Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτω ΔΙΠΑΕ - αξίζει;

eleniiib

Νεοφερμένο μέλος

Η eleniiib αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Μαθήτρια Γ' λυκείου και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
έχω γράψει γύρω στα 14.650 μορια και αρχική μου επιλογή ήταν πληροφορική απθ ή παμακ. Απ' ότι φαίνεται όμως έχω και δυνατότητα να δηλώσω για μετεγγραφή αλλά οι γονείς μου πιστεύουν ότι ίσως να είναι ρίσκο αφού περνάω Θεσσαλονίκη στη σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του διπαε στην σινδο. αξίζει να την δηλώσω στο μηχανογραφικό ή καλύτερα να ψάξω για μετεγγραφή;

έχω γράψει γύρω στα 14.650 μορια και αρχική μου επιλογή ήταν πληροφορική απθ ή παμακ. Απ' ότι φαίνεται όμως έχω και δυνατότητα να δηλώσω για μετεγγραφή αλλά οι γονείς μου πιστεύουν ότι ίσως να είναι ρίσκο αφού περνάω Θεσσαλονίκη στη σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του διπαε στην σινδο. αξίζει να την δηλώσω στο μηχανογραφικό ή καλύτερα να ψάξω για μετεγγραφή;
Είχα ακριβώς την ίδια απορία μια εβδομάδα πιο πριν από τη δημοσίευση σου . Από ότι μου έχουν πει και καθηγητές αλλά και actual φοιτητές που μόλις τελείωσαν τη σχολή ή αναζήτηση εργασίας με το πτυχίο του διπαε είναι εύκολη. Αν έχεις λάβει σωστά τις γνώσεις που σου προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών τότε αλήθεια θα έχεις ανοίξει αρκετά παράθυρα και επιλογές ώστε να εργαστεί στον κλάδο που θέλεις. Πέρα από αυτό δεν γνωρίζω κάτι άλλο σου μεταφέρω λόγια που μου είπαν γνωστοί και φίλοι. Προσωπικά θεωρώ πως αξίζει - η επιλογή είναι δική σου :)

Επανέρχομαι και γω στο θέμα για πιο πρόσφατες γνώμες. Αλήθεια Ελένη, τί έκανες τελικά; Έχω ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς με σένα. Προετοιμάζομαι στο 4ο πεδίο με στόχο ΠΑΜΑΚ (μακάρι να πιάσω και ΑΠΘ να έχω και δίλημμα). Επειδή όμως ψήνομαι γενικώς για Θεσσαλονίκη σκέφτομαι το ΜΠΗΣ στη Σίνδο σαν εναλλακτική, εφόσον το πιάσω εννοείται. Από κει και κάτω δεν το σκέφτομαι προς το παρόν, ας είμαστε αισιόδοξοι. Το θέμα είναι ότι αν δηλώσω ΜΠΗΣ, μεταγραφή γιοκ ως μή αντίστοιχη σχολή, ενώ αν δηλώσω επαρχία (π.χ. Καβάλα) έχω πιθανότητες για ΠΑΜΑΚ, γιατί έχω περίπου 6-7 μόρια. Το αρνητικό για την ΜΠΗΣ είναι η καθημερινή μετακίνηση στη Σίνδο, που μου φαίνεται ολόκληρο ταξίδι από το κέντρο και φοβάμαι ότι θα λειτουργεί αποτρεπτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων, και τα μαθήματα φυσικής που έχει το τμήμα, τα οποία σίγουρα θα με δυσκολέψουν (4ο πεδίο γαρ). Οπότε επαναφέρω το ερώτημα, αξίζει η σχολή παρόλα τα παραπάνω αρνητικά της για μένα; Απ` ότι έχω δει το πρόγραμμα σπουδών μετά το 6ο εξάμηνο μπορώ να ασχοληθώ με την κατεύθυνση που μου αρέσει περισσότερο αλλά το θέμα είναι τι γίνεται με αυτά τα 7-8 μαθήματα φυσικής-κυκλωμάτων κλπ τα οποία και μόνο που διαβάζω τους τίτλους παθαίνω ημικρανίες.

Το ΜΠΗΣ στην σινδο ειναι 5ετες με πολυ βαρια φυσικη-μαθηματικα. Εξαρχης ειναι λαθος τα 5ετη προγραμματα σπουδων στην ελλαδα στον χωρο της πληροφορικης. Στην αμερικη ειτε σπουδαζεις computer science, ειτε computer engineering ειτε electrical engineering που ολα ειναι 4ετη και πιο γενικα. Στην ελλαδα και βαζουν 5ετη προγραμματα σπουδων και τα κανουν και πολυ βαρια χωρις καποιον λογο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το ιδιο γινεται με τις σχολες ημμυ ειναι 5ετης και εχουν ενωσει 2 πολυ βαρια πτυχια μεσα του electrical engineer και του computer engineer και τελικα τελιωνεις μετα απο απειρο κοπο και απλα γινεσαι προγραμματιστης. Οσους ξερω απο ημμυ το μετανιωσαν και δεν θα το ξαναεπελεγαν. Πολυ πιο δυσκολη σχολη απο οποιαδηποτε αλλη πχ μηχανολογοι η πολιτικοι μηχανικοι ακριβως γιατι εχουν ενωσει πολλες επιστημες σε ενα πτυχιο.

