Θα ήθελα μια διεθνή καριέρα στον κόσμο της διπλωματίας και απ'ότι έχω ψάξει η Νομική είναι η καλύτερη βάση. Πολλοί μπορεί να σκέφτεστε, διαβάζοντας το θρεντ και τα ποστ μου, ότι είμαι ακόμα μικρή για να σκέφτομαι από τώρα σχολές κλτ αλλά θέλω εξαρχής να θέσω στόχους για να μην βρεθώ με ένα μηχανογραφικό και ένα μολύβι στο χέρι παίζοντας κορώνα γράμματα το εργασιακό μου μέλλον.
Γι'αυτό θέλω να βρω μια σχολή που είναι πιο κοντά στα δικά μου ενδιαφέροντα, στις κλίσεις μου και στο τρόπο ζωής που θα θέλω να έχω όταν μεγαλώσω. Δεν θέλω να βρεθώ κατά τύχη σε μια σχολή...Ξέρω ότι είναι δύσκολο στη χώρα που ζούμε να κάνεις όνειρα αλλά προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη και να κάνω αυτό που κάνω όσο καλύτερα μπορώ.
Εχμ, έχουν απαντήσει και αγόρια, εκτός από κορίτσια.
Είσαι σίγουρη ότι σου αρέσει η Νομική; Έχεις κοιτάξει ποτέ σοβαρά κάποιο βιβλίο ή κάποιο θέμα σχετικά με τα νομικά;
Λες, δεν θέλεις να παίξεις κορώνα γράμματα το εργασιακό σου μέλλον.
Κάποιοι τείνουν να πιστεύουν ότι οι καλοί δε χάνονται, αλλά αυτά ισχύουν έξω, όχι στην Ελλάδα, όπως σημείωσαν. Εφόσον λες «διεθνή καριέρα», θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι θα πας κατευθείαν και θα ζήσεις έξω, μόλις πάρεις πτυχίο από δω. Διαφορετικά να σου δώσω μερικά παραδείγματα τι σε περιμένει στον συγκεκριμένο κλάδο:
- Κοπέλα με βαθμό πτυχίου 9,5+ και με μεταπτυχιακά και εργασιακή εμπειρία σε Ευρωκοινοβούλια και δεν ξέρω πού αλλού πληρώνεται στην Ελλάδα με 600?, ίσως λέω και πολλά. Αν είσαι τόσο τυχερή να βρεις άνθρωπο που να σε πληρώνει όσο αξίζεις, μπορείς να πας να παίξεις κι ένα λόττο μετά.
- Όταν θα έρθει η ώρα να δουλέψεις σε γραφείο για να αποκτήσεις και καλά εμπειρία, κατά 90% θα γίνεις πιο έμπειρη κι από επαγγελματία κλητήρα. Δεν είναι τυχαίο ότι στις αγγελίες συνήθως σου ζητάνε να έχεις και δίκυκλο. Θα σε έχουν δηλαδή για τις δουλειές του κώλου, «πήγαινε αυτό εκεί», «φέρε εκείνο από εκεί» και το «εκεί» μπορεί να είναι στην άλλη άκρη της Αθήνας, μπορεί να σημαίνει να στηθείς και 2 και 3 ώρες στην ουρά για να διεκπεραιώσεις αυτές τις χαμαλοδουλειές που οι πιο «έμπειροι» από σένα βαριούνται να κάνουν. Κι όταν φυσικά εσύ ζητήσεις να μάθεις και κάτι σχετικά με το επάγγελμα που σπούδασες, θα σου πουν, έλα μωρέ, σχόλασε, δεν σε χρειαζόμαστε άλλο.
- Θα στο πω ωμά, ελπίζω να τον αντιληφθείς όσο είναι καιρός. Αν δεν βουτήξεις το κεφάλι σου σκατά, πολύ δύσκολα θα γίνεις πετυχημένη στον συγκεκριμένο κλάδο. Με την εντιμότητα, κανείς δεν διακρίθηκε εκεί. Αυτό βέβαια, αφορά εσένα και το κατά πόσο προτίθεσαι να το πράξεις. Αλλά αν γενικά στην ζωή σου έχεις ηθικούς φραγμούς, πιστεύω θα το μετανιώσεις στο τέλος.
Οπότε, το συμπέρασμα μου συνοψίζεται στο αν το θες πολύ, κάνε το και φύγε έξω, αλλιώς διέγραψέ το από το μυαλό σου. Δεν αξίζει να καταβάλλεις τόση προσπάθεια για να την υποτιμήσουν. Είναι σίγουρο ότι αυτό θα γίνει εδώ.
Και μην περιορίζεσαι μόνο στις πιο υψηλές σχολές από κάθε κατεύθυνση. Έχεις ακόμα χρόνο να κατασταλλάξεις.