Νεκρή η 27χρονη που παρουσίασε επιπλοκές ύστερα από καισαρική

Στέφανος-Ιάσωνας

Νεοφερμένος

Ο Στέφανος-Ιάσωνας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Θράκης (Ξάνθη). Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Δυστυχώς, όμως ζούμε σε δημοκρατικές κοινωνίες που η δύναμη της μάζας θα επηρεάσει και την δική μου μετέπειτα πορεία.
Η δύναμή της μάζας ήταν που παραλίγο να δολοφονήσει τον Γαλλιλαίο, η δύναμη της μάζας είναι που σε λίγο καιρό θα βγάλει τον Κασιδιάρη πάλι στην Βουλή..

Τι να πω; Λυπάμαι...
Ευτυχώς που έχουμε δημοκρατία (?) και μπορείς να σηκωθείς να φύγεις από τη χώρα σου, αν φθάσει στο απροχώρητο για τα δικά σου δεδομένα η κατάσταση...

Μήπως,γι'αυτό πάει καταδιάλου η χώρα;
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,197 μηνύματα.
Δυστυχώς, όμως ζούμε σε δημοκρατικές κοινωνίες που η δύναμη της μάζας θα επηρεάσει και την δική μου μετέπειτα πορεία.
Η δύναμή της μάζας ήταν που παραλίγο να δολοφονήσει τον Γαλλιλαίο, η δύναμη της μάζας είναι που σε λίγο καιρό θα βγάλει τον Κασιδιάρη πάλι στην Βουλή..

Τι να πω; Λυπάμαι...

Εσύ το βλέπεις όμως έτσι γιατί δεν έχεις επηρεαστεί απο την κουλτούρα της Ελληνικής τηλεόρασης .
Κάποιος που παρακολουθεί δεν μπορεί να καταλάβει καν σε τι αναφέρεσαι και με το οποίο δεν διαφωνώ .

Η Δημοκρατία δεν είναι αγαθό πολίτευμα αφού δεν έχει θέμα να θυσιάσει τους λίγους που έχουν δίκιο,για να σώσει τους πολλούς και ας έχουν άδικο . Πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα πως έχουν αλλά να προσφέρεις σε ορισμένους ανθρώπους την αλήθεια που περιμένουν απο εσένα και αντέχουν . Ειδάλλως καταλήγεις πράγματι να δολοφονηθείς όπως ο Γαλιλαίος ,γιατί δεν ήταν απλά απειλή για αυτούς . Ήταν κάτι πολύ χειρότερο . Ήταν απειλή για τα πιστεύω τους .

Εαν είσαι σε μια παρεά που οι 4/5 κάνουν το x και εσύ το βρίσκεις λάθος και βλέπεις οτι είναι τέρμα brain-washed,δεν θα τους το πεις κατάμουτρα οτι προωθούν υποκουλτούρα γιατί θα πέσουν και θα σε φάνε . Θα τους πεις "ναι ναι..." και θα την κάνεις με ελαφρά ειδάλλως θα γίνεις ο κακός & ο περίεργος :P .
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Ήμουν 100% σίγουρος ότι θα ακολουθούσε αυτή η τοποθέτηση. Γιατί πάντα μα πάντα αυτή η απάντηση/ερώτηση έρχεται μετά την προτροπή να πάει κάποιος στο εξωτερικό για να βελτιώσει την ζωή του.

Όταν χαλούσε η χώρα ο καθένας κοίταζε τον εαυτό του. Τώρα που θέλει φτιάξιμο ας αρχίσει πάλι από τον καθένα που την χαλούσε. Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να καθίσει να φτιάχνει και να παλεύει για τους υπολοίπους που χαλάνε και κοιτάνε τον εαυτό τους. Θα καταστρεφόμαστε για τους υπολοίπους που θέλουν να καταστρέφονται και αδιαφορούν;

Διαβάζω και κάτι απόψεις ότι έτσι είναι ο κόσμος, η κάθε γενιά δημιουργεί προβλήματα τα οποία η επόμενη πρέπει να επιλύσει. Το ζητούμενο είναι να μην δημιουργούμε προβλήματα εκεί όπου δεν υπάρχουν. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι επόμενοι που θα έρθουν στον κόσμο και που μεγαλώνουν, να φτιάχνουν αυτά που ρίμαξαν και δεν σεβάστηκαν οι προηγούμενοι.

