Να πάω φροντιστήριο ως φοιτήτρια;

pepatogourounaki

Νεοφερμένος

Η pepatogourounaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Αντιμετωπίζω ένα θέμα με το μάθημα των μαθηματικών στην σχολή μου. Πέρασα βιολογικό και έχω μεγάλο πρόβλημα με τα μαθηματικά. Πέρσι με την αλλαγή του συστήματος, οι μαθητές των σπουδών υγείας δεν διδάχτηκαν καθόλου μαθηματικά, όπως και εγώ. Φέτος, λοιπόν, που κάνω στην σχολή μαθηματικά, δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά πράγματα. Πάμε πολύ γρήγορα επειδή ο καθηγητής, ακόμα και που του είπαμε ότι αυτά εμείς δεν τα έχουμε διδαχθεί, νομίζει ότι τα ξέρουμε και είναι σαν να κάνουμε μία επανάληψη. Προσπαθώ λίγο από το γιουτιούμπ λίγο από σημειώσεις του να μπω στο νόημα αλλά και πάλι δεν προλαβαίνω σε μία βδομάδα να καλύψω ύλη λυκείου που την διδάσκουν σε ολόκληρη σχολική χρονιά. Σκέφτηκα, λοιπόν, να κάνω ιδιαίτερα σε φροντιστήριο με τον παλιό μου μαθηματικό, ο οποίος κάνει το μάθημα πολύ κατανοητό και έχουμε πολύ καλή συνεννόηση, ξέρει τον τρόπο σκέψης μου και μπορεί να με βοηθήσει. Το θέμα μου όμως είναι πως δεν μπορώ να συνεχίζω να κάνω μαθήματα για πάντα, γιατί τα έξοδα είναι πολλά. Όμως βλέπω ότι θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε με ταχείς ρυθμούς και δεν πιστεύω να μπορέσω από κάποια στιγμή και μετά να αναλάβω μόνη μου και να προσπαθήσω να ανταπεξέλθω χωρίς φροντιστήριο. Τί να κάνω;
 

Dimitris9

Δραστήριο μέλος

Ο Dimitris9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 411 μηνύματα.
Εννοείται να κάνεις ..πολλοι φοιτητές σε πολλές σχολες που εχουν μαθηματικα κανουν ιδιαιτερα.. κ συνήθως υπαρχουν συγκεκριμένοι μαθηματικοί σε καθε πόλη που κανουν Ιδιαιτερα σε φοιτητές μιας συγκεκριμένης σχολης .. ρωτησε κ συμφοιτητές σου ! Να σου κανει δηλαδη πραγματα που βαζει ο καθηγητής σου στη σχολη , σε καθε εξεταστικη . Πχ να κανεις 3-4 ωρες μαθημα συνολικά κ να εισαι οκ
 

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Να κανεις αλλα να το κάνεις σωστά .

3-4 μαθήματα σε άνθρωπο που ασχολείται ακριβώς με αυτό .
Θα χρεωθείς παραπάνω την ώρα , ναι , αλλα ξέρουν ακριβώς τι να σου πουν και πώς να σου το πουν .
Πήγαινε σε κάποιον που ασχολείται με πανεπιστημιακά μαθήματα , παλιο φοιτητη του τμήματος ιδανικα .
Γενικά αν ρωτήσεις κοσμο απο τη σχολή σου θα ξέρει ακριβώς που να σε στείλει .
 

The Mountain

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο The Mountain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 944 μηνύματα.
Δεν έχω εικόνα πόσα μαθηματικά έχει στο βιολογικό αλλά υποθέτω πως έναν μεγάλο όγκο μαθημάτων τον αντιμετωπίζεις χωρίς αυτά. Ρώτα μεγαλύτερα έτη, δες πρόγραμμα σπουδών κλπ να δεις πόσα μαθηματικά υπάρχουν γιατι αν πρόκειται για 2-3 μαθήματα δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλήσεις χρήματα. Θα τα περάσεις κάποια στιγμή στο μέλλον με την ηρεμία σου, έχοντας την εμπειρία παλιών θεμάτων, καμια σημείωση κλπ.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
@eukleidhs1821 δώσε τα φώτα σου στην κοπέλα!

Θα σου πρότεινα να κάνεις αυτο-διδασκαλία μόνη σου από Αγγλικά Πανεπιστήμια σε βασικά μαθηματικά γιατί πολύ απλά ο Αγγλοσαξονικός κόσμος αναρτά σημειώσεις στα πάντα! με πολύ βοηθητικό τρόπο ακόμη και για αργόστροφους μαθητές. Το ίδιο αλλά σε μικρότερο βαθμό ισχύει αν ξέρεις Γερμανικά ή Γαλλικά, θα βρεις υλικό στη Google στις αντίστοιχες χώρες.

