Καλησπέρα και ας απαντώ λίγο αργοπορημένα στην ερώτηση σου μα και εγώ είμαι σε ένα παρόμοιο διάλυμα με το δικό σου . Είμαι φοιτητής ήδη στο ΕΜΠ και θέλω να αλλάξω σχολή, έχουν περάσει στο νου μου επιλογές όπως ΗΜΜΥ ως και ΔΕΤ που θα μπει φέτος στην θετική .
Κοιτα η φυσική είναι τρέλα και εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ με κβαντο ή αστροφυσική , μα δεν είναι τόσο ρεαλιστικό αν θες να έχεις και πιο χλιδάτη ζωή . Αν αγαπάς την φυσική και θες να ασχοληθείς με αυτή εξολοκλήρου και τίποτα άλλο προφανώς θα πας στο φυσικό και στο τέλος αν μετανιώσεις τον στόχο σου για έρευνα το γυρνάς σε ιατρική φυσική και βγάζεις και κανένα φράγκο ή data science.
Αλλά νομίζω πιο λογικό είναι να ακολουθήσεις ΣΕΜΦΕ και να κάνεις το μεταπτυχιακό σου στα χρηματοοικονομικά ή πάλι ιατρική φυσική και να βγάζεις λεφτά και κάνεις και κάτι ενδιαφέρον.
Αυτό που λέω είναι ότι είναι πιο safe επιλογή της άποψης ότι στο CERN περνούν και από το ΣΕΜΦΕ αλλά και στις τράπεζες quants περνούν κάποιον που έχει τελειώσει ΣΕΜΦΕ.
Δεν αποκλείω ότι από το φυσικό δεν μπορείς να δουλέψεις σε μια τράπεζα ακόμα και ως προγραμματιστής, απλά ίσως σεμφε είναι πιο εύκολο λόγο του μαθηματικού υποβάθρου, κατά την γνώμη μου βέβαια .
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 3 Φεβρουαρίου 2025
Υστερόγραφο: Προφανώς , θα χρειαστείς μεταπτυχιακό σε κάθε περίπτωση !! Πες μου τι επέλεξες και αν συμφωνείς μαζί μου