τεσπα τα αρχαια φυσικα και δν πρεπει να καταργηθουν γιατι πολυ απλα ειναι χρησιμα....αυτοι που ισχυριζονται το αντιθετο βαριουνται να τα διαβασουν...με τα αρχαια δν μαθαινεις μονο πολλες λεξεις αλλα μαθαινεις και τον πολιτισμο της αρχαιας ελλαδας ο οποιος εχει διαχρονικες αξιες που πρεπει να μεταλαμπαδευτουν σε εμας...φυσικα η αληθεια ειναι πως δν ειναι και το πιο ενδιαφερον μαθημα ουτε ειναι ευκολο το να χεις 5+ φορες αρχαια την εβδομαδα αλλα τι να κανουμε...ο δρομος για την ιθακη(γνωση) ειναι μακρυς
Let's put our mind to work:
Α ναι, κάτι σκέφτηκα μόλις που κανένας άλλος δεν είχε σκεφτεί.
Ίσως κάποιος να μην δίνει ένα fuck για όλα αυτά.
Προσωπικά τα γράφω στα αχαμνά μου.
Αρχαία είναι μόνο χρήσιμα ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. Όταν διαβάζεις αρχαία κείμενα μπορείς αντλήσεις γνώση, άλλα μέχρι εκεί, γι' αυτό υπάρχουν τα "Αρχαία Ελληνικά από μετάφραση" που μας πετάνε 2 παραμυθάκια να ασχολούμαστε, αντί να διαβάσουμε ουσιαστικά πράγματα.
Εγώ που δεν θα ασχοληθώ με το θέμα, τι με νοιάζει ο εγκυβωτισμός;
Τι με νοιάζει ο διάλογος, ο μονόλογος, η περιγραφή και όλες οι άλλες ηλίθιες τακτικές του Ομήρου που πριν από 2500 χρόνια ήταν ριζοσπαστικές.
Take a guess.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ.
Όσο για τα αρχαία τα ίδια.
Δεν-θέλω-να-εμβαθύνω-στη-νέα-Ελληνική.
Μου φτάνουν όσα ξέρω σ' αυτό το μάθημα, και όσα μπορώ να μάθω διαβάζοντας εξωσχολικά (δατ μινς λογοτεχνεία aka ξέρω να γράφω αξιοπρεπώς + μεγάλα κείμενα χωρίς ορθογραφικά aka... δεν θέλει εξήγηση).
Πάει αυτό.
Δεν με νοιάζει αν εσείς θέλετε, εμένα δεν με ενδιαφέρει, πώς το λένε, βαριέμαι, και όποιος θέλει επειδή ο ίδιος είναι μαζόχας να εμβαθύνει σπαταλώντας 6 ώρες τη βδομάδα σε κάτι εντελώς άχρηστο (για εμένα άχρηστο), δεν πρέπει να έχει την άποψη ότι πρέπει να το κάνω κι εγώ μαζί του.
Δηλαδή πώς να το πω, αν εσύ θέλεις πάρ' το επιλογή, να πάρω εγώ 3 ώρες μαθηματικά, μια φυσική, μια χημεία, μια γεωγραφία, που είναι σημαντικά μαθήματα.
Τώρα το με ποιά λογική, πρέπει ΟΛΟΙ,
ΟΛΟΙ οι μαθητές, Τεχνολογικής, Θετικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης (μην αρχίσετε τις καραμέλες "σε μικρές ηλικίες δεν ξέρεις πού θες να πας και μπλαμπλαμπλα", εγώ προσωπικά ήξερα ότι θέλω τεχνολογική από 8 χρονών, όταν έμαθα ότι στο λύκειο κάποιοι χωρίζονται ανάμεσα σε γλώσσα και μαθηματικά) πρέπει να υποστούν ΣΕ ΟΛΕΣ,
ΟΛΕΣ τις τάξεις τα Αρχαία να έχουν ΜΙΑ παραπάνω ώρα από
ΟΛΑ τα άλλα μαθήματα, εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Με λίγα λόγια:
Δεν μου αρέσουν τα αρχαία.
Δεν έχω διαβάσει ποτέ αρχαία.
Δεν με ΝΟΙΑΖΟΥΝ τα αρχαία.
Και πρέπει να γίνουν μάθημα επιλογής ή να καταργηθούν --------> όπως και τα θρησκευτικά.