Νομική Σχολή Αθηνών

_Morticia_

Επιφανές μέλος

Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 11,230 μηνύματα.
Λοιπόν: 1. Τον ΑΜ που σας έδωσαν θα τον χρησιμοποιήσετε για να βγάλετε κωδικό για το mystudies και τον Εύδοξο όπου γίνονται οι δηλώσεις. Αυτό γίνεται με τον υπεύθυνο της αίθουσας πολυμέσων, δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Θα βγει σχετική ανακοίνωση για το πότε (θα δοθεί χρονικό διάστημα όχι μόνο μία μέρα).
2. Το να διαβάσετε από τώρα δεν είναι υπερβολικό αλλά μόνο σε μερικά μαθήματα θα έχει αποτέλεσμα αυτό. Για σας η Ιστορία Δικαίου και η Εισαγωγή στην Επιστήμη του Δικαίου είναι αυτά, καθώς δε διαφέρουν και τόσο από τη θεωρητική γνώση του Λυκείου. Οι Γενικές Αρχές θα σας δυσκολέψουν. Αν το επιχειρήσετε, απευθυνθείτε σε μας για τις πολλές απορίες που σίγουρα θα έχετε, αλλά θα σας πρότεινα να το αφήσετε για την ώρα. Το Συνταγματικό θα σας είναι εν μέρει οικείο. Διαβάστε το με προσοχή.
3. Η λίστα του Ευδόξου είναι νέα οπότε από αυτή θα διαλέξετε. Κάντε όποια επιλογή θέλετε, αφού σε αυτό το στάδιο μιλάμε απλά για ανάγνωση όχι για δήλωση. Όταν θα έρθει ο χρόνος για τη δήλωση τα ξαναλέμε, αν και θα έχετε ήδη εικόνα.
4. Το πιθανότερο είναι να τους τελείωσαν τα αντίτυπα των οδηγών σπουδών. Μην εντυπωσιάζεστε. Το προηγούμενο εξάμηνο σε ένα μάθημα πήραν σύγγραμμα όσοι πρόλαβαν, καθώς δεν είχε ενημερωθεί ο εκδοτικός οίκος από τη γραμματεία για το πόσοι δήλωσαν το μάθημα. Ο οδηγός σπουδών είναι μόνο μία σταγόνα..
Θίξατε πολλά θέματα, αν έμεινε κάτι επισημάνετε το μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Miss Brightside

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ahri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,696 μηνύματα.
Εννοειται ρε συ, μην τρελαινεσαι...Σιγα μην κατσουμε να διαβασουμε και μονοι μας απο το 0 κατι που μας ειναι εντελως αγνωστο...Δυστυχως, η Σχολη τελει υπο καταληψη,επομενως ειναι πρακτικα αδυνατο να ασχοληθουμε με ενα αντικειμενο που η επαφη μας μαζι του ειναι ανυπαρκτη! Εχω και γνωστους που σπουδαζουν ή εχουν σπουδασει Νομικη και ολοι σχεδον μου λενε πως προκειται για εναν εντελως καινουριο κλαδο για εναν αποφοιτο Λυκειου και οτι μαλιστα στην αρχη τους φανηκε σαν "ξενη γλωσσα" , φαντασου...Πως ειναι δυνατον να συζηταμε λοιπον για ατομικο διαβασμα στη φαση που βρισκομαστε?

Η συνταγματική ιστορία πάντως είναι ωραία, είχα διαβάσει το καλοκαίρι ένα τέτοιο βιβλίο, άσχετο με αυτά που διδάσκονται στη σχολή, πολύ καλό. Σιγά μη κάτσουμε να διαβάσουμε μόνοι μας αστικό πχ, δε νομίζω να καταλάβουμε και πολλά :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

madrilenos

Νεοφερμένος

Ο madrilenos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 61 μηνύματα.
Η Ιστορία Δικαίου και η Εισαγωγή στο Δίκαιο είναι τελείως παπαγαλίστικα μαθήματα και το πιθανότερο (ειδικά για την Ιστορία) είναι ότι θα τα έχετε ξεχάσει μέχρι να τα δώσετε, οπότε δεν θα σας συμβούλευα να τα διαβάσετε τώρα. Καλύτερα να τα διαβάσετε λίγο καιρό πριν τα δώσετε.
Τα σημαντικά μαθήματα, που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα θεμέλια για να κατανοήσετε καλύτερα και τα επόμενα μαθηματα, είναι οι Γενικές Αρχές και το Συνταγματικό.
Για τα συγγράμματα θα τα πούμε εν καιρώ. Ορισμένες φορές παίζει ρόλο και ο καθηγητής, διότι υπάρχουν καθηγητές που χρησιμοποιούν δικές τους ορολογίες και αυτές τις βρίσκετε μόνο στα συγγράμματά τους.