Πλέον, είναι πολύ εύκολο να βρεθείς σε κάποια άλλη χώρα, όπου τα πράγματα είναι καλύτερα και να διεκδίκησεις μία καλύτερη ζωή...

Επίσης, δεν φεύγουν από αυτήν την χώρα μόνο τα λαμπρά μυαλά, οι επιστήμονες. Φεύγουν και απλοί άνθρωποι, χωρίς πτυχία που κουράστηκαν να ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες ευελπιστώντας να βελτιωθεί η κατάσταση.
 

Ιππολύτη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ιππολύτη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,972 μηνύματα.
Ευτυχώς που έχουμε δημοκρατία (?) και μπορείς να σηκωθείς να φύγεις από τη χώρα σου, αν φθάσει στο απροχώρητο για τα δικά σου δεδομένα η κατάσταση...
Σωστά, εξάλλου την υποκουλτούρα στην τηλεόραση, τα άλλα μέσα και τη δημοσιογραφία μόνο στην Ελλάδα τη συναντάμε.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,657 μηνύματα.
ρεμπεκα ειπες υπαρχει πολυφωνια στην τηλεοραση??που ακριβως ειδες την πολυφωνια που εγω δεν την βλεπω?
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Γιατί αν όλοι οι άνθρωποι προήγαγαν την υποκουλτούρα, τώρα θα κυνηγούσαμε αντιλόπες στην Αφρική ακόμη.

Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν πως ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα και γι'αυτό έχουμε εξελίξεις σε επιστήμη και τεχνολογία και μυαλά που φέρνουν αλλαγές στον κόσμο.

Η υποκουλτούρα είναι προσβολή για κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται σκεπτόμενος γιατί υποβιβάζει την νοημοσύνη του και τον στερεί των δυνατοτήτων του. Αν εσυ συμφωνείς με τις αηδίες που σου προσφέρουν τότε υποστήριξε τους.

Η δημοσιογραφία για άλλον λόγο ξεκίνησε και αλλού έχει καταλήξει. Σε καμία περίπτωση δεν εκτελεί τον ρόλο της.

Και δεν είναι θέμα του τι αντέχει ή δεν αντέχει ο καθένας, είναι ότι παρουσιάζονται όλα επιλεκτικά. Άνοιξε την τηλεόραση να δεις, 5/10 θα μιλάνε για δολοφονίες και φόνους, 2/10 για γκομενικα, σεξ, και gossip & "αθλητισμό", 2/10 για πολιτικά φυσικά όπως συμφέρει το κάθε κανάλι και 1/10 για οτιδήποτε άλλο ίσως ουσίας. Δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.

Και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πραγματική ενημέρωση.

Αν πιστεύεις πως ο κόσμος που παρουσιάζει η τηλεόραση ανταποκρίνεται στην τηλεόραση πραγματικά λυπάμαι.
Και για να στο θέσω για να καταλάβεις, άλλο να τρως fast food μια φορά το δίμηνο και άλλο κάθε μέρα όλη μέρα..
Ίσως τώρα έγινα πιο κατανοητός.

Εννοείς ότι το να υπάρχει υποκουλτούρα που εσύ ως σκεπτόμενο άτομο επιλέγεις να μη δει σε προσβάλλει; Εμένα, πάντως, καθόλου δε με προσβάλλει να παίζεται στην τηλεόραση το GNTM ή να ενημερώνεται ο κόσμος για το τι κάνει η Μενεγάκη (όντως χώρισε, τώρα; ). Στο παράδειγμα με το fast food που έφερες, είναι σαν να απαιτείς να κλείσουν αυτά τα μαγαζιά επειδή εσύ δε θες να τρως συχνά fast food. Μπορείς απλά να μην τρως. Τόσο απλό.

Η είδηση που αναπαράγεται σε ένα μέσο είναι υποκειμενική από τη φύση της, αφού πριν την αναπαραγωγή της κάποιο άτομο θα διαλέξει να την ξεχωρίσει μέσα σε ένα σύνολο ειδήσεων - οπότε και μπαίνει στη μέση η υποκειμενικότητα. Deal with it. Αντί να γκρινιάζεις που η τηλεόραση δεν καλύπτει στο 100% τις ανάγκες σου, θεωρώντας ότι έχεις εξαντλήσει το περιεχόμενό της, μπορείς να στραφείς στο διαδίκτυο. Ψάξε αυτό που σου ταιριάζει αντί να περιμένεις από την κοινωνία να έρθει στα μέτρα σου.

