Θες να σου απαντήσω ως ένας σχεδόν διαφορετικός άνθρωπος?

Τα κοιτάζω καμία φορά αυτά που έλεγα εκείνες τις μέρες και λέω αποκλείεται να ήμουν εγώ αυτή. Σε τρελαίνουν οι πανελλαδικες στοπ.
Το φυσικό δεν σε περιορίζει, μπορείς να ασχοληθείς είτε εφαρμοσμενα είτε θεωρητικά. Για αστροφυσική εννοείται θα είναι πάντα λύση το εξωτερικό αλλά εντάξει αυτό είναι κάτι που μαθαίνει κάποιος κατευθείαν οπότε εξ αρχής γνωρίζει αν θα μπορούσε να ζήσει με αυτό.
Τώρα δεν θα περνούσα σεμφε. Για αυτό που θέλω προσωπικά να κάνω δεν με βοηθάει ο ένας έξτρα χρόνος σπουδών σε μία πολύ δύσκολη σχολή με αρκετά μαθήματα γενικής φύσεως σε σχέση με το αντικείμενο.
Οι πολυτεχνικες σχολές και το φυσικό, τα πρώτα εξάμηνα σπουδών έχουν κοινά μαθήματα. Κυρίως έχουν Μαθηματικά. Ισχυρό υπόβαθρο αποκτάς για το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει σε κάθε μία από αυτές, απλά από ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα, τα χρησιμοποιείς για να εξηγήσεις με διαφορετική οπτική αυτό που σου λέει η επιστήμη σου. Η ΣΕΜΦΕ καθώς τα 2 πρώτα χρόνια είναι κάπως σαν να είσαι και σε μαθηματικο και σε φυσικό, χωρίς να θυμάμαι πλέον 100% το πρόγραμμα σπουδών, σου δίνει αρκετές μαθηματικές βάσεις που κανείς στο Μαθηματικό, και ίσως αυτό σε εξασκεί να σκέφτεσαι σαν μαθηματικός? Δεν ξέρω, αλλά Μαθηματικά θα μάθεις και είσαι αναγκασμένος να μάθεις σε οποιαδήποτε θετική ή πολυτεχνική σχολή.
Και κάτι άλλο που προσπαθώ να αποβάλλω. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Δεν σημαίνει επιλέγω αυτό ''άνεργος '' επιλέγω αυτό ''πλούσιος''. Εάν βγάζεις ικανοποιητικα χρήματα ώστε να ζήσεις αξιοπρεπώς και ταυτόχρονα κάνεις αυτό που θες θεωρώ είναι πιο σημαντικό, και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, γνωρίζω πάρα πολύ καλά την οικονομική κατάσταση των περισσότερων ανθρώπων. Όμως σκέφτηκα κι εγώ αυτό, ή κάθομαι και πιστεύω πως θα είμαι αποτυχημένη και δεν κάνω αυτό που θέλω, ή κάνω αυτό που θέλω και όπου με πάει.
Ιατρική φυσική και οικονομικά ( δεν ξέρω πως αλλά έχω ακούσει που το έχουν γυρίσει) συνεχίζεις και με το κλασικό πτυχίο Φυσικής. Γενικά πάντως υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις, όρεξη να 'χεις.
Αστροφυσική πάντως και γενικά θεωρητική φυσική αν και είσαι μεγαλύτερος και θα το γνωρίζεις ήδη έχει τις δυσκολίες της. Ακούω γενικά πολλά άτομα που πέρασαν πολυτεχνείο και λένε μακάρι να περνούσα φυσικό. Δεν είναι πιο εύκολο απλώς σου μαθαίνουν να προσεγγίζεις τα διάφορα προβλήματα με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά στην αρχή που έχουμε κοινά μαθήματα, φαντάζεσαι ότι υπάρχει και ανάλογη δυσκολία.
Εάν δεν σου αρέσει η σχολή σου, ψάχνεις μέχρι να μπορείς να φύγεις τι θέλεις να κάνεις. Οχι ότι είναι απαραίτητο να ξέρεις από τώρα τι θες να κάνεις. Αν δεν σου αρέσει πάντως δεν χρειάζεται να χάνεις τον χρόνο σου και να στεναχωριέσαι.
Δουλειά γενικά βρίσκεις. Στο φυσικό πρέπει να κάνεις μεταπτυχιακό(α). Στο πολυτεχνείο έχεις ήδη μεταπτυχιακό και εξάλλου πας για κάτι συγκεκριμένο.
Αυτά από εμένα, μάλλον σε 7 μήνες θα έχω ξανά αλλάξει κοσμοθεωρια, μέχρι τότε εύχομαι τα καλύτερα

Disclaimer: επειδή ξέρω ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η παρανόηση με τη ΣΕΜΦΕ. Δεν είναι ότι δεν κάνει σαν σχολή απλώς για
εμένα δεν ήταν η κατάλληλη επιλογή. Στο τέλος βλέπεις τα επαγγελματικά δικαιώματα και λες , Φυσικός βγαίνω από το ένα και από το άλλο. Βολεύει πάντως αν δεν έχεις καταλήξει σε Μαθηματικό ή φυσικό. Είναι δυσκολότερη σχολή (ίσως και χωρίς λόγο) και στο τέλος καταφέρνεις το ίδιο. Με βάση αυτό που θέλω να κάνω μετέπειτα, στην τελική θα είχα αποπρασανατολιστει περισσότερο.