Civilara
Περιβόητο μέλος

γειά σας παιδιά είμαι νεο μέλος και θα ήθελα να με διαφωτίσετε πανω σ'ένα θέμα. Πολλά λέγονται πως το συγγεκριμενο αει θα μετονομαστει σε μηχανολογο μηχανικο και οτι πιθανοτατα απο τι νεα σεζον οι αποφοιτοι θα εχουν δικαιωματα μηχανολογου. Πειτε αν γνωριζετε κατι σχετικο και κατα ποσο αυτο μπορει να υλοποιηθει(καθως δεν υπαρχουν εξοπλισμενα εργαστηρια μηχανολογου) ευχαριστω προκαταβολικα
Η γενική γραμματεία του ΤΕΕ που ασχολείται με τα θέματα ανωτάτης εκπαίδευσης των διπλωματούχων μηχανικών, κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε από τον πρύτανη και την ακαδημαϊκή κοινότητα γενικότερα του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπέβαλλε σχετικό αίτημα στο υπουργείο παιδείας περί εξασφάλισης πλήρων δικαιωμάτων μηχανολόγου μηχανικού στους μηχανικούς παραγωγής και διοίκησης. Το ΥΠΕΠΘ έκανε δεκτό το αίτημα του ΤΕΕ και προχώρησε στην έκδοση αντίστοιχης εγκυκλίου. Μένει μόνο να ψηφιστεί από τη βουλή για να γίνει νόμος του κράτους και να εκδοθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ώστε να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 267122
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pterarxosmpd
Νεοφερμένο μέλος

Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος είναι απόλυτα αντίστοιχο με του ΕΜΠ του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών με κατεύθυνση Παραγωγής και Διοίκησης.
Δείτε το www.mpd.gr στα έγγραφα θα δείτε και όλη τη σχετική πορεία του θέματος
Δείτε και κρίνετε μόνοι σας, χωρίς τις κραυγές διάφορων άσχετων με το θέμα...
Όσο για το τμήμα Διαχείρισης ενεργειακών πόρων μετονομάστηκε εν μια νυκτί σε τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών (επείδη ο πρόεδρος του τμήματος ήταν στο ΣΑΠΕ)...Μετονομασία στο τμήμα ΜΠΔ δεν υφίσταται για να το ξέρετε..άλλωστε δεν υπάρχει και λόγος...
Το τμήμα είναι αντίστοιχο των Industrial Engineering ή Production engineering του εξωτερικού, και είναι το πρώτο στο Ελλαδιστάν που κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια του
με τα επαγγελματικά δικαιώματα...
Το τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών βιομηχανίας στο Βόλο ξεκίνησε ώς
Μηχανικοί Βιομηχανίας.....μετονομάστηκε γιατί δεν μπόρεσε να πάρει δικαιώματα μηχανολόγου...
Το τμήμα Μηχ Διαχ Ενεργειακών Πόρων ομοίως....
Γιατί όμως για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα να πρέπει να μετονομαστεί????
Απάντηση: Αυτό οφείλεται στην αναχρονιστική διάταξη του άρθρου 2 του Βασιλικού διατάγματος του 1934 !!!! το οποίο λέει ότι για να έχει δικαιώματα Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου πρέπει το πτυχίο σου να λέει Μηχανολόγος...
Άλλη μια πρωτιά του Ελλαδιστάν μιας και κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο...!!!!
Το τμήμα ΜΠΔ μετά από πολλά Δικαστήρια και χιλιάδες χαμμένα ευρώ το κατόρθωσε...
Κέρδισε τα αυτονόητα....Έχει πλήρη τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανολόγων+ του μηχανικού παραγωγής όπως ορίζονται απο τα αντίστοιχα Προεδρικά διατάγματα...
epsilon
Δραστήριο μέλος

Αντίθετα,το δικό σου τμήμα είναι ένα τμήμα μηχανολογων μιας κατεύθυνσης,της διοίκησης επομένως πως μπορείς να ζητάς πλήρη δικαιώματα μηχανολογου όταν η σχολή σου προσφέρει μόνο μια κατεύθυνση μηχανολογων?Σου μοιάζει το industrial engineering στο εξωτερικό να θεωρείται ίδιο με το mechanical engineering?
Τέλος διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το προγραμμα σπουδών.Απ΄οτι είδα τα 3 πρώτα χρόνια δεν κάνετε ακριβώς ότι οι υπόλοιποι μηχανολογοι.Έχετε πολλά σχετικά μαθήματα αλλά απολύτως τα ίδια δεν είναι.
edere19
Νεοφερμένο μέλος