Για τη δημοσιογραφία, τώρα, μασώντας την... τροφή της @Revekka ς (sorry, δεν άντεξα να μην το κλίνω :Ρ), πώς κρίνεις την τηλεόραση και τα μερίδα των προγραμμάτων της ως «υποκουλτούρα» αν δεν έχεις δει αυτά τα πράγματα. Εννοώ, θεωρείς, a priori ότι είναι υποκουλτούρα και άρα δεν τα παρακολουθείς; Τότε πώς διαμορφώνεις άποψη βασισμένη σε μη εσωτερικά πιστεύω; Αν, από την άλλη, έχεις παρακολουθήσει δύο-τρία δειγματοληπτικά στο παρελθόν, πώς ξέρεις τι γίνεται τώρα;

Εγώ συνήθως αυτή την τάση να χαρακτηρίζουμε πράγματα ως «υποκουλτούρα» την εκλαμβάνω ως μία πρόθεση να μιλήσουμε δια του αποκλεισμού για μία συμπληρωματική «ελίτ» με την κουλτούρα της που δεν είναι συμβατή με την προαναφερθείσα «υποκουλτούρα» και που, εξ ορισμού, θεωρείται κατώτερη της «κουλτούρας» - με κάποια ad hoc, συνήθως, σχέση διάταξης. Ωστόσο, δε νομίζω ότι υφίσταται κάτι τέτοιο, ειδικά όταν το γούστο είναι κάτι το τόσο υποκειμενικό.

Κάτι, άλλο επίσης, που χαρακτηρίζει την «ελίτ-κουλτούρα» είναι η εκ προοιμίου απαξίωση κάθε μορφής «ελαφριάς» διασκέδασης. Εγώ βλέπω εδώ περισσότερο μία συναισθηματική απομάκρυνση και απευαισθητοποίηση, στο επίπεδο που κάτι που δεν παράγει «έργο» για την ανθρωπότητα, να είναι απλά κατακριτέο. Αν δηλαδή ένα άτομο επιλέγει να ψυχαγωγείται «ελαφρά» με αυτόν τον τρόπο - που και το «ελαφρά» είναι υποκειμενικό - θα του πούμε να μην το κάνει γιατί μας βλάπτει ( ; ) με κάποιον τρόπο;
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,197 μηνύματα.
Δεν νομίζω ρε παιδιά οτι το είπε με σκοπό να απορρίψει οτιδήποτε προβάλλεται ή να προσβάλλει οποιονδήποτε τύχει να παρακολουθήσει για να κοροιδέψει ή να γελάσει ή απλά να ακούσει τις κριτικές ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό τον χώρο επειδή for whatever reason τον χαλαρώνει ή βρίσκει ενδιαφέρον . Εαν και δυσκολεύομαι να καταλάβω πως η πλειοψηφία ας πούμε του αντρικού κοινού μπορεί να ταυτιστεί με άνδρες μοντέλα για να το παρακολουθήσει :P.

Προφανώς ΟΛΟΙ έχουμε ανάγκη κάποιες ώρες να είμαστε λίγο στον αυτόματο για να ηρεμήσουμε. Ακόμα και εαν σημαίνει να κάνουμε κάτι εντελώς ηλίθιο & ανούσιο,αρκεί να μας χαλαρώνει . Είναι εντελώς ανθρώπινο . Το πρόβλημα της υποκουλτούρας υφίσταται όταν ένας άνθρωπος την έχει ενσωματώσει για τα καλά στον τρόπο που σκέφτεται και δεν αναζητά συνεχώς νέους τρόπους διασκέδασης αλλά παραμένει προσκολλημένος σε ένα και μοναδικό είδος .

Εγώ ίσα ίσα υποκουλτούρα βλέπω στους διαγωνιζόμενους τις περισσότερες φορές . Οι κριτές πλην της Καγιάς που είναι ο ορισμός του cringe, και κάτι λίγα περίεργα της Ηλιάνας για την τηλεθέαση, πιστεύω και πλάκα έχουν,και σωστοί είναι στις απόψεις τους .

