Εγώ όταν ήμουν στην Α' Λυκείου έδωσα και έκανα προετοιμασία για ένα χρόνο (ενώ άλλα παιδιά κάνουν για 6 μήνες) και (φαντάσου!) ακόμα και στην Α' Λυκείου που δεν είχαμε το τρομερό διάβασμα και που έκανα περισσότερο χρόνο προετοιμασία από άλλα παιδιά, κουράστηκα πολύ μόνο με το διάβασμα για Proficiency!
Για την Γ' Λυκείου τα πράγματα είναι αυτονόητα, αυτό το ξέρεις και μόνη σου. Είναι ήδη πολλά τα σχολικά βάρη που θα έχεις και, αν προσθέσεις και άλλο ένα, θα σε μαζεύουμε με τα κουταλάκια! Άσε που στοχεύεις και σε υψηλή σχολή! Πώς θα την πιάσεις αν έχεις και τα Αγγλικά να σου κλέβουν πολύτιμο χρόνο?
Και μην έχεις τύψεις μετά. Τα Αγγλικά είναι γλώσσα που τη συναντάς καθημερινά μπροστά σου. Δεν πρόκειται να ξεχάσεις τα πάντα.
Α! Θα σε συμβούλευα στον ελεύθερό σου χρόνο, ακόμα και αν αυτός είναι ελάχιστος, να διαβάζεις ένα εξωσχολικό βιβλίο στα αγγλικά. Εμένα προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ. Αν πάλι τον ελεύθερό σου χρόνο δεν θες να τον περνάς και πάλι με διάβασμα, μπορείς να βλέπεις ταινίες στα αγγλικά (χωρίς ή με αγγλικούς υπότιτλους) ή να μπαίνεις στο Ίντερνετ και να σερφάρεις σε ξένες ιστοσελίδες.
Έτσι δε θα χάσεις την επαφή σου με τη γλώσσα και μετά με λίγη προσπάθεια, θα μπορέσεις να επανέλθεις στο επίπεδο που είσαι τώρα.
Και σου εύχομαι να πετύχεις τη σχολή που θέλεις!