Καλησπέρα. Είμαι 19 και τον τελευταίο καιρό νιωθω αυτό που λέει ο τίτλος. Δεν έχω πετύχει τίποτα αξιόλογο μέχρι τωρα στη ζωή μου. Πέραν απο κάποια πτυχία στα αγγλικά, πέραν απο δουλειές που έχω κάνει τα καλοκαίρια στις οποίες ημουν καλή, δεν εχω κανει τίποτα αλλο, νιώθω άχρηστη. Φέτος ξαναδίνω πανελλήνιες ώστε να πετύχω τη σχολή που μου αρέσει, αλλά η πλήρης υλη και η δυσκολία στο να την αφομοιωσω με έχουν κάνει τοσο απαισιόδοξη και θα παω το ίδιο ασχημα με πέρσι. Επέλεξα την λάθος κατεύθυνση, δεν μπορώ με τιποτα να γινω όσο καλή χρειάζεται στη φυσικη και χημεια. Νιώθω αποτυχημένη. Νιώθω πως οι γονεις μου δεν έχουν τίποτα που να τους κανει περηφανους για μενα σε αντίθεση με τα αδέρφια μου. Έχω βυθιστεί σε έναν βούρκο ο οποίος με αδρανοποιει. Θελω να παρω τη ζωή στα χέρια μου να γεμίσω γνώσεις, αλλα εχω περιοριστεί τοσο πολυ σαυτα τα 4 πανελλαδικως εξεταζόμενα μαθηματα στα οποια δεν ειμαι καλη, με αποτέλεσμα να νιώθω αποτυχημένη. Κάποιοι στενοί μου άνθρωποι που τους το εχω συζητήσει μου λενε "ειναι δυνατόν να νιώθεις ετσι ενω είσαι μονο 19; εχεις ολη τη ζωη μπροστά σου"
Αλλα πραγματικά μέχρι τώρα δε θα έπρεπε να ειχα καταφέρει κάποια πράγματα ; να είχα μπει στην σχολή αρεσκείας μου και να έκανα τους γονεις μου χαρούμενους. Δεν με έχουν πάρει τα χρόνια αλλα δε ξερω πραγματικά. Οι γονείς μου τόσο καιρό μου φέρονταν τρυφερά αλλα και αυτοί τελευταία έχουν αρχίσει να θυμώνουν με εμένα που προσπαθώ και δε τα καταφέρνω. Νιώθω μπερδεμένη με την ζωή μου και τελείως μόνη μου σε αυτό...
Θα χαιρόμουν να ακούσω τις απόψεις σας.
Δεν θα αναφερθω καν στο κομματι των γονιων σου,γιατι εισαι ενα ατομο απο μονη σου και οχι προεκταση τους. Οι γονεις μας,νιωθουν περηφανοι για εμας οτι και να ειμαστε(τουλαχιστον ετσι ειναι το λογικο) απο κει και περα θα σου πω μονο ενα πραγμα που εχω καταλαβει μεχρι τωρα στα 18:περηφανη πρεπει να εισαι μονο οταν εισαι ενας αληθινος και καλος ανθρωπος. Και οταν λεω καλος,δεν εννοω να μην εχουν γινει λαθη αλλα να εχουν γινει και να εχεις προσπαθησει να τα αλλαξεις και γενικοτερα να εισαι καλος στην καθημερινοτητα σου. Ολα τα αλλα ειναι σχετικα και βλακωδες. Δεν θα σου πω για εμενα,γιατι ολοι οι ανθρωποι ειμαστε διαφορετικοι. Ολοι εχουμε ονειρα για εμας και βασικα μελλον που θελουμε να πετυχουμε,οποτε το μονο που εχεις να κανεις ειναξ να ξεσκιστεις και να βαζεις τον στοχο πανω απο ολα. Επισης,αν μιλαμε για υψηλη σχολη να σκεφτεις καμια εναλλκτικη. Καλυτερα,σκεψου τι θα σου αρεσε να κανεις και επισκεψου εναν επαγγελματια του αντικειμενου. Τουλαχιστον εμενα και καποια ατομα ακομη που γνωριζω,βοηθησε αρκετα. Ολα τα αλλα καντα περα. Αρνητικες σκεψεις στο μυαλο σου θα υπαρχουν ακομη και να πετυχεις. Σχεδον ποτε ο ανθρωπος δεν ειναι πληρεις,γιατι αυτο ειναι στην ανθρωπινη φυση. Δωσε χρονο στον εαυτο σου και δεσου μαζι του γιατι μονο αυτον θα εχεις. Ολα θα ερθουν,σιγα σιγα με μικρες επιτυχιες. Και να μην περασεις,δεν εχασες τον πολεμο αλλα μια μαχη,ξανασωσε και ξαναδωσε. Οσο μεγαλωνεις θα ωριμαζεις και θα σου ειναι ευκολοτερο να αφομιωσεις πραγματα,σου μιλα ατομο που απο πρωτη γυμνασιου εγραφε 1 φυσικη και τωρα εχει καταφερει να παρει ενα 11-12 με κοπο. Και ξερεις τι;ειμαι ευτυχισμενη και περηφανη για μενα,μπορει να μην εφτασα στην κορυφη του βουνου,ομως διενυσα μια τεραστια αποσταση. Ελπιζω εστω και στο ελαχιστο να σε βοηθησα,χωρις να ειμαι καμια ειδικος και καλως κακως,τετοιες σκεψεις οσο και να τις μοιραστεις δεν φευγουν ευκολα απο πανω σου. Οσο περναει ο καιρος ομως τα πραγματα θα καλυτερεψουν. Αυτα ελπιζω να μην στα επριξα,παω να διαβασω χημεια γιατι γραφω αυριο και εχω να αφομιωσω τεραστια υλη. Ψυχραιμια και ολα κομπλε θα πανε