Τώρα στο αντρικό GNTM βέβαια δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό το κάνουν . Αμφιβάλλω οτι οι περισσότεροι άντρες θα ταυτιστούν :P .
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
To πρόβλημα της τηλεόρασης νομίζω ξεκίνησε από την ιδιωτική θολοκουλτούρα όταν η Ελλάδα άρχισε να παράγει περισσότερους δημοσιογράφους από τις ειδήσεις που είχε. Έτσι αναγκαστικά, με βάση τους νόμους της εξελικτικής βιολογίας άρχισε ο κανιβαλισμός. Πολλά ποντίκια σε ένα γυάλινο βάζο με έλλειψη τροφής τι κάνουν;

Μου κάνει ένα πράγμα εντύπωση. Ότι ενώ το 90% της Ελληνικής μαθητιώσας νεολαίας όπως έλεγε και ο Κατακουζηνός, ανεβάζει τις μετοχές του Snik και μετά τους φταίει η Καινούργιου. Ο κάθε λαός κάνει τις επιλογές του, τις προτιμήσεις του και φυσικά δεν λείπει και ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, δηλαδή, ότι ερμηνεύουμε όλα με διάθεση γελοιότητας. Κάθε τρεις και λίγο, όταν πάει να γίνει συζήτηση από ανθρώπους της διανόησης για το είδος της τηλεόρασης και των μέσων εξημέρωσης, τότε αρχίζουν τα "οπαδικά".
 

Θεοδώρα Αγγελάκη

Νεοφερμένος

Η Θεοδώρα Αγγελάκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Εσύ το βλέπεις όμως έτσι γιατί δεν έχεις επηρεαστεί απο την κουλτούρα της Ελληνικής τηλεόρασης .
Κάποιος που παρακολουθεί δεν μπορεί να καταλάβει καν σε τι αναφέρεσαι και με το οποίο δεν διαφωνώ .

Η Δημοκρατία δεν είναι αγαθό πολίτευμα αφού δεν έχει θέμα να θυσιάσει τους λίγους που έχουν δίκιο,για να σώσει τους πολλούς και ας έχουν άδικο . Πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα πως έχουν αλλά να προσφέρεις σε ορισμένους ανθρώπους την αλήθεια που περιμένουν απο εσένα και αντέχουν . Ειδάλλως καταλήγεις πράγματι να δολοφονηθείς όπως ο Γαλιλαίος ,γιατί δεν ήταν απλά απειλή για αυτούς . Ήταν κάτι πολύ χειρότερο . Ήταν απειλή για τα πιστεύω τους .

Εαν είσαι σε μια παρεά που οι 4/5 κάνουν το x και εσύ το βρίσκεις λάθος και βλέπεις οτι είναι τέρμα brain-washed,δεν θα τους το πεις κατάμουτρα οτι προωθούν υποκουλτούρα γιατί θα πέσουν και θα σε φάνε . Θα τους πεις "ναι ναι..." και θα την κάνεις με ελαφρά ειδάλλως θα γίνεις ο κακός & ο περίεργος :P .
"Η Δημοκρατία δεν είναι αγαθό πολίτευμα αφού δεν έχει θέμα να θυσιάσει τους λίγους που έχουν δίκιο,για να σώσει τους πολλούς και ας έχουν άδικο ."
Διαβάζω αυτά που λέτε, και πότε δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι πράγματι η Δημοκρατία
δεν κοιτά απαραίτητα τι είναι το ΣΩΣΤΟ αλλά το τι θέλει η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.Θεωρητικά, στηρίζεται στο ότι η κοινή γνώμη θα έχει και κοινή λογική. Αλλά τι γίνεται αν δεν έχει;!
Λέτε
να υπάρχει κάποιο καλύτερο πολίτευμα από την Δημοκρατία,που να εφαρμόσουμε οι άνθρωποι στο μέλλον;

@nPb δε θέλεις να μοιραστείς την χαρά σου μαζί μας να γελάσουμε και εμείς; 😉
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Στην Πολιτεία του Πλάτωνα φαύλο πολίτευμα παρουσίαζεται η Δημοκρατία (κάτι θα ήξερε ο φίλος μάλλον...). Αριστοκρατία χρειαζόμαστε :P .
 