Για τον κωδικό δεν είναι απολύτως απαραίτητο να πάτε στην αίθουσα πολυμέσων για να τον βγάλετε.
Θα πρέπει βέβαια πρώτα να σταλούν τα στοιχεία σας από την γραμματεία στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, γι' αυτό λένε σε 20 μέρες να πάτε.
Εκεί συμπληρώνετε ηλεκτρονικά μια αίτηση με τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν σε αυτή την ιστοσελίδα https://webadm.uoa.gr/katsika/users/src/app_initial.php
Μπορείτε να το κάνετε και από το σπίτι σας, αλλά καλύτερα να πάτε στην αίθουσα πολυμέσων, όπου υπάρχει και ο τεχνικός που θα σας βοηθήσει αν κολλήσετε κάπου.

Για τον Εύδοξο, είναι αδύνατον να μπείτε να δηλώσετε εκεί συγγράμματα αν δεν έχετε τον προαναφερθέντα κωδικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
@Pianojen89
1. Στον εικοστο πρωτο αιωνα και την εποχη της κοινωνιας της πληροφοριας, οταν υπαρχουν φορουμ, fb, ιστοσελιδες κλπ, απο οπου, οποιοσδηποτε ενδιαφερομενος μπορει να αντλησει πληροφοριες, το επιχειρημα "δεν ηξερα" λυπαμαι δεν ευσταθει.
2. Δεν προκειται για μανιχαιστικη αντιληψη. Σκεφτηκες οτι μπορει να μιλω εκ πειρας και λαμβανοντας υπ' οψιν την τρεχουσα κατασταση;
Οι πρωτοετεις, βασει του νεου νομου, υποχρεουνται να τελειωσουν στα 6 χρονια, εχουν 3 ευκαιριες να περασουν τα μαθηματα και πλεον τα περισσοτερα συγγραμματα δεν θα τους διανεμονται. Επιπροσθετως εχουμε ακομη καταληψη, η δε τυχη του εξαμηνου αγνοειται. Οποτε αρχισουν τα μαθηματα, ειδικα αν αυτο γινει με καθυστερηση, πιστευεις οτι οι διδασκοντες θα κατσουν να τα κανουν αναλυτικα; Αντιθετως θα τα κανουν συνοπτικα και μεχρι ενος σημειου που θα τους το επιτρεψει ο χρονος. Τα υπολοιπα θα πρεπει να τα κανουν μονοι τους οι φοιτητες. Οπως καταλαβαινεις η εγκαιρη προετοιμασια αποβαινει σωτηρια ειδικα αν εχεις βαθμολογικες επιδιωξεις.
3. Ιστορια Δικαιου σαφως και ειναι χρησιμο μαθημα. Τωρα σαφως και δεν θα μπουν στην διαδικασια της εκμαθησης. Απλη αναγνωση του βιβλιου θα κανουν για να ξερουν τι λεει. Στην πορεια θα τα μαθουν για τις εξετασεις μεσω των διαρκων επαναληψεων. Οταν θα κανουν την πουβλικιανη αγωγη, δεν θα ειναι με την απορια τι ακριβως ειναι αυτο. Οταν θα διαβασουν το Οικογενειακο, θα εχουν μια ιδεα του αντικειμενου. Οταν θα μαθαινουν τη δομη του ΑΚ στις Αρχες θα ξερουν τι και πως.
Ομοιως η Εισαγωγη. Δε νοειται νομικος και να μη ξερει τα βασικα της επιστημης του οπως τροποι ερμηνειας, κενα, εθιμο κλπ. Συνταγματικο σιγα τη δυσκολια που εχει. Η Συνταγματικη Ιστορια ενα παραμυθακι ειναι, ενω ΠτΔ, Βουλη κλπ τα εχουν ακουστα απο την καθημερινη ζωη. Τελος οι Αρχες στο πρωτο κομματι ειναι παραμυθακι. Τα πιο στρυφνα κομματια της υλης θα τα διαβασουν ξανα και ξανα. Επισης εχοντας τα διαβασμενα θα παρακολουθουν πιο ανετα τις παραδοσεις και δε θα νοιωθουν ασχημα που οι συμφοιτητες τους που προερχονται απο δικηγορικες οικογενειες η πανε φροντιστηριο θα τα ξερουν ηδη.
4. Συγχαρητηρια για τις ακαδημαικες επιτυχιες σου. Σαφως και τιποτε δεν χαριζεται σε αυτη τη ζωη. Ηδη με το βαθμο που εχεις, ολες οι πορτες ειναι διαπλατα ανοιχτες για σενα.
5. Οσο για την παιδεια, εχω βαρεθει να βλεπω συναδελφους να εχουν σχεδον αποστηθισει τα επιμερους μαθηματα και να τα εχουν περασει με 9- 10, και ειναι αξιοι συγχαρητηριων για αυτα τα επιτευγματα τους, ομως οταν προκειται να κανουν σωρευτικη εφαρμογη απο διαφορετικους κλαδους δικαιου, να αδυνατουν. Η να ρωτανε οι καθηγητες ζητηματα γενικοτερης φυσεως και να κοιτανε σα ροφοι.
Οσο για τις αναβαθμολογησεις, ναι ειμαι αρνητικος. Ολος ο περιγυρος μου τελειωσε στα 4 ετη με αριστα χωρις ρητρες και αναβαθμολογησεις εν μεσω απεργιων και καταληψεων. Απλως εργαστηκαν ευσυνειδητα απο την αρχη του εξαμηνου προκειμενου να επιτυχουν τους στοχους τους. Και φυσικα ειχαν και αλλα ενδιαφεροντα πλην της σχολης. Αρα ειναι θεμα οπτικης και στοχων του καθενος.
6. Το "μακαριοι πτωχοι τω πνευματι" αποτελουσε την αυτοκριτικη μου. Λυπαμαι που το εξελαβες αλλιως.

