Νομικής, στο ΔΠΘ: χρωστάω 25 μαθηματα. Βοήθεια!

lawstudent03

Νεοφερμένο μέλος

Η lawstudent03 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Νομικής ΔΠΘ. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Είμαι φοιτήτρια νομικής, στο ΔΠΘ, και τώρα μπαίνω στο εαρινό εξάμηνο του 5ου έτους. Λόγω διάφορων καταστάσεων στην ζωή μου, βρέθηκα τώρα 5ο έτος να χρωστάω 25 μαθήματα και νιώθω ότι δεν έχω στον ήλιο μοίρα, θα με διαγράψουν το επόμενο καλοκαίρι και θα έχουν και δίκιο. Σκέφτομαι να ξεκινήσω διάβασμα, αν και όλα μου φαίνονται μάταια και δεν θα καταφέρω απολύτως τίποτα. Μήπως υπάρχει κανένα success story με τόσα χρωστούμενα από αυτές τις σχολές να μου δώσει λίγο κουράγιο και κυρίως συμβουλές για το τι να κάνω; Νιώθω πως έχω πελαγώσει πλήρως.

Αρχικά, δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι!!!

Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα που κουβαλάμε τον δικό μας σταυρό. Προσωπικά, μπορεί να μην φοιτώ στην Νομική Σχολή ΔΠΘ και ούτε έχω σχέση με αυτές τις επιστήμες αλλά έχω ακούσει πολλές φορές άτομα που πετυχαίνουν σε 1,5 χρόνο να περάσουν περισσότερα από 25 μαθήματα. Έχω ακούσει άτομο να περνάει 32 μαθήματα σε 3 εξεταστικές. Η φίλη μου σπούδαζε Πολιτικές Επιστήμες και χρώσταγε όλα τα μαθήματα της σχολής, πέρα από 2-3 μαθήματα του α' έτους και τα κατάφερε σε 5 εξεταστικές!

Έχεις μπροστά σου αρκετές εξεταστικές. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!!!!

Αλλά σίγουρα πρέπει να το πάρεις σοβαρά - χωρίς όμως να πελαγώνεις γιατί καταφέρνεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Προσωπικά, θεωρώ ότι στην εξεταστική που έρχεται πρέπει να δώσεις βάση στην ποσότητα - προσπάθησε δηλαδή να ξεσκαρτάρεις τα εύκολα και μέτρια μαθήματα σε δυσκολία για να πέσει ο αριθμός. Φυσικά αυτό προϋποθέτει διάβασμα καθημερινό από εδώ και πέρα. Μάζεψε όλο το απαιτούμενο υλικό (ύλη, σημειώσεις, θέματα) και βάλε στόχο να περάσεις 7-8 μαθήματα. Προσωπικά, έχοντας περάσει 12 μαθήματα σε μια εξεταστική, θεωρώ ότι είναι άκρως επιτεύξιμο.

Αν στις επόμενες δύο εξεταστικές, περάσεις 15 μαθήματα, θεωρώ μετά ότι θα σου φαίνεται πιο βατό το να περάσεις 10 μαθήματα σε 1 ακαδημαϊκό έτος.

Είναι λογικό να σου φαίνονται βουνό, αλλά πίστεψέ με είναι να ξεπεράσεις το πελάγωμα, να οργανωθείς και να περάσεις κάποια μαθήματα.

Είμαι φοιτήτρια νομικής, στο ΔΠΘ, και τώρα μπαίνω στο εαρινό εξάμηνο του 5ου έτους. Λόγω διάφορων καταστάσεων στην ζωή μου, βρέθηκα τώρα 5ο έτος να χρωστάω 25 μαθήματα και νιώθω ότι δεν έχω στον ήλιο μοίρα, θα με διαγράψουν το επόμενο καλοκαίρι και θα έχουν και δίκιο. Σκέφτομαι να ξεκινήσω διάβασμα, αν και όλα μου φαίνονται μάταια και δεν θα καταφέρω απολύτως τίποτα. Μήπως υπάρχει κανένα success story με τόσα χρωστούμενα από αυτές τις σχολές να μου δώσει λίγο κουράγιο και κυρίως συμβουλές για το τι να κάνω; Νιώθω πως έχω πελαγώσει πλήρως.
Ηρεμισε.
Εσυ και αλλοι 100 χιλιαδες σαν εσενα... φυσιολογικος ανθρωπος εισαι.
Θα τα περασεις με προσηλωση και δεν θα σε διωξουν...θα βοηθησουν και οι καθηγητες.
Εχεις ακομα 1,5+1=2,5 χρονια και οταν αυτοι φυγουν του χρονου θα εχεις και πολυ περισσοτερα.
Εγω ειμαι 14 εξαμηνο και χρωσταω 3 και διπλωματικη.
Θα πηγαινεις στις παραδοσεις να τα φρεσκαρεις και θα ψαρευεις και θεματα.