Θεοδώρα Αγγελάκη

Νεοφερμένος

Η Θεοδώρα Αγγελάκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Στην Πολιτεία του Πλάτωνα φαύλο πολίτευμα παρουσίαζεται η Δημοκρατία (κάτι θα ήξερε ο φίλος μάλλον...). Αριστοκρατία χρειαζόμαστε :P .
Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω πως αν έρχονταν οι Αρχαίοι στην σημερινή εποχή και έβλεπαν την κατάσταση θα έλεγαν:

Καλά, αυτοί Ολιγαρχία έχουν;
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Μ@λ@κί@ έχουν θα έλεγαν.

[Είναι καινούργιο πολίτευμα, αυστηρά προσανολισμένο στα δεδομένα της χώρα μας]
 

Θεοδώρα Αγγελάκη

Νεοφερμένος

Η Θεοδώρα Αγγελάκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Μ@λ@κί@ έχουν θα έλεγαν.

[Είναι καινούργιο πολίτευμα, αυστηρά προσανολισμένο στα δεδομένα της χώρα μας]
Και άκρως αντιπροσωπευτικό των σύγχρονων Ελλήνων θα προσέθετα!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αλλά εντάξει, μην τα υπονομεύουμε όλα. Οι αρχαίοι, ήταν σπουδαίου ακριβώς γι'αυτό: γιατί ήταν αρχαίοι.Προοδευτικοί για την εποχή τους. Αμφιβάλλω, αν θα ανταπεξέρχονταν με τον ίδιο τρόπο στα σύγχρονα δεδομένα.
Γι'αυτό καλά αυτά που είπε ο Πλάτωνας και ο Σωκράτης, αλλά να λειτουργούν ως βάση για περαιτέρω πρόοδο όχι ως αυθεντίες τις οποίες δεχόμαστε άκριτα και με μένουμε στάσιμοι. Ίσως πράγματι υπάρχει κάτι καλύτερο από την Δημοκρατία.. Ίσως στο μέλλον οι άνθρωποι να κοιτάνε πίσω σε μας και να μας κρίνουν με τον ίδιο τρόπο που κρίνουμε εμείς την Μοναρχία του μεσαίωνα.🤔😚. Τέλος πάντων..
 
Τελευταία επεξεργασία:

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Έχει το ποίημα του Γ. Σουρή «Δυστυχία σου Ελλάς» στο βιβλίο Ιστορίας ή Πολιτικής Παιδείας δεν θυμάμαι πού ακριβώς. Το έγραψε το 1893 που χρεοκόπησε η χώρα, σατιρίζοντας την κατάσταση που επικρατούσε. 130 χρόνια πέρασαν δεν άλλαξε η κατάσταση...

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;
 

Θεοδώρα Αγγελάκη

Νεοφερμένος

Η Θεοδώρα Αγγελάκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Έχει το ποίημα του Γ. Σουρή «Δυστυχία σου Ελλάς» στο βιβλίο Ιστορίας ή Πολιτικής Παιδείας δεν θυμάμαι πού ακριβώς. Το έγραψε το 1893 που χρεοκόπησε η χώρα, σατιρίζοντας την κατάσταση που επικρατούσε. 130 χρόνια πέρασαν δεν άλλαξε η κατάσταση...

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;
😂😂😂 Καταπληκτικό! Πρώτη φορά, συναντάω αυτό το αριστουργηματικό ποίημα. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες..
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,197 μηνύματα.
"Η Δημοκρατία δεν είναι αγαθό πολίτευμα αφού δεν έχει θέμα να θυσιάσει τους λίγους που έχουν δίκιο,για να σώσει τους πολλούς και ας έχουν άδικο ."
Διαβάζω αυτά που λέτε, και πότε δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι πράγματι η Δημοκρατία
δεν κοιτά απαραίτητα τι είναι το ΣΩΣΤΟ αλλά το τι θέλει η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.Θεωρητικά, στηρίζεται στο ότι η κοινή γνώμη θα έχει και κοινή λογική. Αλλά τι γίνεται αν δεν έχει;!
Λέτε
να υπάρχει κάποιο καλύτερο πολίτευμα από την Δημοκρατία,που να εφαρμόσουμε οι άνθρωποι στο μέλλον;

@nPb δε θέλεις να μοιραστείς την χαρά σου μαζί μας να γελάσουμε και εμείς; 😉

Ακριβώς, όλα αυτά που υπόσχεται και προσφέρει είναι γλυκά,ωραία και τα θέλουμε όλοι . Αλλά προϋποθέτει κάτι,τόσο το κράτος να μεριμνάει για την σωστή μόρφωση και καλλιέργεια των πολιτών αλλά και ο ίδιος ο πολίτης να τα επιδιώκει . Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί οτι στατιστικά η μάζα δεν θα έχει "τρελές" αντιλήψεις.

