Αρχικά, δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι!!!
Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα που κουβαλάμε τον δικό μας σταυρό. Προσωπικά, μπορεί να μην φοιτώ στην Νομική Σχολή ΔΠΘ και ούτε έχω σχέση με αυτές τις επιστήμες αλλά έχω ακούσει πολλές φορές άτομα που πετυχαίνουν σε 1,5 χρόνο να περάσουν περισσότερα από 25 μαθήματα. Έχω ακούσει άτομο να περνάει 32 μαθήματα σε 3 εξεταστικές. Η φίλη μου σπούδαζε Πολιτικές Επιστήμες και χρώσταγε όλα τα μαθήματα της σχολής, πέρα από 2-3 μαθήματα του α' έτους και τα κατάφερε σε 5 εξεταστικές!
Έχεις μπροστά σου αρκετές εξεταστικές. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!!!!
Αλλά σίγουρα πρέπει να το πάρεις σοβαρά - χωρίς όμως να πελαγώνεις γιατί καταφέρνεις το αντίθετο αποτέλεσμα.
Προσωπικά, θεωρώ ότι στην εξεταστική που έρχεται πρέπει να δώσεις βάση στην ποσότητα - προσπάθησε δηλαδή να ξεσκαρτάρεις τα εύκολα και μέτρια μαθήματα σε δυσκολία για να πέσει ο αριθμός. Φυσικά αυτό προϋποθέτει διάβασμα καθημερινό από εδώ και πέρα. Μάζεψε όλο το απαιτούμενο υλικό (ύλη, σημειώσεις, θέματα) και βάλε στόχο να περάσεις 7-8 μαθήματα. Προσωπικά, έχοντας περάσει 12 μαθήματα σε μια εξεταστική, θεωρώ ότι είναι άκρως επιτεύξιμο.
Αν στις επόμενες δύο εξεταστικές, περάσεις 15 μαθήματα, θεωρώ μετά ότι θα σου φαίνεται πιο βατό το να περάσεις 10 μαθήματα σε 1 ακαδημαϊκό έτος.
Είναι λογικό να σου φαίνονται βουνό, αλλά πίστεψέ με είναι να ξεπεράσεις το πελάγωμα, να οργανωθείς και να περάσεις κάποια μαθήματα.