Καλη συνεχεια στις σπουδες σου.

Σιγά μη κάτσουμε να διαβάσουμε μόνοι μας αστικό πχ, δε νομίζω να καταλάβουμε και πολλά :P
Και τιποτα να μην καταλαβεις στην αρχη, με την δευτερη αναγνωση θα σου ειναι πιο οικεια. Και οταν ξεκινησουν οι παραδοσεις, θα τα καταλαβαινεις ακομη καλυτερα. Καλως η κακως στη σχολη σπανια υπαρχει ομαλο εξαμηνο οποτε η εγκαιρη προετοιμασια ειναι σωτηρια ειδικα με τα νεα μετρα σχετικα με τη φοιτηση που θα ισχυσουν απο φετος. Επισης μη ξεχναμε η σχολη εχει απαιτητικο προγραμμα σπουδων και αυστηρους διδασκοντες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Balthazor

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Balthazor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,011 μηνύματα.
Ενα ενδιαφερον αρθρο που διαβασα στο edu:

ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ!!!ΑΝΟΙΚΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ!!!!
Στην προηγούμενη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/09, προκειμένου να ψηφίσουν οι φοιτητές Νομικής Αθήνας αν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή όχι, γίναμε όλοι μάρτυρες γεγονότων που προσέβαλαν την ουσία της δημοκρατίας και μας έκαναν να αναρωτηθούμε αν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε νοοτροπία ,ως χώρα, για ένα καλύτερο μέλλον..

Τα αποτελέσματα της συνέλευσης ήταν η συνέχιση της κατάληψης, με ΠΑΣΠ, ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ να έχουν 394 ψήφους και ΔΑΠ-Ανεξάρτητοι 370. Όμως, τα αποτελέσματα δεν αντιπροσωπεύουν καθόλου την αλήθεια!! Καταρχάς, δεν έγινε ψηφοφορία βάσει τριπτύχων, γεγονός που θα αποτελούσε εχέγγυο του δημοκρατικού χαρακτήρα της συνέλευσης, παρά το γεγονός ότι πολλοί ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία βάσει ταυτότητας,...κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα να ψηφίζουν άτομα από άλλες σχολές, και άτομα από όλες τις παρατάξεις να ψηφίζουν περισσότερες από μια φορά...