Στην ίδια σχολη είμαι (κατά τύχη μπήκα) και βρίζω την ώρα και τη στιγμή. Μακάρι να γύρναγε ο χρόνος πίσω. Θα δήλωνα ή κάτι σχετικό με οικονομικά ή δάσκαλος (πιο πιθανό το 2ο). Δεν ξέρω τι πάντως σίγουρα όχι αυτό που δήλωσα (αν και με πίεσαν πολύ να το δηλώσω). Υπερβολικά δύσκολη σχολή και χωρίς λόγο με υπερβολικά πολλές απαιτήσεις, δύσκολα θεματα, εργασίες, τρέξιμο, τόμοι διαβάσματος η ύλη κλπ. Ζηλεύω τρελά όλους όσους πέρασαν σε εύκολες σχολές. Δε βγαίνει πριν τα 7,5-8 χρόνια όσο έξυπνος κι αν είσαι. Έχασα τη διάθεσή μου για ζωή τα 2 πρώτα χρόνια σε αυτό το χάος. Τώρα είμαι στο 6ο έτος και την παλεύω. Στα 8 με κόβω να τελειώνω. Μετά θα κάνω κάτι δικό μου πάντως να πάω για μάστερ έξω δεν παίζει (ειδικά την Ολλανδία την καρασιχαίνομαι).

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Σε εργαστήριο βάσεων δεδομένων ζήτησα να κάνω την άσκηση σε mysql και η καθηγήτρια απαιτούσε pgadmin. Πήγα στην πρόοδο δεν παρέδωσα, στο τελικό αρχές Ιούνη επίσης. Έστειλα τελικά απαντήσεις σε word κι ενώ ήταν σωστές αυτή με μηδένισε. Σε άλλο μάθημα μου ένας άλλος έκοψε την εργασία επειδή δεν ήταν ακριβώς όπως την ήθελε. Σε άλλα σου δίνουν τόμους βιβλία να διαβάσεις συν ότι στα πιο πολλά μαθήματα θέλουν προαπαιτούμενες γνώσεις. Αν δε σκοπεύεις για 7-8 χρόνια να ξεχάσεις την ίδια σου την ύπαρξη μη μπεις σε αυτή τη σχολή. Γνώμη μου.

Τελευταία επεξεργασία:
Στην ίδια σχολη είμαι (κατά τύχη μπήκα) και βρίζω την ώρα και τη στιγμή. Μακάρι να γύρναγε ο χρόνος πίσω. Θα δήλωνα ή κάτι σχετικό με οικονομικά ή δάσκαλος (πιο πιθανό το 2ο). Δεν ξέρω τι πάντως σίγουρα όχι αυτό που δήλωσα (αν και με πίεσαν πολύ να το δηλώσω). Υπερβολικά δύσκολη σχολή και χωρίς λόγο με υπερβολικά πολλές απαιτήσεις, δύσκολα θεματα, εργασίες, τρέξιμο, τόμοι διαβάσματος η ύλη κλπ. Ζηλεύω τρελά όλους όσους πέρασαν σε εύκολες σχολές. Δε βγαίνει πριν τα 7,5-8 χρόνια όσο έξυπνος κι αν είσαι. Έχασα τη διάθεσή μου για ζωή τα 2 πρώτα χρόνια σε αυτό το χάος. Τώρα είμαι στο 6ο έτος και την παλεύω. Στα 8 με κόβω να τελειώνω. Μετά θα κάνω κάτι δικό μου πάντως να πάω για μάστερ έξω δεν παίζει (ειδικά την Ολλανδία την καρασιχαίνομαι).

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Σε εργαστήριο βάσεων δεδομένων ζήτησα να κάνω την άσκηση σε mysql και η καθηγήτρια απαιτούσε pgadmin. Πήγα στην πρόοδο δεν παρέδωσα, στο τελικό αρχές Ιούνη επίσης. Έστειλα τελικά απαντήσεις σε word κι ενώ ήταν σωστές αυτή με μηδένισε. Σε άλλο μάθημα μου ένας άλλος έκοψε την εργασία επειδή δεν ήταν ακριβώς όπως την ήθελε. Σε άλλα σου δίνουν τόμους βιβλία να διαβάσεις συν ότι στα πιο πολλά μαθήματα θέλουν προαπαιτούμενες γνώσεις. Αν δε σκοπεύεις για 7-8 χρόνια να ξεχάσεις την ίδια σου την ύπαρξη μη μπεις σε αυτή τη σχολή. Γνώμη μου.
Καλα εκει απλα πιεζεις τον εαυτο σου και πας για πτυχιο. Απλα στα 18 του κανεις δεν εχει τοση ωριμοτητα να την τελιωσει επιτοπου (που γινεται αν διαβαζεις συστηματικα και πηγαινεις συνεχεια). Το θεμα ειναι οτι εξαρχης ειναι πολυ δυσκολη χωρις καποιον λογο!

Με τις καθημερινές μετακινήσεις από το κέντρο τι γίνεται; Σου φαίνονται δύσκολες ή τις έχεις συνηθίσει; Με απασχολεί το θέμα ιδιαίτερα όπως έχετε καταλάβει. Δεν το έχω με το πρωινό ξύπνημα.

Το παδα μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής πιστεύετε γενικά είναι καλό τμήμα;

Με τις καθημερινές μετακινήσεις από το κέντρο τι γίνεται; Σου φαίνονται δύσκολες ή τις έχεις συνηθίσει; Με απασχολεί το θέμα ιδιαίτερα όπως έχετε καταλάβει. Δεν το έχω με το πρωινό ξύπνημα.
2 λεωφορεία κάθε μέρα αλλάζω

Back