@Pianojen89
1. Στον εικοστο πρωτο αιωνα και την εποχη της κοινωνιας της πληροφοριας, οταν υπαρχουν φορουμ, fb, ιστοσελιδες κλπ, απο οπου, οποιοσδηποτε ενδιαφερομενος μπορει να αντλησει πληροφοριες, το επιχειρημα "δεν ηξερα" λυπαμαι δεν ευσταθει.
2. Δεν προκειται για μανιχαιστικη αντιληψη. Σκεφτηκες οτι μπορει να μιλω εκ πειρας και λαμβανοντας υπ' οψιν την τρεχουσα κατασταση;
Οι πρωτοετεις, βασει του νεου νομου, υποχρεουνται να τελειωσουν στα 6 χρονια, εχουν 3 ευκαιριες να περασουν τα μαθηματα και πλεον τα περισσοτερα συγγραμματα δεν θα τους διανεμονται. Επιπροσθετως εχουμε ακομη καταληψη, η δε τυχη του εξαμηνου αγνοειται. Οποτε αρχισουν τα μαθηματα, ειδικα αν αυτο γινει με καθυστερηση, πιστευεις οτι οι διδασκοντες θα κατσουν να τα κανουν αναλυτικα; Αντιθετως θα τα κανουν συνοπτικα και μεχρι ενος σημειου που θα τους το επιτρεψει ο χρονος. Τα υπολοιπα θα πρεπει να τα κανουν μονοι τους οι φοιτητες. Οπως καταλαβαινεις η εγκαιρη προετοιμασια αποβαινει σωτηρια ειδικα αν εχεις βαθμολογικες επιδιωξεις.
3. Ιστορια Δικαιου σαφως και ειναι χρησιμο μαθημα. Τωρα σαφως και δεν θα μπουν στην διαδικασια της εκμαθησης. Απλη αναγνωση του βιβλιου θα κανουν για να ξερουν τι λεει. Στην πορεια θα τα μαθουν για τις εξετασεις μεσω των διαρκων επαναληψεων. Οταν θα κανουν την πουβλικιανη αγωγη, δεν θα ειναι με την απορια τι ακριβως ειναι αυτο. Οταν θα διαβασουν το Οικογενειακο, θα εχουν μια ιδεα του αντικειμενου. Οταν θα μαθαινουν τη δομη του ΑΚ στις Αρχες θα ξερουν τι και πως.
Ομοιως η Εισαγωγη. Δε νοειται νομικος και να μη ξερει τα βασικα της επιστημης του οπως τροποι ερμηνειας, κενα, εθιμο κλπ. Συνταγματικο σιγα τη δυσκολια που εχει. Η Συνταγματικη Ιστορια ενα παραμυθακι ειναι, ενω ΠτΔ, Βουλη κλπ τα εχουν ακουστα απο την καθημερινη ζωη. Τελος οι Αρχες στο πρωτο κομματι ειναι παραμυθακι. Τα πιο στρυφνα κομματια της υλης θα τα διαβασουν ξανα και ξανα. Επισης εχοντας τα διαβασμενα θα παρακολουθουν πιο ανετα τις παραδοσεις και δε θα νοιωθουν ασχημα που οι συμφοιτητες τους που προερχονται απο δικηγορικες οικογενειες η πανε φροντιστηριο θα τα ξερουν ηδη.
4. Συγχαρητηρια για τις ακαδημαικες επιτυχιες σου. Σαφως και τιποτε δεν χαριζεται σε αυτη τη ζωη. Ηδη με το βαθμο που εχεις, ολες οι πορτες ειναι διαπλατα ανοιχτες για σενα.
5. Οσο για την παιδεια, εχω βαρεθει να βλεπω συναδελφους να εχουν σχεδον αποστηθισει τα επιμερους μαθηματα και να τα εχουν περασει με 9- 10, και ειναι αξιοι συγχαρητηριων για αυτα τα επιτευγματα τους, ομως οταν προκειται να κανουν σωρευτικη εφαρμογη απο διαφορετικους κλαδους δικαιου, να αδυνατουν. Η να ρωτανε οι καθηγητες ζητηματα γενικοτερης φυσεως και να κοιτανε σα ροφοι.
Οσο για τις αναβαθμολογησεις, ναι ειμαι αρνητικος. Ολος ο περιγυρος μου τελειωσε στα 4 ετη με αριστα χωρις ρητρες και αναβαθμολογησεις εν μεσω απεργιων και καταληψεων. Απλως εργαστηκαν ευσυνειδητα απο την αρχη του εξαμηνου προκειμενου να επιτυχουν τους στοχους τους. Και φυσικα ειχαν και αλλα ενδιαφεροντα πλην της σχολης. Αρα ειναι θεμα οπτικης και στοχων του καθενος.
6. Το "μακαριοι πτωχοι τω πνευματι" αποτελουσε την αυτοκριτικη μου. Λυπαμαι που το εξελαβες αλλιως.
Καλη συνεχεια στις σπουδες σου.
Σιγά μη κάτσουμε να διαβάσουμε μόνοι μας αστικό πχ, δε νομίζω να καταλάβουμε και πολλά
Και τιποτα να μην καταλαβεις στην αρχη, με την δευτερη αναγνωση θα σου ειναι πιο οικεια. Και οταν ξεκινησουν οι παραδοσεις, θα τα καταλαβαινεις ακομη καλυτερα. Καλως η κακως στη σχολη σπανια υπαρχει ομαλο εξαμηνο οποτε η εγκαιρη προετοιμασια ειναι σωτηρια ειδικα με τα νεα μετρα σχετικα με τη φοιτηση που θα ισχυσουν απο φετος. Επισης μη ξεχναμε η σχολη εχει απαιτητικο προγραμμα σπουδων και αυστηρους διδασκοντες.