Δεν νομίζω ότι έχεις και τρομερά κενά σε σχέση με εκείνους που έκαναν το πασάλειμμα του μαθήματος των Μαθηματικών Προσανατολισμού (ο θεός να το κάνει Μαθηματικά). Είσαι ώριμη, η σκέψη σου μπορεί να αφομοιώνει γρήγορα νέες πληροφορίες. Για παράδειγμα, όταν θα κάνεις κάποια θέματα για Φασματομετρίας που δεν τα έχεις ξαναδεί ποτέ τι θα πεις; Απέκτησε λίγο τη λογική της επιλεκτικής μάθησης από διάφορες πηγές. Απευθύνσου σε κάποιο φροντιστήριο για φοιτητές στην έσχατη των περιπτώσεων. Μέχρι τότε εξάντλησέ το ...με τη φίλη μας τη Google.

Σου δίνω ορολογία για την μηχανή αναζήτησης:

Pre-College Algebra
Pre-College Analysis
Limits functions
Linear Equations
Linear Differential Equations
Derivatives
Conic Sections: circle, hyperbola
Trigonometry (identities)
Discontinuity
Areas, Volumes and Integrals
Integrals (by parts)
Definite and Indefinite Integrals


@pepatogourounaki

Mια προτεινόμενη σειρά να τα μελετήσεις:

α). Ξεκίνα με μια λογική μελέτης (ορισμός-άσκηση) και απέφυγε αποδείξεις από θεωρήματα κτλ. Διάβαζε τον βασικό ορισμό και κάποιο θεώρημα που να περιέχει κάποια ιδιότητα η οποία και χρησιμοποιείται σε ασκήσεις. Προσπάθησε να "χτίζεις" με μορφή ενός παζλ, κομμάτι-κομμάτι και μετά από το διάβασμα να κοιμάσαι. Πειθάρχησε τον εαυτό σου γιατί τα Μαθηματικά είτε μόνη σου είτε με βοήθεια, θέλουν ξεκούραστο μυαλό και πόσο μάλλον όταν έχεις στο κεφάλι σου τόσα άλλα πράγματα από τη Βιολογία.

β). Πρώτο μέρος θα μπορούσε να είναι η Άλγεβρα των Εξισώσεων (Algebra of Equations). Κάνε ένα πέρασμα ιδιοτήτων με αριθμούς και τρόπους επίλυσης γραμμικών εξισώσεων (κρατούμενο 1). Στη συνέχεια, ξεκίνα με βασικές συναρτήσεις ως μια άλλη διατύπωση των αριθμών. Δώσε έμφαση σε γραφικές παραστάσεις στις 2 διαστάσεις (καμπύλες). Μελέτησε βασικά είδη καμπυλών: πολυωνυμικές, εκθετικές, τριγωνομετρικές ...και έτσι θα έχεις μια ιδέα για την μη γραμμικότητα! Ελπίζω να κατάλαβες με αυτό το παράδειγμα πως θα προχωρήσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,664 μηνύματα.
τι ακριβως μαθηματικα κανετε εκει στο βιολογικο??απλη στατιστικη ή κανετε και αναλυση??για πες λιγο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ειδα απο περιεργεια κατι σημειωσεις εδω https://opencourses.auth.gr/modules/document/index.php?course=OCRS282&openDir=/5534c281ckP0 ενα πασαλειμα στατιστικης με αναλυση βλεπω.τρεχα γυρευε δηλαδη.δεν ξερω σε τι αυστηροτητα σας τα ζητανε.παντως να βαλεις καποιον αμπαλο απο μαθηματικα και να του τα κανεις ολα αυτα σε ενα εξαμηνο τρεχα γυρευε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Συνήθως έχουν ξεχωριστό μάθημα Βιοστατιστικής και ένα άλλο με έμμεση Στατιστική που λέγεται Ποσοτικός Έλεγχος σε Βιοπληθυσμούς ή κάπως έτσι. Συνήθως τα Μαθηματικά ακόμη και απλές διαφορικές εξισώσεις τα διδάσκονται σε διάφορα μαθήματα με Φυσική Οργάνων ή Γενετική ή Πληθυσμιακή Βιολογία.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,664 μηνύματα.
Συνήθως έχουν ξεχωριστό μάθημα Βιοστατιστικής και ένα άλλο με έμμεση Στατιστική που λέγεται Ποσοτικός Έλεγχος σε Βιοπληθυσμούς ή κάπως έτσι. Συνήθως τα Μαθηματικά ακόμη και απλές διαφορικές εξισώσεις τα διδάσκονται σε διάφορα μαθήματα με Φυσική Οργάνων ή Γενετική ή Πληθυσμιακή Βιολογία.
εχει ωραιες καθηγητριες το βιολογικο νομιζω.

για να δουμε αν μπορουμε να σε βοηθησουμε καπου.πες μεχρις στιγμης αυτα που σας ειπε ο καθηγητης τι δεν καταλαβες.
 
Top