Διαβασμα, διαβασμα και διαβασμα.

Καλημέρα!
Δεν είμαι του κλάδου σου, αλλα γνωρίζω πολλά παραδείγματα ατόμων που σε 1,5 χρόνο πέρασαν τη συντριπτική πλειοψήφια των μαθημάτων της σχολής τους.

Το πρώτο βήμα είναι η πλήρης οργάνωση του υλικού: συγκέντρωσε σημειώσεις και θέσε ένα αυστηρό πρόγραμμα. Ομαδοποίησε τα μαθήματα ανά βαθμό δυσκολίας και εντόπισε ποια απαιτούν απαραιτήτως παρακολούθηση. Οι διαλέξεις είναι συχνά το "κλειδί" για την επιτυχία, ειδικά στα μαθήματα υψηλής δυσκολίας.

Αξιοποίησε τις εμβόλιμες εξεταστικές. Θέσε έναν ρεαλιστικό στόχο για τον αριθμό των μαθημάτων που θέλεις να περάσεις στις δύο επόμενες εξεταστικές. Κατ' εμέ, μην προσπαθείς να δίνεις πολλά απαιτητικά μαθήματα μαζί. Τουλάχιστον αν τύχει να αποτύχεις σε ένα, θα έχεις περάσει τα υπόλοιπα και θα έχεις την ώθηση και την αυτοπεποίθηση να συνέχισεις παρακάτω.

Καλή τύχη!!!

Τελευταία επεξεργασία:
Σε παρόμοια φάση με εσένα και εγώ προσπαθώ να οργανωθώ τώρα

Καλημέρα!
Δεν είμαι του κλάδου σου, αλλα γνωρίζω πολλά παραδείγματα ατόμων που σε 1,5 χρόνο πέρασαν τη συντριπτική πλειοψήφια των μαθημάτων της σχολής τους.

Το πρώτο βήμα είναι η πλήρης οργάνωση του υλικού: συγκέντρωσε σημειώσεις και θέσε ένα αυστηρό πρόγραμμα. Ομαδοποίησε τα μαθήματα ανά βαθμό δυσκολίας και εντόπισε ποια απαιτούν απαραιτήτως παρακολούθηση. Οι διαλέξεις είναι συχνά το "κλειδί" για την επιτυχία, ειδικά στα μαθήματα υψηλής δυσκολίας.

Αξιοποίησε τις εμβόλιμες εξεταστικές. Θέσε έναν ρεαλιστικό στόχο για τον αριθμό των μαθημάτων που θέλεις να περάσεις στις δύο επόμενες εξεταστικές. Κατ' εμέ, μην προσπαθείς να δίνεις πολλά απαιτητικά μαθήματα μαζί. Τουλάχιστον αν τύχει να αποτύχεις σε ένα, θα έχεις περάσει τα υπόλοιπα και θα έχεις την ώθηση και την αυτοπεποίθηση να συνέχισεις παρακάτω.

Καλή τύχη!!!

Αρχικά, δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι!!!

Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα που κουβαλάμε τον δικό μας σταυρό. Προσωπικά, μπορεί να μην φοιτώ στην Νομική Σχολή ΔΠΘ και ούτε έχω σχέση με αυτές τις επιστήμες αλλά έχω ακούσει πολλές φορές άτομα που πετυχαίνουν σε 1,5 χρόνο να περάσουν περισσότερα από 25 μαθήματα. Έχω ακούσει άτομο να περνάει 32 μαθήματα σε 3 εξεταστικές. Η φίλη μου σπούδαζε Πολιτικές Επιστήμες και χρώσταγε όλα τα μαθήματα της σχολής, πέρα από 2-3 μαθήματα του α' έτους και τα κατάφερε σε 5 εξεταστικές!

Έχεις μπροστά σου αρκετές εξεταστικές. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!!!!

Αλλά σίγουρα πρέπει να το πάρεις σοβαρά - χωρίς όμως να πελαγώνεις γιατί καταφέρνεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Προσωπικά, θεωρώ ότι στην εξεταστική που έρχεται πρέπει να δώσεις βάση στην ποσότητα - προσπάθησε δηλαδή να ξεσκαρτάρεις τα εύκολα και μέτρια μαθήματα σε δυσκολία για να πέσει ο αριθμός. Φυσικά αυτό προϋποθέτει διάβασμα καθημερινό από εδώ και πέρα. Μάζεψε όλο το απαιτούμενο υλικό (ύλη, σημειώσεις, θέματα) και βάλε στόχο να περάσεις 7-8 μαθήματα. Προσωπικά, έχοντας περάσει 12 μαθήματα σε μια εξεταστική, θεωρώ ότι είναι άκρως επιτεύξιμο.

Αν στις επόμενες δύο εξεταστικές, περάσεις 15 μαθήματα, θεωρώ μετά ότι θα σου φαίνεται πιο βατό το να περάσεις 10 μαθήματα σε 1 ακαδημαϊκό έτος.