Έπειτα, οι εκφωνήσεις λόγων από διάφορες παρατάξεις πολλές φορές ούτε καν ολοκληρώνονταν λόγω ατόμων που φρόντιζαν να παρέμβουν κηδεμονευτικά και αντιδημοκρατικά...

Και έρχομαι στην ώρα της ψηφοφορίας:
Ήταν γενικά εμφανές πως οι ανεξάρτητοι και η ΔΑΠ θα κέρδιζαν, γι' αυτό μάλιστα η ΑΡΕΝ μάζευε πριν καν τη λήξη υπογραφές για νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα(!!!). Μάλλον και η ίδια δεν ήξερε ότι θα αποφασιζόταν κατάληψη...Ενώ στο τελευταίο γκρουπ ήταν πάνω από 100 ψήφους μπροστά οι δαπ-ανεξάρτητοι, χωρίς κανένα δισταγμό και παραβιάζοντας κατάφωρα τις δημοκρατικές διαδικασίες οι παρατάξεις της κατάληψης άρχιζαν να μετρούν διπλές ψήφους!!!80 ψήφοι από 40 άτομα!!! Και ενώ πάλι νικούσαν οι αντικαταληψίες, στο τέλος προστέθηκαν από το ΕΑΑΚ ,από το πουθενά, 38 ψήφοι, με την αιτιολογία ότι ήταν του προεδρείου!!!!

Η πλήρης κοροϊδία και διαστρέβλωση των αληθινών αποτελεσμάτων που συνηγορούσαν υπέρ του ανοίγματος!!!! Και μάλιστα, όταν κάποιοι ανεξάρτητοι κυρίως διαμαρτυρήθηκαν για το αποτέλεσμα, το επακόλουθο ήταν άτομα από αριστερές παρατάξεις να προβούν σε ξυλοδαρμούς αυτών, κυνηγώντας τους στη Σόλωνος και στη Σίνα!! Ήταν πολύ σοβαρή η κατάσταση αυτών των ατόμων που ήρθαν ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφερθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο!! Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη, και μεγαλύτερη η οργή όταν συνειδητοποιείς πως οι αγώνες είναι μάταιοι, καθώς ακόμα και αν τους κερδίσεις δικαίως, κάποιοι θα βρουν έναν τρόπο αντιδημοκρατικό και παράνομο να επιβάλουν την άποψή τους!!!

Πλέον, η εξεταστική έχει σχεδόν χαθεί και το εξάμηνο κινδυνεύει!!! Η κατάληψη δεν είναι ο τρόπος για να αγωνιστούμε!! Ζούμε δύσκολες στιγμές ως έθνος, με το να κλείνουμε τις σχολές στρεφόμαστε ενάντια στους εαυτούς μας...η αμορφωσιά δεν μπορεί να μας πάει μπροστά!! Είμαστε η νέα γενιά που θα κληθεί να αναλάβει στα χέρια της το μέλλον της χώρας!!! Πώς θα το κάνουμε αυτό όταν κλείνουμε τις σχολές;;!! Όταν δεν μορφωνόμαστε, παρά μένουμε αδρανείς απαιτώντας μόνο-ή μάλλον επαιτώντας-;;;

Οι περισσότεροι κάνουν καταλήψεις καθαρά για χρησιμοθηρικούς λόγους, για να μην γίνουν εξεταστικές(!) και να παρατείνουν τις διακοπές τους! Εκεί έχουμε φτάσει! Όσοι κάνουν καταλήψεις ελπίζοντας πως να ανατραπεί ο Νέος Νόμος, θα πρέπει να καταλάβουν πως υπάρχουν και άλλοι-δημοκρατικοί- τρόποι, μέσω συζήτησης σε υγιές πλαίσιο και βάσει σοβαρών πολιτικών επιχειρημάτων! Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να στερούν από τους συμφοιτητές τους το δικαίωμα στη γνώση, το οποίο θεωρείται αναπαλλοτρίωτο!!!

Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προπηλακίζουν λεκτικώς και κυρίως σωματικώς άτομα που έχουν διαφορετική γνώμη και θέλουν να σπουδάσουν!!! Όταν άνθρωποι πεθαίνουν και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν νοίκια, κάποιοι των βορείων προαστίων αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη όντας οι ίδιοι εξασφαλισμένοι και αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους!!! ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

Καλούμε όλους τους φοιτητές Νομικής Αθηνών να υπογράψουν στον κάτωθι ιστότοπο https://www.gopetition.com/petitions/αντίδραση-στη-νοθεία-της-γενι.html

προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα!! ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ και ΠΑΙΔΕΙΑ, τα οποία στην προηγούμενη συνέλευση κάποιοι αποφάσισαν παράνομα και αντιδημοκρατικά να στερήσουν από την πλειοψηφία!! Σε κάθε περίπτωση, καλώ όλους τους φοιτητές Νομικής Αθηνών στην επόμενη γενική συνέλευση να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!!

Η κατάσταση είναι οριακή και μπορεί να χαθούν όλα!! Ας μην αφήσουμε κάποιους να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά συμφέροντα τους και ας προασπίσουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα στην παιδεία!!!
Σκέψεις ενός φοιτητή Νομικής Αθηνών...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Balthazor

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Balthazor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,011 μηνύματα.
ΕΠΙΣΗΜΑ μεταφερθηκε η γσ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 αντι της Τεταρτης... Παιδια, ας αγωνιστουμε ολοι μας για το αυτονοητο....ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!!!!Δεν περασαμε τοσα(τα πιο δυσκολα θεματα της δεκαετιας στις πανελληνιες) για να βρουμε κλειστες σχολες!!!!Χρωσταμε στους επι πτυχιω να παρουν πτυχιο και να προχωρησουν στη ζωη τους....Ας μην πηγαινουν χαμενα τα λεφτα για νοικια!!!!Ας μην αφησουμε αλλο να μας στερουν το δικαιωμα στη γνωση!!!ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!!!! Με τη μορφωση μπορουμε να βοηθησουμε την κοινωνια ωστε να βγει απ'το τελμα!!!Οχι με τη νωθροτητα και με καταληψεις εις βαρος των αλλων!!!Ας τους δειξουμε οτι πλεον δεν χωρανε νοθειες!!!!ΑΣ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ χωρις δυνατοτητα αμφισβητησης του αποτελεσματος!!!!Και μην φοβαστε οτι θα παθουμε κατι...οσο δεν προκαλουμε ΕΑΑΚιτες και λοιπους ειμαστε οκ! ΑΣ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!!ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ (ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ) Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ!!!!Τα λεμε στον αγωνα!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

V@silis

Νεοφερμένος

Ο V@silis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 55 μηνύματα.
ΕΠΙΣΗΜΑ μεταφερθηκε η γσ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 αντι της Τεταρτης... Παιδια, ας αγωνιστουμε ολοι μας για το αυτονοητο....ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!!!!Δεν περασαμε τοσα(τα πιο δυσκολα θεματα της δεκαετιας στις πανελληνιες) για να βρουμε κλειστες σχολες!!!!Χρωσταμε στους επι πτυχιω να παρουν πτυχιο και να προχωρησουν στη ζωη τους....Ας μην πηγαινουν χαμενα τα λεφτα για νοικια!!!!Ας μην αφησουμε αλλο να μας στερουν το δικαιωμα στη γνωση!!!ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!!!! Με τη μορφωση μπορουμε να βοηθησουμε την κοινωνια ωστε να βγει απ'το τελμα!!!Οχι με τη νωθροτητα και με καταληψεις εις βαρος των αλλων!!!Ας τους δειξουμε οτι πλεον δεν χωρανε νοθειες!!!!ΑΣ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ χωρις δυνατοτητα αμφισβητησης του αποτελεσματος!!!!Και μην φοβαστε οτι θα παθουμε κατι...οσο δεν προκαλουμε ΕΑΑΚιτες και λοιπους ειμαστε οκ! ΑΣ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!!ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ (ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ) Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ!!!!Τα λεμε στον αγωνα!!!
Ναι ρε συ, συμφωνοι, αλλα δυστυχως αμα οι παραταξιακοι ειναι αποφασισμενοι να συνεχισουν την καταληψη, τοτε ειναι σχεδον βεβαιο πως θα καταβαλουν καθε μεσο(ακομη και αθεμιτο,οπως διαπιστωσες τις προαλλες) ,προκειμενου να πετυχουν το στοχο τους...Ασε, χαλια τα πραγματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