Το catch με την Δημοκρατία είναι οτι αυτές οι δίκες της ιεράς εξέτασης έχουν αποκτήσει πλέον κοινωνικό χαρακτήρα ή εξακολουθούν να ισχύουν με άλλο τρόπο . Και καμιά φορά η ψυχολογική πίεση είναι χειρότερη και απο το να σου έπαιρναν το κεφάλι και να ηρεμούσες έτσι απλά :P .

Σε αυτό υποπτεύομαι οτι αναφερόταν και ο Ιάσονας . Όταν όλοι κάνουν οτι θέλουν λόγω απόλυτης ελευθερίας, μπορούν να επιλέξουν να μείνουν ακαλλιέργητοι και ανεύθυνοι προωθώντας τον κάθε τυχάρπαστο που το παίζει influencer χωρίς απολύτως καμία εμπειρία ζωής, με σκοπό να αποκτήσει λίγα views μπας και βγάλει κανένα φράγκο ή/και να ικανοποιήσει την εσωτερική του ματαιοδοξία για προσοχή . Τότε είναι που καταρρέει η Δημοκρατία γιατί δεν έχει μείνει κανένας μιλήσει, ειδάλλως έστω να ακούσει .

Δεν λεω οτι όλα αυτά θα γίνουν επειδή κάποιος θα κάτσει να δει μια τρασοεκπομπή έτσι,προς Θεού . Αυτό που λεω είναι οτι όταν αρχίζουν και βγαίνουν σωρηδόν τέτοιες εκπομπές και σκαρφαλώνουν και στο #1 στις τάσεις, θα δείξει οτι ο κόσμος γουστάρει,και άρα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες σειρές για περισσότερο χρήμα. Όλο αυτό αρχίζει σιγά αλλά σταθερά να χτίζει μια νοοτροπία στον άνθρωπο και στο πως σκέφτεται και δείχνει οτι κάτι πάει πολύ στραβά όταν φτάσεις στο σημείο να ανησυχείς για το επόμενο επεισόδιο,αρρωστημένα,από άλλα πιο σοβαρά .Και είναι επόμενο οτι εφόσον αυτός ο άνθρωπος ψηφίζει,ο Ιάσονας και ο κάθε Ιάσονας ίσως χρειαστεί να ανεχτεί ηλίθιες αποφάσεις γιατί άλλοι μέσω της δικής τους ελευθερίας έκαναν την κοινωνία όπως είναι αφού ήταν απλά αριθμητικά περισσότεροι οι ανόητοι :P .

Και ας είμαστε ειλικρινείς όποιος θεωρεί οτι ο σημερινός άνδρας ή γυναίκα σε τρας shows όπως power of love έχει περισσότερη γοητεία απο ότι πριν 30-50 χρόνια,είναι απλά κακόγουστος , για εμένα τουλάχιστον :laugh: .
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
"Η Δημοκρατία δεν είναι αγαθό πολίτευμα αφού δεν έχει θέμα να θυσιάσει τους λίγους που έχουν δίκιο,για να σώσει τους πολλούς και ας έχουν άδικο ."
Διαβάζω αυτά που λέτε, και πότε δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι πράγματι η Δημοκρατία
δεν κοιτά απαραίτητα τι είναι το ΣΩΣΤΟ αλλά το τι θέλει η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.Θεωρητικά, στηρίζεται στο ότι η κοινή γνώμη θα έχει και κοινή λογική. Αλλά τι γίνεται αν δεν έχει;!
Λέτε
να υπάρχει κάποιο καλύτερο πολίτευμα από την Δημοκρατία,που να εφαρμόσουμε οι άνθρωποι στο μέλλον;