Είναι λογικό να σου φαίνονται βουνό, αλλά πίστεψέ με είναι να ξεπεράσεις το πελάγωμα, να οργανωθείς και να περάσεις κάποια μαθήματα.
Σκέφτομαι να δώσω τουλάχιστον 20 μαθήματα την επόμενη εξεταστική,να αρχίσω να διαβάζω από τώρα ό,τι μου έχει μείνει και να πορευτώ αναλόγως.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Καλημέρα!

Καλή τύχη!!!
Σκέφτομαι να δώσω τουλάχιστον 20 μαθήματα στην επόμενη εξεταστική,αν αρχίσουν από εκεί να μειώνονται όσο γίνεται,τόσο το καλύτερο για μένα..Εξάλλου τα μισά τα έχω ξαναδεί ως ύλη,οπότε δεν με τρομάζουν και τόσο

Ε τωρα 20 μαθηματα ...?εξωπραγματικο ακουγεται.
Αλλα δεν ξερω παλι ,μπορει εκει στην νομικη αν σας βαζουν πολλαπλης επιλογης που να βγαινουν με κριτικη σκεψη απο τα ακουσματα στη διαλεξη.
Αλλα οκ καντο ως τακτικη ...να καταγραφετε οτι εισαι παρουσα και το προσπαθεις.
Επισης δες την περιπτωση και ζυγισε πλεονεκτηματα αν μπορεις να κανεις μιση φοιτηση ( εργασια , ασθενεια, ασθενεια στην οικογενεια) και ετσι θα διπλασιασεις τα χρονια απο 2,5 σε 5.

Τελευταία επεξεργασία:
Σκέφτομαι να δώσω τουλάχιστον 20 μαθήματα την επόμενη εξεταστική,να αρχίσω να διαβάζω από τώρα ό,τι μου έχει μείνει και να πορευτώ αναλόγως.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σκέφτομαι να δώσω τουλάχιστον 20 μαθήματα στην επόμενη εξεταστική,αν αρχίσουν από εκεί να μειώνονται όσο γίνεται,τόσο το καλύτερο για μένα..Εξάλλου τα μισά τα έχω ξαναδεί ως ύλη,οπότε δεν με τρομάζουν και τόσο
Θεωρώ υπερβολικά 20 μαθήματα σε μια εξεταστική. Max 12 θα πρότεινα.

Τουλάχιστον 20 είναι όντως δύσκολο να δώσεις.
Ίσως θα χρησίμευε να τα δηλώσεις όλα και ίσως βολέψει να δώσεις κάποιο παραπάνω αν σου βγει το πρόγραμμα.
Καλύτερα να ξεκινήσεις με 10 -12, όπως σου πρότειναν παραπάνω.

Εαν είσαι καιρό που δεν διαβάζεις και δεν περνάς μαθήματα εγώ είμαι της άποψης να έβαζες έναν ρεαλιστικό βατό στόχο για αρχή. Ίσως όχι πολλά "βαριά" μαθήματα μαζεμένα και σίγουρα δώσε και κάποια εύκολα και βατά που δεν θέλουν πολύ κόπο.
Μερικές φορές το να βάλει κανείς πολύ "φιλόδοξους" στόχους εξ’αρχής έχει το αντίθετο αποτέλεσμα γιατί αν βλέπεις πως δεν σου βγαίνει απογοητεύεσαι και μπορεί εν τέλει να τα παρατήσεις.
Ή τουλάχιστον κάνε ένα πλάνο που να στοχεύσεις και να ρίξεις βάρος σε συγκεκριμένο -ρεαλιστικό- αριθμό μαθημάτων και άμα δεις ότι σου βγαίνει ο χρόνος, δώσε και άλλα.

Καταρχάς παιδιά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας και θα λάβω όλα όσα μου είπατε υπόψη. Ίσως να μιλάει η απόγνωση τώρα,αλλά δεν θα το επιτρέψω να με πάρει από κάτω,όσο κι αν ακούγεται έτσι τώρα

Κορίτσι κι εγω που είμαι νομικη περνάω μια δύσκολη φάση, αλλα εχει γινει να μην εχω περασει τιποτα ολη την χρονια και να εχω περασει 11 μαθηματα σε ενα Σεπτέμβρη. Ολα γινονται. Να βρεις καλές σημειωσεις απο καθηγητές του κάθε μαθήματος (φβ, απο αλλους φοιτητες) και αν χρειαστει μπορεις να αγορασεις βιβλια με πρακτικα με λυσεις. Εμενα αυτο με βοήθησε γιατι τα εγχειρίδια ειναι τεράστια. Ολα καλα θα πανε🫶

Αυτό που σου είπαν παραπάνω, ίσως η αίτηση για μερική φοίτηση να σε βοηθήσει από όλες τις απόψεις...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back