danai-elpida

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Δαναη-Ελπιδα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 970 μηνύματα.
Καποιος μου ειπε ,αλλα δεν θυμαμαι ,οτι αυριο μπορουμε να παμε στα δικαστηρια ,για να παρακολουθησουμε καποια δικη ποινικου χαρακτηρα. Ξερει καποιος κατι σχετικο ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Miss Brightside

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ahri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,696 μηνύματα.
Ναι ρε συ, συμφωνοι, αλλα δυστυχως αμα οι παραταξιακοι ειναι αποφασισμενοι να συνεχισουν την καταληψη, τοτε ειναι σχεδον βεβαιο πως θα καταβαλουν καθε μεσο(ακομη και αθεμιτο,οπως διαπιστωσες τις προαλλες) ,προκειμενου να πετυχουν το στοχο τους...Ασε, χαλια τα πραγματα.

Η μόνη λύση που βλέπω είναι να κατέβουν όσοι περισσότεροι πρωτοετείς μπορούν και να ψηφίσουν κατά...:worry:
Αν και επειδή προβλήθηκε κάπως το θέμα, ίσως να μην επέμβουν τόσο ολοφάνερα πάλι (χλωμό βέβαια, αλλά ας ελπίσουμε).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!sunny!

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μελίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 161 μηνύματα.
Καποιος μου ειπε ,αλλα δεν θυμαμαι ,οτι αυριο μπορουμε να παμε στα δικαστηρια ,για να παρακολουθησουμε καποια δικη ποινικου χαρακτηρα. Ξερει καποιος κατι σχετικο ?

Μου μοίρασαν στην εγγραφή μεταξύ άλλων ένα χαρτί που λέει "Η ΠΑΣΠ Νομικής διοργανώνει επίσκεψη στα δικαστήρια τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου για την παρακολούθηση ποινικής δίκης!!! Προσυγκέντωρση 9.30 στη σχολή." Και δίνει κάποια τηλέφωνα για πληροφορίες. Περισσότερα δεν γνωρίζω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Balthazor

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Balthazor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,011 μηνύματα.
Η ΓΣ της νομικης μεταφερεται την Πεμπτη 29/9. Ολοι στον αγωνα για το αυτονοητο!Ανοικτη σχολη!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

danai-elpida

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Δαναη-Ελπιδα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 970 μηνύματα.
Μου μοίρασαν στην εγγραφή μεταξύ άλλων ένα χαρτί που λέει "Η ΠΑΣΠ Νομικής διοργανώνει επίσκεψη στα δικαστήρια τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου για την παρακολούθηση ποινικής δίκης!!! Προσυγκέντωρση 9.30 στη σχολή." Και δίνει κάποια τηλέφωνα για πληροφορίες. Περισσότερα δεν γνωρίζω...
Ευχαριστω. Αλλα μαλλον παραταξιακο μου φαινεται . Εξαλλου μπορουμε να παμε κ μονοι μας στα δικαστηρια.!
Μηπως ξερει καποιος ποτε θαρχισουν τα μαθηματα, υποτεθειστω οτι αυριο ληξει η καταληψη. Ακυρο μολις διαβασα οτι η ΓΣ παει για την Πεμπτη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

V@silis

Νεοφερμένος

Ο V@silis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Η ΓΣ της νομικης μεταφερεται την Πεμπτη 29/9. Ολοι στον αγωνα για το αυτονοητο!Ανοικτη σχολη!!!!
Αυτο ειναι εντελως σιγουρο ε? Γιατι εμενα κατι πηρε τ' αυτι μου οτι μπορει να παραμεινει και για αυριο, παρα την απεργια των ΜΜΜ...:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_Morticia_

