Έχω την εντύπωση ότι σχετικά με αυτό μιλάμε
εγώ μονο και μόνο για αυτή την ανάρτηση έγραψα δεν έχω προσωπικά με κανέναν:
Αρχική Δημοσίευση από nPb
H Oλλανδία όμως χάρη των Αγγλικών και του Καλβινιστικού Προτεσταντισμού ( = περιορισμένη χρήση της θρησκείας στο κράτος) μπόρεσε να αποτελεί οικονομικό διαμεσολαβητή για πολλές χώρες του κόσμου. Οι μεγαλύτερες αμερικάνικες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν την έδρα τους εκεί. Ο κόσμος ζει και προοδεύει χωρίς να κοιτάζει την θρησκευτική συμβολολατρεία. Φυσικά στην περιοχή Φρίσλαντ της Ολλανδίας έχει συντηρητικούς Προτεστάντες ή ακόμη και σε μικρά χωριά (που πάνε κάθε Κυριακή στην εκκλησία) αλλά μέχρι εκεί. Ο κάθε λαός στη Δυτική Ευρώπη σέβεται τη θρησκεία του αλλά δεν χρησιμοποιεί τη θρησκεία για πολιτική όπως γίνεται στην Ελλάδα. Εκεί διαφέρουμε.
*Αν οι Ολλανδοί για τους Έλληνες θεωρούνται χωριάτες, μογγολάκια κλπ θα ήθελα να δω τι λένε οι Ολλανδοί για τους Έλληνες.
Ο ρόλος της ορθόδοξης Εκκλησίας (του ανώτερου κλήρου) είναι κάπως αμφιλεγόμενος στα χρόνια της Επανάστασης (ή και αυτό είναι ταμπού thanos; )
Αν το να πηγαίνεις καθε Κυριακή εκκλησία είναι συντηρητικό και ενάντια στην πρόοδο.....εντάξει γεια χαρά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.