@nPb δε θέλεις να μοιραστείς την χαρά σου μαζί μας να γελάσουμε και εμείς; 😉

H άποψη αυτή για τη Δημοκρατία είχε ειπωθεί πολλάκις από τον πατέρα Πλεύρη, ότι δηλαδή, η δημοκρατία ως είδος αρχής δεν εξετάζει τη λογική της πρότασης που θέτει η πλειοψηφία. Παρ' όλα αυτά ο Πλεύρης έχει χαρακτηρισθεί ως ακραίος κλπ ενώ δεν ακούσαμε ποτέ ανάλογη επιχειρηματολογία από την πλευρά του σωστού και του "σε όλα δίκιο". Καλό ή κακό, μου κάνει εντύπωση που το "δημοκρατικό" τόξο και οι υπερδημοκράτες της δεν το έχουν ποτέ θέσει σαν ερώτηση στον εαυτό τους.

Αρχή της πλειοψηφίας αλλά χωρίς την λογική ερώτηση.

Όταν λέω για τη γελοιότητα εννοώ ότι τα σοβαρά θέματα συνήθως τα ερμηνεύουμε με δόση σάτιρας. Δηλαδή, δεν μιλάμε ποτέ σοβαρά.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,657 μηνύματα.
H άποψη αυτή για τη Δημοκρατία είχε ειπωθεί πολλάκις από τον πατέρα Πλεύρη, ότι δηλαδή, η δημοκρατία ως είδος αρχής δεν εξετάζει τη λογική της πρότασης που θέτει η πλειοψηφία. Παρ' όλα αυτά ο Πλεύρης έχει χαρακτηρισθεί ως ακραίος κλπ ενώ δεν ακούσαμε ποτέ ανάλογη επιχειρηματολογία από την πλευρά του σωστού και του "σε όλα δίκιο". Καλό ή κακό, μου κάνει εντύπωση που το "δημοκρατικό" τόξο και οι υπερδημοκράτες της δεν το έχουν ποτέ θέσει σαν ερώτηση στον εαυτό τους.

Αρχή της πλειοψηφίας αλλά χωρίς την λογική ερώτηση.

Όταν λέω για τη γελοιότητα εννοώ ότι τα σοβαρά θέματα συνήθως τα ερμηνεύουμε με δόση σάτιρας. Δηλαδή, δεν μιλάμε ποτέ σοβαρά.
πως και δεν ειπες οτι φταιει ο αλεξης και σε αυτο που κανε καταληψεις??ετοιμος ησουνα..ωραια και πες δημοκρατια δεν μας κανει για πες μου ενα καλυτερο πολιτευμα??γτ οσο και να προσπαθω δεν βρισκω
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
πως και δεν ειπες οτι φταιει ο αλεξης και σε αυτο που κανε καταληψεις??ετοιμος ησουνα..ωραια και πες δημοκρατια δεν μας κανει για πες μου ενα καλυτερο πολιτευμα??γτ οσο και να προσπαθω δεν βρισκω

Aπλά θα είχε ενδιαφέρον αν για την ψηφοφορία χρειαζόταν πιστοποιητικό ψυχικής υγείας. Έτσι η δημοκρατία θα ήταν ένα μοντέλο πολιτικής με χαμηλό σφάλμα αποτυχίας. Τέλειο πολιτικό μοντέλο δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί οι ανθρώπινες αδυναμίες είναι απροσδιόριστες παράμετροι. Οπότε μέχρι τότε, ας φάμε στη μάπα και άλλο Greek TV.

...με πολλή αγάπη! :bigarmhug


1591524105792.png
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,657 μηνύματα.
Aπλά θα είχε ενδιαφέρον αν για την ψηφοφορία χρειαζόταν πιστοποιητικό ψυχικής υγείας. Έτσι η δημοκρατία θα ήταν ένα μοντέλο πολιτικής με χαμηλό σφάλμα αποτυχίας. Τέλειο πολιτικό μοντέλο δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί οι ανθρώπινες αδυναμίες είναι απροσδιόριστες παράμετροι. Οπότε μέχρι τότε, ας φάμε στη μάπα και άλλο Greek TV.

...με πολλή αγάπη! :bigarmhug


View attachment 69859
μεγαλο λαθος αυτο που ειπες.δηλαδη ενας που χει προβλημα ψυχικης υγειας γτ να μην εχει δικαιωμα ψηφου?
 
Top