Επιφανές μέλος

Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 11,230 μηνύματα.
Είναι κωμικοτραγικό αυτό το γαϊτανάκι γύρω από τη μέρα διεξαγωγής της ΓΣ. Η φημολογία σχετικά με τις απεργίες επηρεάζει τις αποφάσεις και προκαλεί σύγχυση σε όσους παρακολουθούν τις ανακοινώσεις...
Κατά τη γνώμη μου, και λαμβανομένων των ανωτέρω, ισχύει η 29.9.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

danai-elpida

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Δαναη-Ελπιδα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 970 μηνύματα.
Η ΓΣ της νομικης μεταφερεται την Πεμπτη 29/9. Ολοι στον αγωνα για το αυτονοητο!Ανοικτη σχολη!!!!
Που το ειδες αυτο? Εσυ θα πας? Μενεις κεντρο?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Balthazor

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Balthazor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,011 μηνύματα.
Που το ειδες αυτο? Εσυ θα πας? Μενεις κεντρο?


Το συγκεκριμενο το ειδα στο σαιτ της δαπ, που ενημερωνεται για τα της σχολης...δεν μενω κεντρο ομως οπωσδηποτε θα παω για να στηριξω το δικαιωμα μου στη γνωση και τη δωρεαν παιδεια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Miss Brightside

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ahri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,696 μηνύματα.
Αν όντως είναι την Πέμπτη θα προσπαθήσω κι εγώ να ανέβω νωρίτερα Αθήνα :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

danai-elpida

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Δαναη-Ελπιδα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 970 μηνύματα.
Συνηθως τι ωρα ξεκιναει κ ποσο περιπου διαρκει? Θελω κ εγω να παρω μερος (τωρα εχω κ τριπτυχο,αρα μπορω κ να ψηφισω)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mixalismylife

Νεοφερμένος

Η mixalismylife αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
θα ήθελα να θέσω ένα ζήτημα!!όταν ένα πρόβλημα (στην προκειμένη περίπτωση ο νέος νόμος πλαίσιο) απασχολεί το σύνολο των φοιτητών καθίσταται αναγκαίο να υπάρξει σύμπνοια ώστε με μαζικές κινητοποιήσεις και συσπείρωση να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους και εν τελει αυτό να εξαλειφθεί.Εφόσον είναι τόσοι πολλοί οι φοιτητές που αρνούνται να δεχτούν την κατάληψη ως λύση θεωρώντας ότι αυτή υποθηκεύει ακόμα χειρότερα το μέλλον, θέτει σε κίνδυνο τα ήδη κεκτημένα και καταργεί το βασικότατο δικαίωμα στη μάθηση γιατί δεν επιχειρείται να βρεθεί ένα άλλο μέσο με το οποίο θα είναι όλοι σύμφωνοι?Δεν πιστεύω ότι είναι αρκετά εύκολο αυτό το εγχείρημα αλλά ούτε με την κατάληψη έχουν δοθεί ποτέ λύσεις και γενικά είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει χειρότερο πανεπιστήμιο απ το κλειστό πανεπιστήμιο...!!Γιατί να ταυτίζουμε τον αγώνα με την κατάληψη???Ο νέος που απ τη φύση του θέλει ν' αλλάξει τον κόσμο οφείλει να έχει ανοιχτούς ορίζοντες και να είναι διαλλακτικός..!!Για μένα η κατάληψη είναι η έσχατη λύση και όχι η απαρχή για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την προσπάθεια εξυγίανσης του χώρου της εκπαίδευσης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Balthazor

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Balthazor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,011 μηνύματα.
Συνηθως τι ωρα ξεκιναει κ ποσο περιπου διαρκει? Θελω κ εγω να παρω μερος (τωρα εχω κ τριπτυχο,αρα μπορω κ να ψηφισω)

Λοιπον συνηθως 1 ξεκινα αλλα κανεις δεν ερχεται απο τοτε γιατι απλουστατα η ψηφοφορια αρχιζει την καλυτερη περιπου 6...οποτε αν ερθεις 4-4:30 θα εισαι μια χαρα!Μην βρεθεις και απεξω(γιατι υπαρχει και αυτη η ταση να κλεινουν τις πορτες σε οσους ηρθαν μολις για την ψηφοφορια). Αντε, ολοι στον αγωνα!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top