Δυστυχώς σταμάτησα να παρακολουθώ τη συζήτηση και το έχω χάσει λίγο,αλλά έχω μια απλή παρατήρηση.
Ένας από τους υποστηρικτές της ύπαρξης ποινής για τη βλασφημία παραπάνω προσέβαλε τους άθεους.
Εσύ, Αντώνη,υποστηρίζεις, αν δεν κάνω λάθος,ότι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να υπάρχει ποινή είναι επειδή οι άνθρωποι που πιστεύουν έχουν στηρίξει τη ζωή τους σ'αυτή την πίστη (ιδεολογία) και προσβάλλονται άσχημα.Και οι άθεοι όμως έχουν στηρίξει τη ζωή τους στην πίστη του ότι δεν υπάρχει Θεός.Άρα με αυτή τη λογική θα έπρεπε να προβλέπεται τιμωρία και για τον τύπο παραπάνω που με πρόσβαλε.
Έτσι,όμως δεν κάνουμε δουλειά.Σε μια κοινωνία με τόσες διαφορετικές απόψεις είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν ιδεολογικές συγκρούσεις και άνθρωποι πάνω στη σύγκρουση αυτή να προσβάλλονται.
Σημείωση:Δε θεωρώ κομψό και δημοκρατικό να προσβάλλεις επειδή διαφωνείς, αλλά επειδή αυτό ήταν το θέμα μας,δε συμφωνώ με τις νομικές κυρώσεις για τη βλασφημία.Μου φαίνεται κατάλοιπο μιας βαθιά συντηρητικής κοινωνίας και εκφράζει (πιστεύω) σε ένα βαθμό, όχι τόσο τη διαθεση για προστασία των πεποιθήσεων,αλλά για ανάδειξη του τι (πρέπει να) θεωρείται απ'το σύνολο της κοινωνίας "ιερό".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.