:no1:+1δε μπορω να καταλαβω το προβλημα μερικων με αυτη την αλλαγη... αμα εισαι καλος σε αυτο που σπουδασες και ασχολεισαι θα αναδειχθεισ απο οπου και αν τελειωσες! λοιπον καλα αποτελεσματα σε οσους δινουν... !
Samy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αντίθετα,το δικό σου τμήμα είναι ένα τμήμα μηχανολογων μιας κατεύθυνσης,της διοίκησης επομένως πως μπορείς να ζητάς πλήρη δικαιώματα μηχανολογου όταν η σχολή σου προσφέρει μόνο μια κατεύθυνση μηχανολογων?Σου μοιάζει το industrial engineering στο εξωτερικό να θεωρείται ίδιο με το mechanical engineering?
Τέλος διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το προγραμμα σπουδών.Απ΄οτι είδα τα 3 πρώτα χρόνια δεν κάνετε ακριβώς ότι οι υπόλοιποι μηχανολογοι.Έχετε πολλά σχετικά μαθήματα αλλά απολύτως τα ίδια δεν είναι.
:no1::no1::no1:!!!
miv
Επιφανές μέλος

george25
Νεοφερμένο μέλος

epsilon
Δραστήριο μέλος

Ναι και μην απορείς γιατί ακόμα και με το παλιό πρόγραμμα σπουδών η σχολή είχε πολύ περισσότερη σχέση με το πρόγραμμα σπουδών των μηχανολόγων απ'ότι οι μηχανικοί παραγωγής.Άλλωστε μηχανικοί διαχείρισης ενεργειακών πόρων δεν υπάρχουν σαν κατηγορία στο ΤΕΕ επομένως δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.Συγνώμη ρε παίδες είμαι καινούργιος στο φόρουμ και θέλω να μάθω κάτι. Ένας παλιός φοιτητής που διδάχτηκε το παλιό πρόγραμμα σπουδών στους μηχανικούς ενεργειακών πόρων αλλά πήρε πτυχίο με την αλλαγή του ονόματος ή και πριν έχει το δικαίωμα να ονομάζεται μηχανολόγος μηχανικός??
george25
Νεοφερμένο μέλος

epsilon
Δραστήριο μέλος

Τί είδους εξισσορόπηση?Από τη στιγμή που έχουν τελειώσει τη σχολή λες να τους φωνάξουν πίσω στη σχολή για να περάσουν και άλλα μαθήματα?Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει άλλη λύση.Παίρνουν τη νέα ονομασία.Ίσως εν μέρει να είναι άδικο αλλά δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς.Ναι αλλά οι παλιοί δεν έχουν διδαχτεί τα καινούργια εργαστήρια και τα καινούργια μαθήματα που μπήκαν στην σχολή μετά την αλλαγή. Δεν θα έπρεπε να γίνει μια εξισσορόπηση με κάποιο τρόπο?
Petros1993
Νεοφερμένο μέλος

Αυτο ειναι το παρθενικο μου μηνυμα και θα ηθελα να πραγματοποιησω μια ερωτηση ως ενας αποφοιτος Β' λυκειου οπου ετοιμαζεται για τον γολγοθα της Γ' λυκειου...Λοιπον απο οτι φενεται εχω κατασταλαξει στις 2 πρωτες επιλογες πανεπηστιμιακων τμηματων για την συμπληρωση του μηχανογραφικου μου (οταν ερθει η ωρα...).
Ετσι εδω ειναι το σημειο οπου μου εχει γενηθει μια απορια...Ειμαι μεταξυ των τμηματων α)Μηχανικων παραγωγης και Διοικησης και β)Μηχανικων μηχανολογων με σκοπο την επιλογη του τομεα ''Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης''
Υπαρχει ουσιαστικη Διαφορα στα 2 αυτα τμηματα ? διοτι εχω ακουσει οτι και οι ΜΠΔ εχουν δικαιωματα ασκησης χρεων Μηχανολογου μηχανικου.
Ευχαριστω εκ των προτερων...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
extravaganza??
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
komborimon
Νεοφερμένο μέλος

Petros1993
Νεοφερμένο μέλος

Evi235
Νεοφερμένο μέλος

ας απαντησουν οσοι το γνωριζουν με σιγουρια!
ας απαντησει καποιος π γνωριζει γιατι 8α το παθω το καρδιακο
θελω να μαθω αν ισχυει ειδικα για την ξανθη!
αχ παιδια καποιος να μ πει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Evi235
Νεοφερμένο μέλος

σημερα ειναι κυριακη..
moxa15
Διάσημο μέλος

οπως?
σημερα ειναι κυριακη..
μπες και δες το προφιλ μου.το εχω απαντήσει τεκμηριωμένα
ΝΑΙ αιγουρα(ξανθης τωρα για κρητη,χανια δεν ξερω-δηλωσα)
Evi235
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.