ πρώτη, πώς είναι δυνατόν να περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι; Όλα θα πάνε καλά!