Η γνώμη μου είναι πολύ outsider, αλλά μόλις το συνειδητοποίησα η ακαδημαϊκή και "διαβασματική" μου καριέρα εκτοξεύτηκε: βρες έναν ρυθμό διαβάσματος που μπορείς να συντηρείς καθημερινά.
Για παράδειγμα, εαν ακούσεις όσους πέρασαν με καλή σειρά στην πρώτη τους επιλογή θα σου πουν ότι διάβαζαν δωδεκάωρα κάθε μέρα, δεν έβγαιναν έξω, δεν κοιμόντουσαν κλπ. Όπως όμως μπορεί ο καθένας μας να αντιληφθεί, κάτι τέτοιο μακροπρόθεσμα είναι εντελώς αδύνατο, και μάλλον κακό κάνει σε κάποιον παρά καλό.
Η πραγματικότητα είναι πιο απλή: ειλικρινά, βρες έναν ρυθμό που είναι βιώσιμος και μπορείς να διατηρείς σε καθημερινό επίπεδο και θα τα πας καλά, αυτό είναι εγγυημένο!
Εγώ ποτέ, ούτε ως φοιτητής ούτε ως υποψήφιος στις πανελλήνιες, δεν μπόρεσα να ξεπεράσω το κατώφλι του 3ωρου καθημερινού διαβάσματος. Αλλά παντού όπου κλήθηκα να εξεταστώ τα πήγα πάρα πολύ καλά (άσχετα που οι αποφάσεις μου ήταν λάθος για άλλους λόγους).
Συνοψίζοντας, καλύτερα να διαβάζεις 3 ώρες/ημέρα για εννέα μήνες (πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό από όσο ακούγεται, να ξερεις) παρά 10 ώρες/ημέρα όποτε και αν σου καπνίσει να το πάρεις hardcore. Η μαγκιά είναι στην διάρκεια, όχι στην στιγμιαία ένταση.
Συνεπώς ναι, μπορείς μια χαρά να ξεκινήσεις από τώρα προετοιμασία.